1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Skoda Rapid Spaceback VS Ford Focus 3 Facelift

Discuție în 'Skoda Rapid' creată de rioachim, 21 Mar 2015.

1. rioachim 1st Gear Member

Salut tuturor. Ca posesori de skoda, cred ca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: ce ati alege intre

1. Ford Focus 3 Facelift (motor 1.0 ecoboost 100cp start/stop, pachet trend cu touchscreen, pachet iarna cu volan/scaune/parbriz incalzite) la 13.000k
    2. Skoda Rapid Spaceback (1.2 tsi cu start/stop, dotare elegance) la 15.000k

Sotia este pro Skoda pentru spatiul interior fata si spate, portbagaj si design; eu sunt pro Ford pentru motorul fiabil, dotari, pret, design. Voi ce ne sfatuiti? Multumesc

Bogdan Andrei Ionuț apreciază asta.
  2. Rapid2014 Bronze Member

Focus este o clasa peste Rapid, insa am inteles ca la Focus exista unele probleme de fiabilitate - poate le-au rezolvat la facelift, verifica pe report-uri sau forumuri.
    Apropo, pe site-ul Ford oferta e de 14.000 Euro...

3. rioachim 1st Gear Member

Multumesc de raspuns, stiu cat e ford pe site, dar eu am negociat acest pret prin rabla 2015.

4. redsquare

redsquare Gold Member

Locație:
    Resita
    Skoda Rapid Spaceback

5. grig_sorin 6th Gear Member

Eu zic ca fordul este peste.... sunt multe plusuri si cu toate ca sunt posesor de rapid care mie drag de el de mor

6. Rapid2014 Bronze Member

rioachim, sa nu omiti un drive test cu amandoua, de preferat cu aceeasi motorizare (macar benzina daca nu e exact motorul dorit). Mai important decat orice "feature" este cum se conduce.

7. redsquare

redsquare Gold Member

Locație:
    Resita
    E urat fordul , mie nu-mi place.

8. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    NU trebuie sa-ti placa tie,nu tu o cumperi!Gusturile nu se discuta.Daca ti-ai luat skoda nu inseamna ca restul sunt gunoaie!!:thumbs-up:

9. giony82 3rd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Cum zicea și un coleg mai sus, focus trebuie comparata cu Octavia....

10. redsquare

redsquare Gold Member

Locație:
    Resita
    nu, n-am spus ca sunt gunoaie
    ma refeream strict la designul masinii, mai concret nu-mi place cum arata masina din fata.

11. Rapid2014 Bronze Member

rioachim, ai decis? ;)

12. grig_sorin 6th Gear Member

Pe forumul asta toti iti vor spune rapid. Dacà faceai topic pe forumul de la ford toti alegeau fordul.
    Parerea mea : focusul este peste rapid si este si mai scump cu vreo 4, 5 mii.
    Eu am facut ieri galati -germania 2000 km si sunt super incantat de tot. Putere ok, stabilitate, scaunele sport confortabile, nu galagioasa, xenonul facea ziua, si mergeam linistit cu 130 140 km/h ca restul masinilor mult mai scumpe.
    Am atins 1 data 190km dar mi se parea cam mult. 150 era de ajuns pt ea.
    Consum afisat pe bord 6.5%. Dar voi face calculele azi cati litri am bagat si revin.
    Daca ar fi sa imi mai iau o masina tot rapid as alege pentru banii ei poate putin mai puternica ,avand 86 cai dar destul de naravasi si astia.

13. Ebi 4th Gear Member

Topicul are peste 1 an vechime, sunt sigur ca nu-l mai intereseaza subiectul pe initiator. Era frumos totusi sa incheie cumva topicul si sa ne spuna ce masina are.

14. Vlaco123 1st Gear Member

Știu ca e expirat topicul de mult, dar având fix mașinile astea în proprietate, pot spune următoarele:

1 fiind din 2 clase diferite, găsesc normal ca focus ul sa fie mai comfortabil, și mai practic prin spațiu interior și mod de așezare a bordului.

2 ca si fiabilitate, rapid ul e mult peste ford, din multe puncte de vedere. Ambele au 105 cp și la ambele fac service ul doar cu ulei original ford și vw și restul filtrelor Mann la 10 000 de km sau mai puțin, în funcție de nevoi.

Concluzie, următoarea mașina din aceeași clasa cu ford ul, cu siguranță nu va mai fi ford, sub nici o forma!

j.tibi apreciază asta.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare