1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme portiere/portbagaj

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de ciudi, 6 Oct 2009.

1. cgadalean

cgadalean Skoda Expert

Locație:
    Cluj-Napoca
    Scartaie cu usa inchisa?
    Incearca o solutie de curatare chedere si curata bine chederele.

Scartaie cand deschizi usa?
    Trebuie gresate bine balamalele, trebuie insistat la saibele care exista la/intre balamale.

2. AdrianP

AdrianP 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Scartaie cu usa inchisa.
    O sa ma uit in weekend mai atent la ea sa vad ce pot sa-i fac.
    Merci pentru pont.

3. Picasso 1st Gear Member

Salutari!A patit cineva sa-i intre apa pe langa chederele usilor spate?

4. cgadalean

cgadalean Skoda Expert

Locație:
    Cluj-Napoca
    Cel mai probabil apa a intrat pe langa panoul macaralei si s-a prelins pe usa in jos si asa a ajuns in interior. Se desface fata de la usa, se desface panoul macaralei, se curata bine si se degreseaza marginile panoului dupa care se foloseste silicon pentru etansare. Se monteaza panoul inapoi, la fel si fata usii dupa care problemele au disparut (asta numai daca etansarea s-a facut corespunzator).

5. Picasso 1st Gear Member

Multumesc mult! Voi incerca metoda.

6. kelu84 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    pt Tzulukis
    probabil de la vibratii s-a deplasat ceva in broasca sau broasca cu totul a "jucat" pe inel in timpul drumului. deschide portiera, si incearca sa reglezi fie inelul de pe caroserie, fie broasca sa o deplasezi sensibil(oricum prea mult nu merge centrata broasca, max 1-2 mm)

7. clauzoc 1st Gear Member

scartait

salut.usile din spate scartaie la deschidere, skoda fabia.am uns balamalele si am constatat ca scartaitul provine de la tija de plastic care nu lasa usa sa se deschida brusc ci treptat.acest nenorocit de scartait nu dispare nici cu wd-40,vaselina si nici cu lichid de frana.usile nu sunt deplasate sau cu balamalele slabe.ce se intampla?dati-mi va rog un sfat.multumesc

Ultima editare: 23 Aug 2011
  8. Sudsemnatu

Sudsemnatu Silver Member

Locație:
    Bucharest
    abia acum am gasit topicul asta. la mine e ars motorasul, ca ajunge curent la el dar nu invarte. adica da semne ca ar vrea dar cred ca sunt terminati carbunii.
    aveti idee daca solenoidul se potriveste si de la hatchback?

9. Sudsemnatu

Sudsemnatu Silver Member

Locație:
    Bucharest
    am rezolvat ! am gasit la dezmembrari la un user de pe acest forum si l-am montat. Prima oara mi-a dat emotii ca nu mergea dar se pare ca erau contactele oxidate..le-am curatat si acum e ok.

10. ohne_zucker Platinum Member

Locație:
    Viena
    Sudsemnatu - citind post-ul tau mi-a venit ideea sa fac un topic in care sa ne scriem parerea despre colegii care au anunturi, dezmembrari, servicii auto, magazine de piese auto, etc.

Topicul poate fi identificat aici: http://www.clubskoda.ro/showthread.php?p=48757#post48757

11. scott

scott 4th Gear Member

si la masina mea e aceleasi problema. ambele balamale din fata (si pe partea soferului si pe partea pasagerului) sunt uzate cred si usa nu mai opreste in cele 2 locui cum ar trebui (pe jumatate deschis si total deschis). daca spre exeplu stau cu usa deschisa pe strada si vine un vant un pic mai puternic mi se inchide usa de la vant. m-am uitat la partea care cred eu ca ar fi de vina (o balama lunga care pe o parte e insurubata in usa si partea cealalta intra in caroserie in aripa in cand inchis usa si iese de acolo cand o deschid) si pare foarte uzat. nu mai are denivelari cum cred ca ar trebui sa aiba

trebuie sa schimb balamelele ? si daca da, cum pot face acest lucru?

Ultima editare: 3 Apr 2012
  12. clodmaris2 1st Gear Member

Usa spate blocata

am o SKODA FABIA si o mare problema ,portiera din spate dreapta a ramas blocata si nu mai reusesc sa o mai deschid ,cind actionez inchiderea centralizata nu se auda nimic in comparatie cu celelalte usi unde se aude cind actioneaza motorasul de la inchidere ,am demontat usa si am ajuns la el dar nu am acces deloc la un mod de a debloca usa sau poate stie cineva legaturile pe fiecare pin de la motoras sau o modalitate de deblocare fara a strica ceva,multumesc mult

13. al bundy

al bundy Skoda Expert

Locație:
    Bucuresti
    din ce an e masina, ce cod motor are? Are geamuri electrice spate?

14. Cristian_Spiel

Cristian_Spiel 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Si mie mi se mai intampla asta. Dar reusesc sa o deschid usor, din interior.

15. ohne_zucker Platinum Member

Locație:
    Viena
    Pentru aceasta discutie avem acest topic. Nu trebuia sa deschizi altul.
    Te rog sa folosesti functia Cauta data viitoare

16. TheCrow 2nd Gear Member

Skoda Fabia Combi, elegance, 2001, 1.4 16V. Problema e ca portbagajul nu se mai deschide decat actionat din cheie sau din clapeta de langa sofer. De la manerul lui nu are nici o reactie. Aveti idee de unde sa incep verificarile?

17. T. Carmen Skoda Expert

De la maner. Este o problema la switch-ul de la manerul de deschidere a usii hayon. Actionezi de clapeta de deschidere a usii hayon de la sofer(o deschizi) te duci la usa, dar o lasi in pozitia aia, nu incerca sa o ridici, apesi usor pe maner fara sa ridici, ar trebui sa auzi un ,,click" fiindca in maner este un switch, iar la apasarea pe el, ar trebui sa auzi daca intr-adevar mecanismul de deschidere este ,,antrenat" la apasarea pe switch. Daca nu auzi nimic, va trebui sa desfaci ornamentul usii ptr. a avea acces sa vezi daca conexiunile electrice sunt ok (firul rosu/verde). Daca totul este in regula, va trebui inlocuit switch-ul.

Vali I apreciază asta.
  18. TheCrow 2nd Gear Member

Un fir intrerupt. Acum s-a rezolvat. Multumesc de ajutor!:beerchug:

19. tzulukis

tzulukis 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    revin cu problema... usa din spatele soferului (usa spate) se deschide doar daca imping usa si trag!! am incercat sa reglez cablul de pe maner ( l`am ridicat, l`am lasat mai jos) dar degeaba...ce am observat este ca broasca are joc ! adica se misca in plan vertical cca 2-3mm
    VIDEO problema portiera KMZ

inainte sa o desfac si sa o curat si sa incerc sa vad de ce are joc...as vrea niste pareri! multumesc

20. T. Carmen Skoda Expert

Daca din acea ,,pastila" de plastic mutand-o mai inspre exterior-interiorul manerului nu s-a imbunatit cu nimic deschiderea usii, va trebui atunci sa vezi care e situatia cu broasca, nu are voie sa se miste , nu cumva cele 2 suruburi de fixare a broastei sunt destranse, daca afirmi ca se misca 2-3 mm?
    Dupa demontare-montare, mai poti imbunatati deschiderea-inchiderea usii, mutand balamaua de pe caroserie mai inspre exterior-interior, sus-jos, vezi cum ti se pare tie ca ar fi mai bine.

Ultima editare: 28 Aug 2012

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare