1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Retrofituri Skoda Octavia 3 vrs (pACC + TJA + ...)

Discuție în 'Alte modificari' creată de B98XAL, 30 Sep 2019.

 1. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Salutare dragi colegi,
  Așa cum am anunțat intr-o postare anterioară modificările la Octavia 3 vrs continua.
  De aceasta data avem niște modificări radicale și anume:
  1. Inlocuire BCM la ultima versiune pentru a permite Full Ambient Lighting, Configurare AID + Columbus MIB 2.5 și pentru a suporta viitoarele retrofituri;
  2. Înlocuire senzor ACC generația 1 cu senzor ACC generația a 3 - MRRevo14F, acest lucru va permite functi noi și anume Predictive ACC, Pedestrian Monitoring System, Traffic Jam Assist + autonomie ACC High 0-210 km/h etc.;
  3. Înlocuire camera Lane assist generația 1 cu Lane Assist Generația a 3 a, pentru a permite funcțiile enumerate la pct. 2;
  4. Înlocuire parbriz + oglinda interioară, pentru a permite montarea camerei Lane Assist generația a 3 a;
  5. Inlocuire Gateway de la 5Q... high la 3Q... high, întrucât poarta 5Q nu suporta modificările anterior menționate + vor mai fi disponibile meniuri in plus pentru configurarea AID/Columbus MIB 2.5;
  6. Activare Swap pentru generația a 3 a pACC + FPA (Driving mode selection + profil confort și Snow) + Columbus MIB 2.5;
  7. Calibrare ACC + Lane Assist in acest sens mi-am pregătit șabloanele și schemele necesare acestor proceduri (sper sa scap de calibrarea ACC-ului la reprezentanta).
  Toate aceste modificări au ca scop unicitatea unui model Octavia 3 vrs prefacelift fără a tine cont de suma de bani investita, cu atât mai mult cu cât voi pierde sumele de bani cheltuiti anterior pentru codurile Swap pentru Driving Mode Selection + Columbus MIB 2.5 etc. .
  Retrofitul complet va dura 2 - 3 săptămâni, întrucât acesta se va face etapizat durata de generare coduri SWAP, înlocuirea componentelor, codarea și calibrarea acestora este de durata ( inlocuire BCM poate dura 20 ore de munca întrucât sunt peste 3600 de câmpuri care se editează manual, neexistând posibilitatea codari online întrucât pe Octavia prefacelift nu s-a montat acest BCM).
  Pentru orice informație va stau la dispoziție in limita timpului disponibil, va mulțumesc.
   
 2. Little Big

  Little Big Moderator

  Înscris:
  10 Noi 2009
  Mesaje:
  1.874
  Locație:
  Bucharest
  Toate componentele le cumperi din tara sau ai ajutor ceva si din afara?
   
 3. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Componentele au fost deja achiziționate de pe situri de afara.
  De azi începe procesul de schimbare GATEWAY + BCM urmând ca in decurs de 72 de ore sa se genereze un număr de 14 coduri SWAP necesare pentru operațiile descrise anterior.
   
  Little Big apreciază asta.
 4. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Salutare,
  Procesul de schimbare și codare GATEWAY + BCM + Senzor ACC a fost finalizat după 5 ore.
  De asemenea in aceasta dimineata a fost schimbat si parbrizul.
  Aștept generarea codurilor SWAP. Intre timp voi calibra camera Lane Assist și voi trece de la park assist PLA 2.0 la PLA 3.0 pentru a permite frânare automata Fata/Spate in timpul parcări .
  Va atașez și câteva poze intermediare.
   
  sergyu155 și ccosmin apreciază asta.
 5. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Salutare dragi colegi,
  Retrofiturile începute in urma cu 3 saptamani au fost finalizate in proporție de 90%. Prin urmare avem funcțional: Traffic jam assist, ACC HIGH 210 km/h, PLA 3.0, Iluminare ambientala, parametrizare completa Active Info Display + Columbus, mod personalizare conducator auto, habitaclu virtual etc.
  Pentru Funcționalitate completa va trebui sa schimb și unitatea ABS, astfel voi trece la unitatea 5Q0 614 517 CF , care va suporta pedestrian assist, stop&go, pACC etc.
  Din păcate nu am facut prea multe poze cu noile funcții, va atașez câteva poze intermediare, urmând sa revin cu poze concludente.
   
 6. Laurentiu06.11

  Laurentiu06.11 2nd Gear Member

  Înscris:
  26 Iul 2018
  Mesaje:
  39
  Locație:
  Bucuresti
  Salut, felicitari iar pentru proiectele tale.

  Ai spus ceva de iluminare ambientala?

  Ma intereseaza subiectul, ai schimbat fetele de usi ?

  Multumesc anticipat
   
 7. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Mulțumesc Laurențiu, nu este nevoie sa schimbi fetele de uși, trebuie sa schimbi trimurile, se face un mic decupaj in USA și sa tragi firele necesare. Verifica dacă BCM-ul tău suporta aceasta funcție, altfel nu vei avea cum sa gestionezi aceasta funcție. In ceea ce privește costul se ridica la suma de 1400 lei (4 trimuri varianta VRS = 1100 lei + mufe + siguranțe trimuri + pini + fire).
   
 8. B98XAL

  B98XAL 5th Gear Member

  Înscris:
  20 Feb 2009
  Mesaje:
  142
  Locație:
  Bucuresti
  Buna dimineata!
  Retrofitul se apropie de final, după o perioada destul de stresanta, pot afirma ca împreuna cu o echipa de 7 persoane am dovedit Predictive ACC . Astfel, sunt fericitul posesor de Skoda Octavia VRS din 2015 cu pACC și totodata prima Octavia din Europa cu aceasta funcție.
  Atașez câteva poze cu mesajele afișate in diferite situații.
  Weekend frumos va doresc
   
  ccosmin apreciază asta.
 9. Laurentiu06.11

  Laurentiu06.11 2nd Gear Member

  Înscris:
  26 Iul 2018
  Mesaje:
  39
  Locație:
  Bucuresti
  Super tare.
   

Distribuie pagina asta