1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Zgomot ciudat Haion ocatvia 3 hatchback/sedan

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de Tarau Bogdan, 14 Ian 2025.

1. Tarau Bogdan 1st Gear Member

Salut, am o Octavia 3 facelift, hatchback/sedan si am un zgomot ciudat la portbagaj cand trec peste denivelari.
    Mai exact, se aude un zgomot ca si cum as avea o oala cu capac in portbagaj si capacul nu sta calumea cand trec cu masina peste gropi sau chiar daca sunt denivelari mici in asfalt, se aude. Am incercat sa reglez din cei 2 butoni de pe haion, i-am deschis la maxim, dar nu am avut nici un rezultat. Am povestit cu cineva si m-a sfatuit sa pun putina banda chiar pe locul acela unde se inchide portbagajul, acolo unde prinde clema.. dar la fel, fara succes. am scos tot din portbagaj, evident am luat si suportul, dar nici un efect, se aude la fel.
    OAre aveti ceva sfaturi?
    Mersi

2. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut,
    Un eventual haion dereglat nu se aude ca un capac de oală. Dacă ai scos totul din portbagaj și tot se aude, atunci mai mult ca sigur bate ceva în tablă. Trebuie să observi dacă sunetul se aude din interiorul mașinii sau din exterior, de sub mașină (protecții termice, tobă, amortizoare), posibil în interiorul ușii (haionului). Încearcă să găsești sursa, miscă energic haionul și vezi dacă auzi ceva. De exemplu, dacă ai ștergător spate, motorașul poate fi o asemenea sursă, dacă are prinderea săbită.

Tarau Bogdan apreciază asta.
  3. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Eu am înlocuit acele "suruburi de cauciuc",dar nu la Skoda.incearca și varianta asta.

Tarau Bogdan apreciază asta.
  4. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    @Tarau Bogdan Salut! Ai reușit să găsești sursa zgomotului?

5. Tarau Bogdan 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Salut, nu am avut timp sa ma uit, am zis ca in weekend cand am mai mult timp o sa ma invart pe langa ea. AM chiar o idee "geniala" : sa intru in portbagaj si altcineva sa conduca, ca sa depiztez de unde se aude, daca efectiv de la haion, din inauntrul ei. sau de la altceva. Multumesc mult de sfaturi , o sa tin cont de ele si o sa revin cu o rezolvare.

Ultima editare de un moderator: 16 Ian 2025

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare