1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Regenerari dese octavia 1.6 tdi eu6 cxxb

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de Adrian.c, 22 Mai 2026.

1. Adrian.c 1st Gear Member

Salutare, fac aceasta postare in speranta ca va ajuta si pe altii.
    Am luat o skoda octavia 3 cxxb, euro6, 1.6 tdi 110 cp, manuala, la 205000km, an 2017 prefl, si m-a zapacit cu regenerari exagerate pe oras, gen 100 km interval, si a inceput dansul pt ca stiu motorul si stiu ca poate duce mai mult.
    Tehnic masina nu parea sa aiba probleme si nici nu are, atat ce am gasit decalibrat a fost unul din senzorii de presiune diferentiala, si i-am schimbat pe amandoi OEM.
    Imbunatatirea a fost de 10-15km. Problema reala era la modelul matematic prin care facea socoteala pt soot calculated, care o lua la goana fata de masurat. Aveam soft 6336 pe ea, care e de fapt penultimul update pt configuratia asta.
    Am facut primul downgrade la 5693 negasind in prima faza prea multe informatii, insa imbunatatirea a fost minora, avand interval intre regenerari de 140-150 km. Pe softul asta am inceput sa ma uit doar la calculated si measured, iar diferenta era enorma, gen la 80 km urbani aveam 18g calculated si 7 g measured, si etc etc, am decis sa cobor la prima serie de softuri disponibile pt ecu delphi de pe masina asta, ultima varianta de acea serie, 27xx. Pe aceasta configurare, exista seriile de softuri 2x, 3x, 5x, 6x, ei 9x, dar deduc ca 2x ar fi cel de fabrica, eu6, si restul update-uri. Cred ca si 3x e mai relaxat ca algoritm, ca il aveam pe alte 2 masini 1.6tdi eu6, dar de la 5 in sus, e durere de cap.
    Multi imi ziceau ca asa fac euro6, ca degeaba fac downgrade ca nu e aceeasi treaba ca la euro5, cand era clara rezolvarea.
    Insa, soot calculated de la instalare a inceput sa ii scada viteza de calcul, cu o proportie de 42%. Matematic deja era imbunatatire suficienta, sa ma duca la 200 km urbani. La primul ciclu am avut 210 km cu 50km extraurban, deja era diferenta. La prima regenerare am sesizat ca a golit pana la 4g, iar inainte nu scadea sub 7g, 8g.
    Acum am mai verificat la 185 km urbani, si soot calculated e la 16,5g, motorul suna bine, consumul a mai scazut putin ( oricum era bun ).
    Asadar, nu e aceeasi diferenta majora ca motoarele ea188 care aveau update-ul pacalitor, insa exista diferente mari si pe ea288 fata de softul de fabrica, si update-urile ce au urmat. Plus ca am gasit ca desi oficial grupul vag au declarat ca doar masinile euro5 au fost imlicate in scandal, mi se parea logic, ca cele ce erau in constructie, si anume euro6, sa plece din fabrica cu alti algoritmi.
    Sper sa fie de folos si pt altii care sunt in situatia mea

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare