1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Totul despre uleiurile de motor si nu numai

Discuție în 'Intretinere' creată de turbojack, 6 Mai 2008.

1. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

daca e asa e un lucru foarte bun chiar miati facut ziua mai buna pentru ca am de gand sa imi aduc in garaj doar uleiuri originale nu toate "scursurile" si Fuchs si Quantum sunt uleiuri renumine chiar nu stiam ca ei fabrica uleiul pt vag ....Dar as vre sa va intreb de unde aveti informatia asta sau chiar sunteti un reprezentant skoda ?

2. efa982

efa982 Silver Member

Locație:
    bucharest
    vezi poze pe net cu forma bidonului de ulei original vw/audi/skoda de 5 L si cel de Quantum....sunt identice

Sergiu Mecanic apreciază asta.
  3. ramses 1st Gear Member

Buna, ce ulei imi recomandati la o skoda break din 2011 cu motor de 2 l, 110 cai

4. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

original vag nu vei regreta crede-ma!

5. alexxutzu 2nd Gear Member

Salutare!

Cineva care detine Skoda Octavia 2 FSI imi poate spune ce ulei foloseste? Este ok Castrol Edge Fully Syntethic 5W30? Mentionez ca am achizitionat masina de o luna si nu am gasit informatii despre ce ulei sa folosesc. Stiu doar ca in carte scrie ceva de norma VW 503.00.

Va multumesc!

6. T. Carmen Skoda Expert

7. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

uleiul OEM recomandat de T.Carmen si nu o sa regreti alegerea facuta .

8. alexxutzu 2nd Gear Member

Vad ca scrie "pentru filtru de particule"......daca ziceti ca este cel mai bun pentru motorul meu, am sa-l cumpar.

Multumesc pentru raspuns!

9. T. Carmen Skoda Expert

VW 504 00 New specification for vehicles with or without Longlife Service. For gasoline engines.

VW 507 00 New specification for vehicles with and without Longlife Service. For diesel engines fitted with particle filter systems.

Are inscriptionat pe bidon norma 504.00/507.00. Are aprobare pentru motorul tau, dar poate fi folosit si la motoare diesel.

10. alexxutzu 2nd Gear Member

Multumesc frumos pentru informatii!

11. ionut746

ionut746 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Salutare...am o skoda fabia 1.2 51kw/70cp 2007 HTP si as vrea sa stiu de la voi pe ce varianta de ulei sa folosesc....pe eticheta de pe caroserie scrie 10W40 MOTUL. Ceva recomandari?

12. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

Motul nu este un ulei rau.
    Dar de ce nu mergi pe varianta de ulei original VAG cu specificatia necesara masini tale .
    eu am o fabia din 2001 si am incercat si motul castrol aral ravenol dar nimic nu se compara cu original parerea mea dar mai intreaba
    si cred ca ar merge si 5w40 daca nai peste 200mi km la anotimpurile noastre

13. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Originalul asta VAG nu are un nume?

cosminel24 apreciază asta.
  14. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

nu are nume este ulei original pentru gama vag adic vw audi skoda seat la bidon gri cauta pe net

15. ionut746

ionut746 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Pai eu incerc sa merg dupa ce zice producatorul...Ma gandesc ca la 3 pistoane si la cuplu la 3000 de turatii...trebuie dupa specificatiile lor...as lua ceva care e long life. Au mai fost doi proprietari inaintea mea.

16. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

dac in cartea masini scrie ca ai nevoie de long life folosestel
    dar faci mai mult de 15mii pe an?

17. ionut746

ionut746 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!

Nu credeam ca fac dar aparent...am facut. Ea are 132.000 acum..

18. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Stiu cum arata bidonul Sergiu dar chiar eram curios de cine e facut..Ca astia de la VAG nu cred ca fac ulei,stergatoare,etc..

cosminel24 și efa982 apreciază asta.
  19. Sergiu Mecanic 2nd Gear Member

uleiul e facut de fuchs fac numai uleiuri originale cu o singura specificatie nu bors de cartofi cum fac alte firme cu cate 10 specificatie pt toate masinile de pe piata

Little Big apreciază asta.
  20. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Interesant.O sa incerc si eu Fuchs la PD meu.Am mers in ultimii ani pe Motul..

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare