1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Skoda Karoq 2023 1.5 TSI, 30.000km / 2ani - review

Discuție în 'Skoda mea' creată de Ionut_Sb1, 16 Apr 2025.

1. Ionut_Sb1 1st Gear Member

La inceputul anului 2023 am cumparat o Skoda Karoq 2023 1.5 TSI AMBITION cu cateva dotari optionale (reprezentanta Auto Total Sibiu).
    M-am gandit sa fac un scurt review la 30.000, poate va fi de folos si altor persoane.

Pro:
    - Motorul de 1.5 (150 CP) este f. ok, masina este sprintena si tinuta de drum e buna atat pe autostrada cat si in oras.
    - Cuplul se simte bine de la 1500 - 1600 ture, chiar daca treapta de viteze este 5 sau 6
    - Consumul de ulei al motorului a fost ok, 0.5 litrii la 20.000 km, mult mai bine fata de vechiul 1.2 TSI care-mi consuma 1 litru la 10.000km
    - Vizibilitatea buna noaptea (cu farurile LED basic)
    - nu am avut probleme software sau hardware.
    - suspensia & scaunele standard sunt ok atat in fata cat si in spate, nu apare oboseala, durere de spate, la drum mai lung de cateva ore.
    - Virtual Cockpit-ul este "nice to have" , ofera multe informatii si l-am putut customiza dupa preferinta.

Contra:
    - Motorul nu se simte f. bine la turatii joase, pe teren mai accidentat, am impresia ca motorul poate sa moara repede, impresia poate fi doar subiectiva. (cutia de viteze este manuala)
    - Dezghetarea parbrizului merge mai incet decat mi-as fi dorit, poate dureaza 4-5 minute la o temperatura mai mica de -10 grade.

Alte info:
    - Consumul mediu 6.1 % (trafic 50% oras 50%extra urban)
    - Consum autostrada 7.5% cu 130-140 km/h
    - Antifonajul este ok, dar peste 110 km/h nivelul de zgomot din habitat creste mai mult.

poza_karoq.jpg

Ultima editare de un moderator: 16 Apr 2025
    Adi Sim și j.tibi apreciază asta.
  2. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Bine ai venit!
    Am condus o mașină cu acel motor (era un Kamiq) și nu mi s-a părut că ar avea probleme la turații joase - poate feelingul este dat de faptul că motorul e mai silențios la acele turații.
    4-5 minute pentru dezghețarea parbrizului la sub -10 grade mi se pare decent. Am avut reprize de dezghețare care au durat peste 10 minute (-20 grade, Miercurea Ciuc).
    Să ai mulți kilometri cu ea fără incidente! :racer:

3. Ionut_Sb1 1st Gear Member

Multumesc pentru urari Tibi,

Cred ca ar fi fost mai corect sa spun, ca motorul mi se pare mai sensibil la condus subturat (comparativ cu 1.2 TSI).

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare