1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Ulei motor

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Brebea, 15 Mar 2023.

1. Brebea 1st Gear Member

Bună. Sunt nou în club. Am de trei luni o octavia 2 facelift din 2011. Am făcut zilele trecute schimbul de ulei și mi-au pus în motor 5 l. Nu e cam mult având în vedere ca am înțeles ca întra 4.3 l. Pe joja e la nivelul maxim cam 2 mm peste denivelare superioara a jojei. Ce spuneți? Multumesc.

2. Pintiliosul

Pintiliosul Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Brebea recomand sa scoti 250ml. Trebuie sa poti observa daca uleiul scade sau creste.
    Pe viitor, cu 4,75 l. pe joja o sa ai nivelul intre mijloc si maxim (3 din 4). Asta daca a fost golit tot uleiul vechi!

3. Brebea 1st Gear Member

Multumesc

4. Robert*VRS

Robert*VRS 1st Gear Member

N-ai spus ce era mai important: ce motor ai pe ea…

5. Vasiliu Cristian 1st Gear Member

Salut,

Am o Octavia 2 (1Z5) 2008 1.9 TDI cod BLS DPF activ, vreo 365k kilometri. Trebuie sa fac schimbul de ulei dupa 1 an. Nu stiu exact ca a avut inainte. Din ce am vazut, ar fi indicat sa aibe specificatia VW 507 (adica interval neregulat).

Am achizitionat masina prin primavara lui 2024, nu stiu ce brand sa pun exact.
    Ma uitam la acestea, cu aceeasi norma VW507:
    • Ulei motor KROON OIL Torsynth VAG 5W30 32643, volum 5 litri, sintetic --> cam 35 Ron litrul
    • TOTAL Quarts Ineo LL 5L 5W30 --> cam 35 Ron litru
    • Castrol Edge LL 5L 5W30 --> cam 40 Ron litrul
    Am cautat pe internet dar nu am gasit vreo recomandare oficiala, nu am manualul masinii.
    Voi ce ati pune?

Multumesc anticipat.

6. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Little Big apreciază asta.
  7. Vasiliu Cristian 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!

Hm ok, in lista aceea cu 8100 X-Clean cu norma specificata de producator VW507 cel mai ieftin e vreo 52 ron/litru.
    Nu caut nici cel mai ieftin, dar nici cel mai scump.
    --> https://www.autodoc24.ro/motul/8813366

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2024

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare