1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme geamuri electrice

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Bolex, 22 Iul 2010.

1. Skoda_Octavia2_BLS! 1st Gear Member

Ai rezolvat problema?

2. Voiculescu 1st Gear Member

Nu. Am încercat sa caut în dezmembrări un calculator cu tot cu motoras cu codul meu dar nu am găsit. Momentan nu vreau sa dau banii pe unul nou pentru ca probabil e destul de scump

3. PopaDanut 1st Gear Member

cei carora vi se urca geamul in repreize ... trebuie sa schimbati motorasul cu tot cu modul

atentie, cand il schimbati tb sa luati ceva care sa aiba acelasi cod.

eu asa am rezolvat

4. Voiculescu 1st Gear Member

Salut. Având în vedere ca este foarte greu sa găsesc modul cu același cod nu pot cumpăra unul cu alt cod și sa schimb doar moto rasele între ele? Ma gândesc ca motorasele sunt lafel

5. PopaDanut 1st Gear Member

poti sa incerci sa schimbi si motorasul sa pastrezi modulul insa eu le-am desfacut si e cam complicat mecanismul ala
    cauta dupa ambele coduri piesa si dupa codul de pe modul si dupa codul de motoras ca poate totusi ai noroc si o gasesti

6. Skoda_Octavia2_BLS! 1st Gear Member

Eu am găsit codul, dar am dat retur la 3 piese SH până acum, pentru că erau codate pentru mașini cu volan pe dreapta, aspect care le scapă celor care se ocupă cu dezmembrări. De la atâta montat/demontat s au rupt punctele de prindere ale motorașului si a trebuit sa tai opt nituri și schimb macaraua.

Si apropo... Doar modulul, pe original, că altă variantă nu s-a găsit după seria de șasiu, costă 1700 lei.

Ultima editare de un moderator: 1 Sep 2021
  7. AndreiO2 1st Gear Member

Salutare! Am si eu o problema cu o Octavia 2. Acelasi fenomen descris de cativa colegi forumisti. Geamul electric fata dreapta, urca pana aproximativ la jumaate apoi o lua in sens invers, mergea ridicat pana sus doar prin impulsuri scurte. A mers asa cam 1 an si jumatate, nu ma deranja foarte tare, masina are aproape 15 ani. Astazi dupa ce l-am coborat, ca mi-a fost lene sa ma dau jos din masina sa indrept oglinda, nu s-a mai ridicat mai mult de 2 cm. Am incercat sa-l ajut putin tragnadu-l in sus cu mana, altcineva actionant comanda, pare de neclinitit.
    Am inteles ca poate fi un calculator al usii care ar fi cauza, dar poate e altceva , sper mai ieftin. Nu as vrea sa o duc la reprezentanta sa dau 1500-2000 lei masina face vreo 12.000-15.000 lei probabil cu totul :)
    Am scanat cu VCDS si am postat mai jos ce eroare este, poate ma ajuta cineva cu o parere, poate e doar motorul de inlocuit. Oricum m-ar interesa si un sfat daca in cazul in care renunt a mai deschide acel geam, exisa vreo posibilitate, desfacand fata de usa sa-l blochez cumva definitiv in pozitia ridicat ? Decat sa dau 10-15% din valoarea masinii pe reparatia unui geam mai bine renunt la a-l mai folosi:)
    Multumesc anticipat pentru sfaturi!

Adresa 52: Electr. usa pasag
    2 coduri de defecte:
    00933 - Motor geam electric pasager (V148)
    012 - defect circuit electric - intermitent
    00933 - Motor geam electric pasager (V148)
    005 - setare de bazã/adaptare lipsã sau incorectã - intermitent

8. CristiV

CristiV Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Eu am avut aceasta problema in 2015 si am descris-o in acest topic la pozitia #164. La service, la vremea aceea mi-au spus ca, daca nu doresc reparatie, geamul poate fi ridicat si pus pe pozitia inchis.

9. AndreiO2 1st Gear Member

Am desfacut usa si iata concluziile mele. Motorul functioneaza, problema e ca nu are forta sa urce geamul, acesta pare ca freaca in ceva, e probabil ceva la macaraua din interior. Accesul la aceasta se poate face doar desfacand un numar de 9 pop-nit-uri (e macaraua in spatele unei table pinse in nituri). Mecanismul care trebuie schimabat e ieftin , dar problema este manopera laborioasa in regie proprie de scos si repus acele 9 nituri. Ridicat din mana merge, desi greu(e clar ca motorul nu-l poate impinge). Il percepe ca pe un blocaj si apoi cred ca intra acea protectie care se da in jos automat cand prinde ceva in el (o mana de exemplu)si cand ajunge jos nu mai pleaca. Asa ca l-am lasat in pozitia de sus adus cu manasi am scos mufa de la comanda de pe usa si am blocat mecanic butomnul de pe usa soferului (prevenind astfel comenda accidentala a geamului).

10. Nicu Ionescu 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Salut,
    Exact aceeasi problema am avut-o acum cateva zile, dupa demontare motoras ( care mergea ok), problema era de la roata dintata care este angrenata de axul melcat al motorului'\.
    Rotita aceea este din plastic si dintii erau stemuiti pe o portiune.
    am shimbat aceea rotita de la un alt ansamblu luat de la SH ( cu 100ron) si acum este ok, merge fara probleme

Ultima editare de un moderator: 16 Noi 2021
  11. AndreiO2 1st Gear Member

Cum banuiam si eu.Imi da si mie te rog un cod al piesei ce trebuie inlocuite sa caut si eu ?

12. Nicu Ionescu 1st Gear Member

13. Silviu.Z 1st Gear Member

Bun gasit,
    Am o problema geam dreapta fata. La un moment dat, nu a mai functionat, se auzeau clickuri dar nu am mai putut sa inchid geamul.
    Am fost la un electrician auto, a desfacut, a verificat, a ciocanit motorasul si a mers.
    Concluzia lui a fost ca trebuie schimbat motorasul.
    Intrebarea este: codul motorasului trebuie sa coincida la litera? De axemplu, codul meu este 1T0959702N, am gasit la dezmenmbrari cu alte litere la coada, de exemplu 1T0959702J, sau fara ultima litera, numai 1T0959702.
    Este suficient motorasul cu macara, sau trebuie si modulul.
    La modul, aceeasi situatie, am gasit cu ultima litera diferita
    odul meu este 1K0959792R.
    Multumesc.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare