1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme pornire octavia 2

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Arion Alin, 24 Sep 2012.

  1. Daniel.M 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Apr 2020
    Mesaje:
    1
    Salutare..vin si eu cu o problema din pacate la skoda mea!Uneori(in ultima perioada cam des)nu vrea sa porneasca..invarte dar nu porneste..si dupa ce porneste..(cu greu..la a 4-5 cheie)daca o accelerez scoate un nor de fum albicios mentionez ca am schimbat urmatoarele!
    1.pompa motorina rezervor
    2.oringuri injectoare
    3.pompa tandem
    4.releu bujii,bujii
    5.senzorul de pe axa cu came
    La reprezentanta mi-au spus ca toate merg in parametrii normali..chiar nu stiu ce sa ii mai fac..v-as ruga sa imi spuneti o parere daca s-a mai confruntat cineva cu asta..multumesc frumos!!! 20200421_124545.jpg
     
    Mihainfs apreciază asta.
  2. claudzio1990yo 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Mai 2020
    Mesaje:
    1
    salut. am o problema cu pornirea la skoda octavia 2 an 2006 cod bxe. de remarcat este ca atunci cand las masina cu botul in jos in panta porneste perfect...dar daca o las pe drept mai mult timp, aproximativ o ora sau 2, porneste foarte greu. de mentinut ca am schimbat pompa de motorina si bujiile si problema inca este
     
  3. Nikk 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Mar 2020
    Mesaje:
    4
    Buna ziua.
    În final a fost schimbat la masina kit lanț distributie, supapele si de admisie si emisie-ca erau îndoite, cică, garnitura de chiulasa, garnitura carcasa...după nici o luna de zile, azi mi s-a aprins iar senzorul de check engine intermitent de data asta și motorul merge înfundat. Turația motorul la relanti mi se pare mica-adica 600-850 ...le-am zis asta celor de la service...dar probabil ca acum nici nu mai contează de vreme ce i.ar mi se aprinde acel martor...de la ce mai poate fi va rog?mulțumesc mult pentru raspunsuri
     
  4. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.364
    Locație:
    Bucuresti
    LA diagnoza ce apare ?
     
  5. Nikk 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Mar 2020
    Mesaje:
    4
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Doar ce am făcut diagnoza
     
    Ultima editare de un moderator: 21 Mai 2020
  6. Catalin S Junior Member

    Înscris:
    26 Aug 2019
    Mesaje:
    0
    Buna ziua.
    Pana ieri nu am avut probleme cu pornitul masinii.
    De dimineata dau sa pornesc masina, dar nu porneste, se aprind martorii in bord (in plus martorul sa verific uleiul), cand rotesc se aude ca si cum nu ar avea putere bateria.
    Pun testerul pe baterie avea 12.4.
    Am pus putin bateria la incarcat vreo 7 minute ( cred ca avea 12. 5), o montez pe masina dau cheie porneste. Opresc sa pun putin ulei ca sa se stinga martorul ulei , apoi pornesc iar...si aceleasi simptome, masina nu mai porneste. Nu cred ca era de la baterie

    Fisele si bujiile sunt schimbate acum 3 saptamani

    Ce parere aveti? Am mai citit pe forumuri sa fie ceva EGR?Multumesc
     
  7. OWA 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Iul 2020
    Mesaje:
    1
    Salut prieteni

    Am si EU o Skoda Octavia 2 , 1,9 TDI motor BJB, din 2004, de care am fost f multumit pina mai ierim dar de un timp incoace imi face figuri, in sensul ca se OPRESTE motorul in timpul mersului, cind ti-e lumea mai draga mai ales dupa ce se incalzeste motorul si ai facut 2-3-4 opriri, dupa care fie nu mai porneste fie, porneste greu, omor bateria si EM.
    Am tot duso la SERVICE-uri si pusa si pe testere, schimbat mai multe pe ea cum ar fi :
    - Bujii', pompa de motorina
    - Senzor ax cu came, senzor vibrocehn , oringuri injectoare, senzor temp racire lichid ( motorina); si totusi problema persista, si nu ruesesc sa-i dau de cap .
    Are cineva vreo ideie, ceva ???.
    -A patit cineva la fel ?....
    IDEI, pareri ?...
     
  8. Universalis

    Universalis Silver Member

    Înscris:
    21 Oct 2016
    Mesaje:
    340
    Eu am patit ceva asemanator, adica intrerupea de ziceai ca esti pe un cal salbatic, asta doar pe GPL, si la 100km/ora se oprea motorul. Aveam o eroare in legatura cu alternatorul, deci pe partea electrica, curent... Era o mufa din compartimentul motor, am eliminat-o si e ok acum.
    Asta la Octavia 1. In postarile mele gasesti cum am rezolvat, cu poze...
     
  9. Angheluta Cîmpan 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2020
    Mesaje:
    3
    Salutare, dragi colegi posesori de Skoda Octavia 2 1.9 TDI, am și eu o problema foarte delicata !
    Mașina in cauza pornește doar cu spray și se oprește când este accelerata fie pe loc sau in mers înainte sa se oprească motorul se bâlbâie ca și când nu mai are motorina.
    Am schimbat pompa din rezervor, pompa tandem am înlocuit-o cu una de la Dezmembrari, am verificat injectoarelor, schimbat filtru de motorina. Nu arată nici un fel de eroare!!
    Ii rog pe cei care au mai avut aceasta problema sa ma ajute.
    Mulțumesc anticipat!!
     
  10. Pintiliosul

    Pintiliosul Gold Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    764
    Locație:
    Baia Mare
    Angheluta Cimpan
    Probabil ai distributia sarita.
     
  11. Angheluta Cîmpan 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2020
    Mesaje:
    3
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!

    Nu este sărită, au verificat.
    Am pus alte injectoare și face la fel
    Pornește doar cu spray merge un pic și o accelerez și după se oprește cu un tremurat de motor. Foarte ciudat. I-am schimbat tot circuitul de motorina.
     
    Ultima editare de un moderator: 10 Sep 2020
  12. Pintiliosul

    Pintiliosul Gold Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    764
    Locație:
    Baia Mare
    Cat e presiunea inalta din rampa comuna a injectoarelor?
     
  13. Angheluta Cîmpan 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2020
    Mesaje:
    3
    Sincer nu ma pricep dar din ce a zis mecanicul ar fi 5.5 Per total!
    Sper ca am inteles bine
     
  14. Pintiliosul

    Pintiliosul Gold Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    764
    Locație:
    Baia Mare
    Du-te si discuta cu el, 5.5 e f. putin.
     
    Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2020
  15. Slarisa 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Sep 2020
    Mesaje:
    1
    Buna , am si eu o skoda O2 din 2008 1.9 care spre disperarea mea...nu porneste dimineata decat la automat am fost la diverse teste care. Imi ziceau ceva de furtun vacum ok zis si facut mers la mecanic furtune ok ,cica ar fi defapt injectorul nr 4 bine schimbam inj nr 4 rezultatul acealasi pornire doar la automat ... concluzie schimbam mecanicul. Următorul dorel imi spune ca este pompa tandem bine aia e o schimbam....schimbam prima pompa nici o schimbare o duc inapoi pune alta cu verificări alea alea azi ma suna sa merg dupa ea e gata e super e mirifică ajung acasa o pornesc e ok dupa care ma abandonează in mers cu greu reușesc să o pornesc mai merg circa 40 de metri moare din nou motorul si adio pornire si uite asa rămas cu ea in drum si cu frigiderul plin "da date fato ca încurci circulația de vine poliția rămâi fără permis" acum e din nou la mecanic fara vreo speranta. Un pic de ajutor cam care ar fi problema ei va rog
     
  16. Silviu81 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Ian 2021
    Mesaje:
    3
    Buna ziua, am si eu o Skoda Octavia 1.6 MPI motor BSE cu instalatie GPL.De cateva luni, uneori(destul de des) porneste foarte greu(cu acceleratia apasata), iar la relanti cand functioneaza cu GPL,are fluctuatii de turatii si tensiune.Uneori se opreste in mers, iar uneori acul de la temperatura apei scade fara motiv sub valoare de 90(intre 80 si 90) fara vreun motiv.Am pus masina pe tester si mi-a dat urmatorile erori :
    16556 -Sistem bogat(bank1)
    -Permanent
    18669 - Senzor oxigen circuit alimentare deschis-Bank 1, senzor 1
    - intermitent

    Aveti idee ce ar putea fi?(am schimbat doar bujiile)
     
  17. Huțanu Ionuț

    Huțanu Ionuț 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Ian 2021
    Mesaje:
    2
    Ceva de genu am pățit și eu. Mie îmi pornea greu, trepida, se mai oprea motorul, dar când opream la trecere de pietoni de exemplu. Am distribuția pe lanț. Am scimbat-o și merge perfect. Pe tester îmi apărea ceva la emisiile de CO2. Lanțul era foarte întins.
     
  18. Universalis

    Universalis Silver Member

    Înscris:
    21 Oct 2016
    Mesaje:
    340
    @Silviu81

    Schimba senzorul de temperatura antigel,pune original; sonda lambda e cea dinaintea catalizatorului, de amestec, de la ea ai amestec bogat, verifica cablajul si mufa.
     
    Silviu81 apreciază asta.
  19. Mrsnac77 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Apr 2021
    Mesaje:
    1
    Salutare tuturor, dețin și eu motorizarea 1.4 mpi cu fabricație în 2011, de curând am schimbat kitul distribuției, ceva pe la suspensii, toate bune si frumoase, după aproximativ o săptămână ma confrunt cu vesnica problema a pornirii greoaie la rece și nu numai în sensul ca prima pornire dimineața( când temperatura este de aproximativ 10 grade)are loc doar după 4 chei, apoi odată pornită nu mai da niciun reteu la pornire . Totodată după o oprire de aproximativ 10 minute când temperatura lichidului de răcire ajunge pe la 40 grade măsurată pe tester la fel, porneste după 3 chei. Evident ca nu am nicio eroare stocată, am înlocuit deja faimoasa valva N80.
    Temperatura lichidului de răcire este indicata corect pe bord, pe tester ( cred eu) , cu toate acestea credeți ca sonda de temperatura poate transmite totuși semnale eronate la ECU?
    Am măsurat presiunea pe rampa de benzina 4 bari, bujii ok,...altceva ce ma sfătuiți?
    Mulțumesc!
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare