1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

zgomot motor rece

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de orion, 30 Mar 2015.

 1. orion 1st Gear Member

  Înscris:
  20 Apr 2012
  Mesaje:
  24
  Salutari tuturor! Am o fabie 1,4 16 valve 74kw si la rece (dupa pornire ) are un tacanit asemanator motoarelor diesel.Acest fenomen dispare odata cu incalzirea motorului.Dupa ce se ajunge la regimul optim de temperatura, totul revine la normal,adica motorul merge silentios.Am fost sfatuit sa schimb uleiul actual
  (10W-40 Castrol Magnatec),cu unul mai subtire C.Magnatec 5W 40.
  Cer un sfat de la cei care cunosc,merita incercarea? Eventual sa dau baia jos si sa o curat pe interior(daca nu este prea dificil),inainte de a schimba uleiul.
  Mentionez ca schimburile de ulei au fost facute periodic fara a se depasi limita maxima de kilometri,insa de fiecare data schimbul s-a facut prin joja cu pompa vacuum.Multumiri si s-auzim numai de bine!!
   
 2. Bodylumy

  Bodylumy 1st Gear Member

  Înscris:
  28 Ian 2015
  Mesaje:
  10
  Asa mi se intampla si mie . ai un tachet nereglat nu te speria ca nu e o problema grava...
   
  Ultima editare de un moderator: 30 Mar 2015
 3. Caracal

  Caracal Bronze Member

  Înscris:
  30 Aug 2012
  Mesaje:
  213
  Locație:
  Bucuresti
  Din cate am inteles, tacanitul ala e specific motoarelor AUB (74kW), iar tachetii ar fi hidraulici (am inteles ca nu se regleaza).
  A mea tacane asa de cand am luat-o, cu ulei 10w40, 5w30, inainte si dupa segmentare :)
   

Distribuie pagina asta