1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Retrofit DCC pe Kodiaq.

Discuție în 'Alte modificari' creată de hawless, 11 Iun 2024.

1. hawless 1st Gear Member

Salutare.

Sunt cam hotarat sa fac acest retrofit.
    Masina pe care o detin este un Kodiaq 2023(my 2024) cu matrix si mode select ( lucruri care ajuta la retrofitul dcc)
    Deja am cumparat amortizoarele si arcurile spate de pe un kodiaq 2023 impreuna cu calculatorul de DCC.
    Cablajul il voi cumpara de pe kufatec dar ar mai fi in mod normal de achizitionat senzorii de nivel ( aici nu stiu daca ii am deja pe toti fiind masina dotata cu faruri matrix sau mai trebuiesc adaugati.) si 1 sau 2 senzori de acceleratie care ar trebui montati pe oalele spate daca nu am inteles gresit.

Se inhama cineva care face retrofituri ... la acest retrofit ?
    In acest sens as avea nevoie exact de lucrurile care imi mai lipsesc ( senzori nivel / accelerometru / etc ..) si cum putem continua. Eu pot comanda piesele lipsa dar cred ca lucrul cel mai a naibii va fi codarea.
    Nici cablajul nu va fi tocmai floare la ureche dar cumparand deja unul facut sper ca treaba sa fie o idee mai usoara decat de la 0.

Va multumesc.

2. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut,
    Nu ai avut posibiliatea să alegi DCC deja din fabrică? Erau pe forum niște colegi care s-au înhămat la diferite retrofituri, dar nu mai sunt activi, din păcate.

PS: Fără nici o rea intenție, dar nu am înțeles nciodată rostul acestui DCC (Dynamic Chassis Control) la niște mașini ce se încadrează în categoria "șifonier pe roți", fără a se preta deloc nici la sportivitate și nici la off-road.

3. hawless 1st Gear Member

Din pacate masina desi a fost noua ea a fost luata de pe stoc, altfel sigur nu ratam aceasta optiune. Motivul retrofitului nu este nicidecum pentru sportivitate ci pentru confort, facand masina vizibil mai confortabila decat cea cu suspensie fixa.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare