1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Problema sistem racire si zgomot denivelari sau drum pietruit

Discuție în 'Skoda Superb' creată de Stefan23, 19 Mar 2025.

1. Stefan23 1st Gear Member

Salutare!

Este prima dată când postez pe un forum și vreau să vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și pentru răspunsurile pe care le voi primi.

Problema mașinii:
    Superb 2016 2.0 TDI DSG

În prima fază, am achiziționat mașina și am întâmpinat probleme cu garnitura de chiuloasă, care era fisurată. Mașina nu dădea aer cald decât pe partea stângă, iar presiunea în vasul de expansiune era foarte mare. După remedierea problemei cu chiuloasa, nu mai am presiune mare în vas, dar căldura încă nu funcționează corespunzător. Am schimbat și caloriferul din habitaclu, iar pentru răcire folosesc antigel G13 (în vasul de expansiune este cel cu silicat).

Problema actuală:
    Acum 2 zile, am observat că apare eroarea de „apă” pe bord. Am completat lichidul de răcire până la semn și am continuat să conduc, iar deocamdată totul este în regulă. Totuși, am remarcat că, atunci când setez temperatura la maximum, dispare apa din vas, dar nu există scurgeri vizibile în jurul vasului sau motorului. Mă gândesc că ar putea fi aer în instalație.

A doua problemă:
    În ceea ce privește zgomotele pe denivelări și drumuri pietruite, acestea sunt foarte deranjante. Am rectificat caseta de direcție, am schimbat amortizoarele (normale) și flanșele, dar zgomotele persistă. Mecanicul mi-a spus că bucșele sunt în stare bună, dar după rectificarea casetei de direcție, a rămas să schimb basculele (stânga și dreapta) și tampoanele cadru. Credeți că aceste componente ar putea cauza zgomotele descrise, care sună ca un „fier pe fier” sau o trâncăneală ciudată?

Vă mulțumesc și aștept cu interes răspunsurile voastre!

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2025
  2. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut!
    1. Când nivelul apei din vasul de expansiune scade, mai mult ca sigur că ai o pierdere pe undeva. Dacă spui că fenomenul apare când dai încălzirea la maxim, atunci probabil pierzi lichid pe circuitul de încălzire.
    2. Zgomotul poate veni și de la tampoanele motorului, de exemplu. Mecanicul la care ai fost trebuia să verifice toate sursele posibile.

Pentru ambele situații ai nevoie de o diagnosticare competentă. Cel mai indicat ar fi să mergi la o reprezentanță, ei știu cel mai bine toate "bubele".

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare