1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Skoda Rapid TSI

Discuție în 'Skoda Rapid' creată de SPIDER, 6 Mar 2011.

1. gheorghe78 1st Gear Member

..bune si sotiile la ceva ..:)
    Lorus42, cand spuneai ca ai avut aceeasi "experienta", la ce te refereai?
    La zornaieli (zdranganeli) cand masina traverseaza mici denivelari sau ce relatam eu privind socul resimtit in transmisie si zgomotul metalic la schimbarea de la D3 la D4?

2. ovidiu333 1st Gear Member

Locație:
    madrid
    Sfat cumparare masina SH

Buna la toata lumea. Sunt nou pe forum, nici skoda inca nu am ,insa se apropie momentul :). Am 7000 euro si vreu sa profit la maxim de ei.
    Imi place mult skoda o2 si din auzit inteleg ca e o masina fiabila( in madrid unde locuiesc 75% din taxiuri sunt skoda octavia). Cautand pe net insa am vazut insa ca de 7000 pot sa iau si vw. Ok, ma explic:
    Vw passat 2.0 tdi trendline,07/2005, 134.000km,6450 euro
    Vw passat 2.0 tdi advance,01/2006 130.000 km 6500 eur
    Sau
    Skoda octavia 1.9 tdi , 04/2007, 81.000km ,6780 euro
    Skoda octavia 2.0 tdi DSG,06/2006, 106.000, 6900 euro
    Dupa cum se vede diferenta e ca : vw- u e un pic mai vechi si mai multi km,skoda are mai putini si e mai noua. Pretul cam tot acelasi.
    Intrebarea 1 :ce sa aleg, mai nou, mai vechi,km mai multi ,mai putini una e VW alta SKODA ???
    Intrebarea 2 : dintre motoarele de pe skoda care e mai fiabil ? 105 cp sau 2.0 ?
    Intrebarea 3 : cutia DSG la skoda e problematica??? ( am auzit eu o discutie cum ca ar fi mai buna cea manuala)
    Concluzia ar fi urmatoarea: caut o masina cu motorizare fiabila 1.9 sau 2.0 tdi vw sau skoda care sa ma duca pana in 250.000 km fara prea multe probleme.
    Va multumesc anticipat tuturor celor care raspund.

Ultima editare de un moderator: 9 Aug 2013
  3. Xtremist 1st Gear Member

Octavia Business TDI CR - OFERTA 140 CP / 103 kW

http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/nws_ro/LIST/SKODA!ro!!10204!C!!!/STD/C/PF|sl/MB|Octavia/liste.html?STATE=;fb_Motor;fb_AUV

Ce parere aveti despre masina si despre oferta?

4. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    E ok.ei incearca sa scape de ce au pe stoc si mai fac oferte de genul asta!

5. Xtremist 1st Gear Member

Nu am gasit pe forum probleme despre acest motor 2.0 140 cp, am inteles ca problemele la 1.9 TDI au fost pana in 2009, iar acest motor este o serie noua.

6. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Eu stiam ca la unele coduri de motoare au fost probleme la 2.0 tdi,la injectoare..Acum ai comandat.o!Sa te tina mult si bine!

7. puricele 1st Gear Member

Sfat achizitie octavia2 1.6i

Salut!:p
    M-am inscris in clubul Dvs. pentru ajutor in achizitia unei skode.
    Am un buget de ~4500euro si intentionez sa achizitionez un autoturism.
    Am avut pana de curand G4 2001 1.6 105cp.
    M-am hotarat la octavia2, tot benzina, de preferat combi, dar nici sedan/hachback nu mi-ar displace (portbagajul este destul de mare).
    Am sa va rog sa ma puneti in tema cu probleme specifice octaviilor 2 cu km de peste 200mii, chiar daca in anunturi toate au 120-140mii.
    am gasit una LINK
    si a 2-a LINK
    dar in mod sigur mai sunt si altele, voi pleca din galati la targurile din CJ-MS in we care urmeaza.

Multumesc!

8. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Stimate Puric , :) :
    - 200.000 km ...inseamna ca tot ce este pe masina aia ( cu exceptia reperelor schimbate ) s-a cam invartit ...200.000 km. Motor , cutie , rulmenti , pompe servo , compresor clima ....si multe altele.
    Ca sa iti dau un scurt exemplu , o evacuare ( care este prajita gata la 200.000 km ), de Skoda , costa 800 de euro :yahoo:.
    - Mai bine ia in calcul achizitionmarea unei Octavia 1 , pe benzina , cu un rulaj sub 100.000 km .

Aici este un paradox , as spune , si se refera la urmatorul cerc vicios. O masina rulata , inseamna multe repere ce pot pica ( si sigur vor pica ) . Din cauza rulajului mare , probabil ca achizitionarea va fi relativ ieftina . Daca vrei sa ai o troaca pe care o servisezi de la S-H sau numai cand se rupe ceva , nu-i problema. Inseamna ca esti obisnuit cu segmentarea motorului pe marginea drumului , ai in portbagajul ala mare un mare , menghina , sarma multa si diverse tipuri de surubaraie. Deci , sa revenim la paradox .
    1 ) Ai bani putini ( se vede din suma alocata )
    2 ) Vei cumpara o masina rulata ( ca astea de bani putini toate au sute de mii de km ) ...P.S. Daca este din UE cu 200.000 km , te asigur ca are de fapt 300.000 km.
    3) o sa inceapa sa cada chestii grele ( pompe servo , compresoare clima , evacuari ) ..care fac mii de euro.
    4) tragi linie si vezi ca dupa un an de exploatare si utilizare , ti-ai fi luat de fapt o masina mult mai putin rulata , mai noua .
    5) in realitate ai in curte o baba batrana si fardata , coapta si la care astepti sa mai cada cate ceva .

PE scurt , treaba sta asa :

Intr-o zi merge bula taica-so si il intreaba:
    -tata care-i diferenta intre teoretic si practic.
    -pai sa-ti explic bula. dute la mata si intreab-o daca s-ar f*te cu brad pitt pt 1 milion $.
    Merge bula.
    -mama te-ai f*te cu brad pitt pt 1 milion $?
    -da bineteles.
    Merge bula si-i spune la taica-so raspunsul.
    -acum bula dute si intreab-o pe sora-ta daca s-ar f*te cu leonardo dicaprio pt 1 milion $.
    Merge bula.
    -sora te-ai f*te cu leonardo dicaprio pt 1 milion $?
    -da binenteles.
    Merge bula si-i spune la taica-so raspunsul.
    -acum dute la frate-to si intreaba-l daca s-ar f*te cu van damme pt 1 milion $.
    Merge bula.
    -frate te-ai f*te cu van damme pt 1 milion $?
    Sta frate-so si se gandeste si intr-un sfarsit ii raspunde.
    -da, poate ca da.
    Merge bula si-i spune raspunsul la taica-so.
    -acum bula fii atent. teoretic in casa avem 3 milione $, dar practic avem 2 curve si un homosexual.

9. puricele 1st Gear Member

adevarul doare :)
    dar asta este loteria la orice masina SH din romania, indiferent ca e din 2001 sau din 2006.
    golful l-am luat la 150mii si pana la 195mii nu am bagat nici un ban.
    mai astept ceva opinii de la posesorii de O2 benzina :)

Multumesc!

10. ferry 2nd Gear Member

Salut

Va rog sa-mi spuneti daca sunt probleme cu 1,2 tsi si 105 cp
    Sunt foarte aproape de a o achizitiona(zilele urmatoare) si vreau sa stiu la ce ma astept
    Va multumesc anticipat pentru informatii

Drumuri bune!

11. mbgd

mbgd Gold Member

Locație:
    bucuresti
    pai...daca ai platit-o,e prea tarziu sa iti mai faci griji. este posibil sa nu ai probleme cum,la fel de bine, este posibil sa ai alte probleme decat ceilalti colegi forumisti.oricum,drumuri bune si bafta cu masina! fara probleme! :))

12. ferry 2nd Gear Member

Inca nu am platit-o, deci mai e timp......

13. pvd2010

pvd2010 4th Gear Member

La o mașină de nici 1 an vechime de la apariție ce probleme te-ai aștepta să existe astfel încât să te determine la renunțare? Nici posesorii nu sunt prea numeroși și nici km parcurși prea mulți pentru ceva concludent.

14. ferry 2nd Gear Member

Am inteles ca la motorizarea de 1,2 si 105 cp au fost probleme cu lantul, aspecte pe care cehii le-au remediat. La motorizarea de 86 cp nu a fost nicio problema in acest sens.
    Doream sa stiu daca am o informatie veridica sau sunt doar speculatii

15. Little Big

Locație:
    Bucharest
    E aceasi chestie si la cel de 86 cp.Diferenta intre ele era din soft..Acum nu cred sa mai fie probleme,fiind pe curea distributia..

16. crys68

crys68 2nd Gear Member

Salutam! Saptamana viitoare voi intra si eu in posesia bijuteriei mele gri brilliant metalizat 1.2tsi/86cp cu unele mici imbunatatiri(varianta ACTIVE)+geamuri electrice pe spate,proiectoare,geamuri atermice,volan 3 spite,cheie telecomanda tip briceag.Este varianta mai putin dotata dar asta este bugetul.Astazi la 15.25 am fost sunat de dealer ca masina se afla in zona libera Curtici Arad.Mi s-a spus ca saptamana viitoare 02-06.09.2013 va fi livrarea (Craiova).

17. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Felicitări!Baftă cu ea!

18. pvd2010

pvd2010 4th Gear Member

Sa te bucuri de mașină și ea sa te slujească fără pb. Ai ales esențialul. Restul opțiunilor ar fi fost mai degrabă estetice decât funcționale sau de siguranță.

19. crys68

crys68 2nd Gear Member

Va multumesc si voi sa aveti parte de ele fara probleme alaturi de cei dragi.Sper sa tinem legatura sa schimbam impresii si pareri despre jucariile noastre.Postati si voi poze cu masinile voastre.Eu cum o primesc promit ca o pun,sper sa nu va dezamagesca deoarece o sa aiba JANTE pe 14 de tabla cu capace ,oglinzille si manerele de la portiere de culoare neagra , fara crom si piele la interior,fara stergator spate si a treia tetiera,dar eu ma multumesc si cu atat.Sper ca motorul asta 1.2TSI sa-si faca bine treaba si sa fie la fel de fiabil ca cele aspirate din generatia anterioara.Eu am incredere in acest motor proiectat si testat de nemti care pe partea de auto nu dezamagesc.Va salut pe toti si sper sa ne auzim cat de curand

Ultima editare de un moderator: 1 Sep 2013
  20. crys68

crys68 2nd Gear Member

Apropo ,cat si cum decurge livrarea de cand te prezinti la dealer si pana cand pleci cu masina acasa?Si mai am o intrebare RCA si ROVINGNETA cand si unde le platesti sa nu ai probleme pana acasa daca esti oprit in trafic?Va mulumesc anticipat pentru raspunsuri.Sa ne auzim cu bine cat de curand.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare