1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Skoda Rapid TSI

Discuție în 'Skoda Rapid' creată de SPIDER, 6 Mar 2011.

1. pvd2010

pvd2010 4th Gear Member

Cu asigurarea RCA te prezinți la dealer pe baza codului VIN ce probabil îl știi sau îl afli ușor. Cel mai rentabil faci RCA pe 6 luni/ 1 an căci oricum ai nevoie la poliție de RCA valabil în vederea înmatriculării.
    De la dealer pleci cu mașina pe roți cu nr. roșii. La nr roșii nu plătești ro-vignetă.

2. crys68

crys68 2nd Gear Member

Ms pentru informatie.

3. crys68

crys68 2nd Gear Member

Am inteles tot de pe forum ca treptele de viteza la motoarele TSI sunt mai lungi si se schimba in turatii fata de motoarele anterioare aspirate,altfel risti sa te puna in nas sau sa mergi subturat daca schimbi din scurt.Imi puteti confirma sau infirma acest lucru?Eu ca si majoritatea am mers pana acum pe un benzinar aspirat 1.6 benzina injectie monopunct (Opel Vectra A/75CP/1992) care raspundea f.bine in acceleratie aproape instantaneu,fara lag-ul acela caracteristic diesel-urilor.

4. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Da trebuie schimbat mai sus.Eu cu al meu tdi pd schimb la min 2500.Pe la 2000 cand motorul e "rece".

5. crys68

crys68 2nd Gear Member

Cu ce tip de anvelope vin echipate skodele in perioada asta -vara/iarna sau mixte?

6. pvd2010

pvd2010 4th Gear Member

Vara. Si un sfat: nu transforma acest topic intr-un sistem chat. Multe info le afli la momentul potrivit de la dealer sau experimentand. Eu citesc sectiunea Rapidului ca ma intereseaza in cautarea unor informatii interesante. Sau daca ai mai multe neclaritati fa un post mai lung. Moderatorii or fi in concediu inca.
    P.S. N-o lua in nume de rau.

7. ferry 2nd Gear Member

Salutare,

S-o stapanesti sanatos si fara evenimente rutiere
    Rapida mea de 105 Cp vine in Craiova in intervalul 21-25.10
    Tinem legatura si abia astept sa schimbam impresii despre ,,jucariile" noastre

Numai bine

8. crys68

crys68 2nd Gear Member

Bineinteles ca o sa tinem legatura , sa schimbam impresii si pareri despre rapidute .Asteptarea intradevar grea dupa cum spunea cineva pe forum,eu astept saptamana asta telefonul dealerului sa merg sa ridic masina de la Craiova.Am depus avansul pe 22.06.2013.Apropo la ce dealer din Craiova esti?Ce masina ai condus pana acum?Daca masina este in zona libera Curtici cat dureaza oare sa ajunga la Craiova?

9. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Cum spunea si pvd2010,nu transforma topicul in messanger.Anumite info le puteti discuta pe PM.

10. trikkything 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    mai un pic pana la 15.000

Salutare,

Am ajuns la aproape 15.000km cu Rapid-ul (1.2 TSI 86cp) dupa 5 luni de utilizare. Urmeaza prima revizie obligatorie.

In aceast perioada am reusit sa fac si un drum de 2000km in concediu. Consum mediu a fost de 6,4 l/100km in conditii de autostrada 90%. Am mers destul de constant cu 120-140km/h. De la 110 km/h in sus, consumul creste simtitor, dar era de asteptat la un motor asa de mic.

E sprintena in oras si are consum mic, iar pentru autostrada, pana la 130km/h inca ai putere si poti rula fara a forta prea tare motorul.

Ca si puncte negative, trebuie sa amintesc ca mi-a cazut (in interiorul usii) la o apasare mai puternica butonul de actionat geamul la pasagerul din dreapta fata. Dupa o scurta interventie la service, am tras concluzia ca nu a fost bine fixat din productie.

11. crys68

crys68 2nd Gear Member

Astazi la 13.41 am primit vestea cea mare-masina a ajuns la dealer ,,este frumusica foc,, mi-a spus dealerul.Maine dimineata cel tarziu la 10.30 voi face cunostinta cu ea.Bafta si asteptare usoara pentru viitorii rapidisti!!!

12. crys68

crys68 2nd Gear Member

Am intrat in posesia ei astazi ,este un vis,o bijuterie pe patru roti...

13. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Fa-i topic in Skoda mea,acolo poti povesti,intreba orice!;)

14. ciprax 1st Gear Member

Marti ajunge si am mea rapida.Astept cu nerabdare...termenul de 8 sapatamani (asa cum scrie in contract) a fost depasit.Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Oare cand ma voi duce marti voi intra in posesia ei...sau v-a trebui sa mai astept pana se fac actele la ea....

15. Razzwan08 1st Gear Member

Locație:
    Mioveni Arges
    Salut. Sunt nou pe forum si as vrea si eu cateva pareri. Doresc sa achizitionez o Skoda Octavia Combi din 2002 1.8 150 cai. Ce parere aveti despre acest motor si cam ce probleme are. Multumesc

16. pvd2010

pvd2010 4th Gear Member

La mine după ce-am primit telefonul așteptat, m-am dus pe jos și m-am întors cu mașina. Dealerul ar trebui sa se ocupe cu nr. roșii, cu dovada.

@crys68: hai cu mai multe detalii pe un topic dedicat: culoare, poze, impresii etc.

17. Maxu 1st Gear Member

Salut,

As fi interesat de achizitia unei Skoda Octavia 2 TDI RS. http://www.autovit.ro/skoda-octavia-C30220680.html

Acum apar nelamuririle mele, proprietarul a zis ca masina e buna, cumparata de la o cunostinta care luca la reprezentanta, de mai putin de un an si nu prea are detalii despre ce s-a lucrat la masina deoarece nu a avut nici o problema cat timp masian a fost la el si ca se poate verifica totul la reprezentanta. Iar cand am intrebat daca are dovada ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata, am primit lafel, un raspuns vag, si ca nu ar fi recuperata dar daca mai e ceva taxa de platit o facem 50-50. Acum toate suna dubios si as fi facut pasi pana acum dar i-am cautat numarul de telefon si am gasit ca proprietarul ar fi avocat asa ca am zis sa verific totusi masina, poate o fi chiar atat de dezinteresat, deoarece la telefon mi-a zis ca si-a cumparat alta masina de ceva vreme.

Acum apar dilemele mele(Deoarece e prima masina cumparata si nu am la indemana un cunoscator la curent cu verificarea masinilor):

1. Fiind motorul 2.0 TDI BMN, stiu ca sunt problemele la injectoare. Cum as putea verifica daca au fost schimbate cu modelul revizuit? La reprezentanta poate intreba despre istoricul masinii doar proprietarul, nu? Poate cere o printare a istoricului masinii? Sau trebuie sa merg eu cu el, la reprezentanta si sa puna intrebarile care ma intereseaza, cu mine de fata?

2. Cu dovada de plata a taxei cum se procedeaza? Trebuie sa faca el cererea? Sau pot sa o fac si eu cu copie dupa actele masinii si buletinul proprietarului? Cam cat timp ar dura? Se poate scoate in regim de urgenta?

Si nu in ultimul rand, ce parere aveti despre masina in cauza? Ar fi mai ok sa-mi incerc sansele cu un Golf 6, adus din germania, din targ, in aceiasi bani? (+300/400).

Mersi anticipat.

18. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Te-ai uitat la interior?Eu stiu ca un RS nu arata asa la interior.Probabil e 140 cp cu exterior de RS.Jantele nu sunt de RS.Eu as evita masina asta!.Iar legat de taxa auto,el trebuie sa faca dovada ca a platit si nu a recuperat taxa!

19. Catalindci Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Eu zic sa cauti alta, Jantele sunt de SEAT.
    Si cum a zis si "micutzu666" mai mult ca sigur e 2.0 TDI 140 resoftat foarte usor la 170 cp :)
    Eu stiam ca BMM are 140 cp. Asa avea o cunostinta pe un TOURAN :)

20. Little Big

Locație:
    Bucharest

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare