1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Xenon cu probleme

Discuție în 'Skoda Octavia' creată de AndreiHTX, 12 Oct 2009.

1. AndreiHTX

AndreiHTX Platinum Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut din nou! am si eu o problema la octavia mea de cand am cumparat-o cu xenonul din stanga, uneori se aprinde alteori nu...uneori daca dau de mai multe ori de buton se aprinde alteori se aprinde din prima...am inlocuit unitatile alea din spate, am inlocuit becurile intre ele...aceeasi problema... :(( ma poate ajuta cineva cu un sfat/parere???

2. turbojack

turbojack Silver Member

Locație:
    Cluj
    Trebuie facuta adaptare cu VAS-ul si chiar o diagnoza.
    S-a verificat daca instalatia este alimentata cu curent?Posibil si defect al manetei sau in tabloul de sigurante.Trebuie facuta o investigatie mai amanuntita.

3. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    banuiesc ca se alimenteaza deoarece uneori se aprinde:confused:
    ii voi face si o diagnoza dar intai sa-i schimb distributia ca este "ceva" mai importanta:)

4. turbojack

turbojack Silver Member

Locație:
    Cluj
    Problema este tocmai aceasta functionare "uneori" ,lucru ce denota o pana de contact,lucru descoperit doar printr-o cautare sistematica.

5. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    am inteles, sper ca atunci cand voi face distributia mecanicii sa se uite si la aceasta problema...m-ar bate gandul sa ii pun alta instalatie de xenon dar nu originala si mi-e sa nu fac o mare prostie...:confused:

6. bn01rnh 1st Gear Member

Salut
    Probleme cu xenonul am si eu la Skoda mea.
    Am inlocuit partile din farul drept in farul stang incercand sa elimin piesa cu piesa si sa gasesc defectul.
    Se pare ca ar fi din cauza balastului (cel putin la mine).
    Incearca sa schimbi si tu balastul de pe partea stanga pe partea dreapta si sa vezi daca nu ti se muta defectul la farul din partea dreapta

Bafta

7. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    salut... am rezolvat problema s-a dovedit a fi din doser l-am inlocuit si am drumurile acum mai luminate ca niciodata :)

8. Cuart 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Bec xenon

Buna ziua!

Am o problema cu becul de pe stanga care are o tenta rozalie/violacee.
    Astazi am incercat si am reusit sa dau jos farul, sa dau jos becul D2S Xenon, etc.

Din pacate am avut o surpriza mai putin placuta. Becul e cel din pozele de mai jos si conform, celor de la magazinul de piese auto, este un D2S de 35W si 4300K marca OSRAM. Se pare ca acest model si cele care ar fi la exact aceleasi specificatii tehnice(4300K) costa de la 250 RON in sus/bucata.

Cel ce il gasisem ca inlocuitor era un D2S de 35W si 6000K, la pretul de 95 RON... In cele din urma am ales sa pun la loc farul si sa imi regandesc optiunile.

Intrebari:

1. Puteti sa imi recomandati becuri D2S la specificatiile 35W, 4100K la preturi mai omenesti?

2. Se poate pune becul la 6000K in locul celui la 4300K? Daca da, care va fi diferenta?..Lumineaza mai bine, mai alb, etc? (Va trebui probabil sa il schimb si pe cel de pe partea dreapta).

3. Pretul de 95 RON probabil ca este de la o marca nonname. Sa fie diferenta de calitate/ rezistenta in timp de cel putin 2.5 ori mai mare? (cu 11 RON am luat toate sculele necesare sa dau jos farul si sa ajung la bec si acum o pot face oricand, fara nici o problema)

Va multumesc!

9. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    Salut! da automat trebuie schimbi ambele becuri..si daca ii pui de 6000k lumina va fi mai puternica! daca esti interesat de niste preturi mai bune da-mi un p.m. sa te trimit la niste baieti super ok!! dar daca vrei iti pot aduce si decat un bec original aceeasi temperatura ca cel care vine din fabrica!

Ultima editare: 2 Mar 2010
  10. Orhan-Fabia 1.4TDI

Orhan-Fabia 1.4TDI 5th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Nu lumineaza mai puternic... difera doar culoarea luminii!
    4300k e o lumina alb->galbuie
    6000k e o lumina alb->bleu

11. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    este mai puternica lumina! nu e mare diferenta dar este!

12. Cuart 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Daca stiti pe cineva in Cluj-Napoca care comercializeaza astfel de becuri (D2S, 35W, 4300K, 3200lm), va rog sa ma ajutati.

Pana in prezent am gasit preturile(la set) de:
    - 500-700 RON pt. un set de becuri Tungsram, respectiv Osram
    - 360 RON - becuri facute sub licenta Philips

- 190 RON - becuri Thunder
    - 190 RON - becuri Voltarex

Ultimele 2 trebuie comandate prin posta. As prefera o solutie mai ieftinuta insa fara sa implicam posta, ca sa nu fie surprize ca nu functioneaza, etc. Le iau personal si le montez pe loc in 10 min. In caz ca nu merg le pot si schimba pe loc.

O zi buna!

13. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Vad ca ati inceput o disputa... poate ca lumina e mai puternica , masurata cu aparate ; cu ochiul liber , fiind vorba de nuanta luminii diferita , nu cred ca se poate spune care este mai puternica sau nu ...
    Oricum , important pentru coleg si nu pentru voi este ca trebuie sa le schimbe pe amindoua ... si un sfat , fiindca becurile astea de regula nu se ,,ard'' din senin , verifica daca oglinda in care este acest bec sta bine in far sau ,, tremura '' . Oglinzile sint fixate in corpul farului in trei puncte , unul fix si doua reglabile cu surub ( pentru orizontala si verticala ) . Din multiple cauze o fixare din asta reglabila se strica ( iese cama de pe surub, se rupe o urechiusa , etc ) si atunci oglinda tremura in mers , asta insemnind vibratii in bec si bec ars inainte de vreme ...

14. romm2008

romm2008 2nd Gear Member

Octavia Tour

Salutare!
    Am o Skoda Octavia Tour 1.9 TDI si as vrea sa-i faca unele mici modificari..As vrea sa va cer pareri :
    - merita sa-i pun un xenon de 6K ? referitor la fiabilitate..cam cat tine ? ca de costat am inteles ca ar fi pe la 600 RON
    - am in usile din fatza cate un suport de lumina, dar nu e bec acolo sau poate nici circuit electric instalat ..m-ar costa mult sa pun asa ceva ?
    Cam atat, momentan..
    hai sa va dau si niste pareri..masina asta o au ai mei din 2007..n-am avut probleme..merge bine, bine..Are motorul de 101Cp trage binisor consuma la fel de bine, chiar saptamana asta am venit pana-n Bucuresti si am scos un consum foarte bun :
    Pitesti vreo 15 min, autostrada numai 140 si bucuresti vreo 15-20 min consum 5.8 ceea ce cred ca e super bine..hai sa mentionez si ca Pitestiul era lejer si bucurestiul liber ( am facut dreapta pe Timisoara )..Daca nu aveti bani de masini scumpe luati-va O1 ca face toti banii (pana-n 7 mii)..Nu degeaba s-a produs atatia ani stai linistiti..
    Cu fiabilitatea nu ma pot pronunta inca..la 2 ani era culmea sa pot spune ceva..ce pot spune e ca am un prieten care are o fabia 1 motor de 1.2 cumparata de 9 de la rep brasov..o are de 6 ani si a facut 160 de mii : n-a schimbat decat placutele de frana si toba finala..in rest nimic ( in afara de schimburile de la revizii )..Marca asta mi-a facut o impresie foarte buna!
    Ganditi-va bine ce va luati !
    astept raspunsuri la intrebari

Se potrivea mai mult in aria "Masina mea" dar fiind si o intrebare despre xenon am decis sa-l las aici unde sa se poata continua dicutia.

2. Subiectele de discutie:
    - Inainte de a deschide o noua tema (thread nou), foloseste functia "Cauta".
    - Titlul unui subiect nou (new post) trebuie sa fie clar si relevant pentru mesajul postat astfel incat cititorii sa nu fie indusi in eroare. Nu folosi nume de subiecte de genul: "Eroare", "Ajutor!", "Help!" si nu scrie numai cu MAJUSCULE.

Ultima editare de un moderator: 4 Mar 2010
  15. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Pentru Cuart
    Am omis sa-ti spun rindul trecut : s-ar putea sa nu fie becul de vina ( sa fi pierdut partial gaz ) . Verifica schimbind becul in celalalt far ca sa vezi daca lumineaza la fel ( atunci e becul ) sau lumineaza normal ( atunci e droselul ) .
    Si daca vrei sa schimbi tipul de bec , indiferent de lumina pe care o alegi , ai grija sa nu schimbi puterea ,35w cu 55w sau invers decit daca pe drosel scrie ca lucreaza si la puterea noua aleasa de tine
    Pentru Romm2008
    Cit ai mers cu masina ti s-a parut ca ai lumini ,, chioare ''?! - daca nu , nu merita sa schimbi pe xenon , ca o sa ai multe complicatii si probleme de rezolvat ( cauta pe forum ca s-a scris mult despre asta )

Ultima editare: 5 Mar 2010
  16. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    salutare baieti...
    revin cu o problema veche....de cand am luat masina becurile de faza scurta pe xenon erau destul de consumate insa acum becul din stanga aproape ca nu se vede cand e aprins...acum...va rog sa-mi spuneti ce tip de bec am eu si daca se potrivesc cele chinezesti...va multumesc anticipat... p.s. masina are xenon din fabrica..autoleveling lupe tot tacaamul...

17. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    chiar nu stie nimeni ce model de bec am eu?? ca nu prea vreau sa desfac iar tot farul ca sa aflu ce model e...

18. marcel89 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Urmaresc cu interes threadul, pentru ca si eu am xenon de fabrica, si vreau sa stiu la ce sa ma astept in caz de nevoie. Eu mai mult merg cu proiectoarele, si sper sa prelungesc viata xenonului care il folosesc doar noaptea. Numai bine si astept rezultate . . .

19. Black Daniel Guest

Esti sofer de taxi :ohmy: :p ???

:sign_ot: "pe" este adaugat de mine. Sper ca nu te superi, dar ma zgaria pe retina :p.

20. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    toate ca toate dar chiar nu se stie ce model este un bec umil ?

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare