1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

problema rabatare bancheta

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de Motanash, 31 Iul 2011.

1. Motanash 1st Gear Member

Salut,
    cand incerc sa rabatez bancheta, manerul nu mai actioneaza nimic, stiti cum pot rabata bancheta fara manerul acela? am tras eu de bancheta, dar clema de prindere este fix la jumatatea banchetei, si este din metal...

2. turbojack

turbojack Silver Member

Locație:
    Cluj
    Trebuie ajuns la mecanismul de rabatare si actionat direct fara maner.

3. radu_moshu

radu_moshu 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Salut, e primul meu post...ptr Motanash, bancheta se poate rabata astfel: iei o surubelnita simpla si din portbagaj actionezi pe la jumatatea banchetei(in partea laterala) unde se vede o fanta. acolo tb sa impingi spre in sus cu surubelnita si ai rezolvat. Problema ta e la fel ca si la mine, pur si simplu s-a rupt tija din interiorul spatarului care actiona mecanismul. Eu am schimbat o data acum 1,5 ani si s-a rupt din nou. La reprezentanta piesa de schimb a costat cam 10 lei atunci

4. Ovidiu_s_s 2nd Gear Member

Demontare bancheta

nu am mai gasit nici un post despre acest subiect ... stie cineva cum se poate demonta bancheta de la o skoda fabia ?

5. T. Carmen Skoda Expert

Ridici partea de ,,sezut", pentru a avea spatiu suficient pentru aceasta operatiune.
    Spatarul fiind fractionar ma voi referi la partea mai mica (stanga):
    1. tragi de maneta din stanga (sus langa tetiera) ptr. a culisa spatarul inspre fata
    2. dupa ce l-ai culisat, in partea de jos (stanga) tragi coltul mochetei, vei vedea o siguranta de plastic pe care cu o surubelnita o impingi usor inspre fata masinii, pana vei vedea axul de metal al banchetei
    3. tragi usor in sus pana scoti axul spatarului din acea siguranta, din acest moment partea stanga este libera, dupa care cu miscari stanga-dreapta vei scoate axul spatarului din partea dreapta (cam la mijloc este suportul sudat intre cele 2 banchete). In partea dreapta (ma refer la mijloc) nu are siguranta .
    La montare trebuie sa ai grija cand vei baga axul spatarului in ,,santul" sigurantei, sa intre bine in acea tesitura, altfel vei avea surpriza ca la rabatare sa fie mai sus fata de cealalta. Aceeasi procedura si la cealalta.
    Momentan sunt plecata in concediu, dar cand revin o sa fac poze ptr. aceasta operatiune....daca va fi nevoie.:)
    Pentru partea de sezut nu cred ca este necesara vreo explicatie, fiindca iti spun ele singure ce ar trebui sa faci.:)

Cosminlcg apreciază asta.
  6. tauru242 1st Gear Member

Cum se demonteaza tapiteria de pe spatarul spate? As vrea sa o dau jos si sa o spal. Cu scaunele si sezutul spate am rezolvat-o, desi e o munca de Sisif s-a meritat, au iesit super. Tapiteria de pe spatar insa n-am inteles cum se desface, am si un manual de service insa tot n-am priceput. Am bancheta nefrationabila, daca are vreo importanta.

7. AdrianP

AdrianP 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut. Am cautat si nu am gasit o problema ca a mea pe forum. :)

Am rabatat spatarul banchetei si apoi l-am prins la loc si cred ca am prins una din centuri in carligul lui de prindere. Problema este, ca una din cleme se ridica usor si nu se mai desface spatarul.
    A mai intalnit cineva o astfel de problema? Helppp

8. T. Carmen Skoda Expert

S-a rupt tija de actionare a clemei care deblocheaza bancheta, ori cele 2 urechiuse de la capatul tijei sunt rupte sau au iesit de pe clema de inchidere.
    Poti sa deblochezi clema care tine blocata bancheta cu o surubelnita subtire.
    Cam astia ar fi pasii de facut pentru deblocarea banchetei, dupa ce ai deblocat-o trebuie sa vezi ce s-a intamplat.....

Ultima editare: 15 Ian 2013
    Cosminlcg și auto_geo apreciază asta.
  9. T. Carmen Skoda Expert

Scuze pentru calitatea pozelor....

Ultima editare: 15 Ian 2013
    Cosminlcg apreciază asta.
  10. quebec 1st Gear Member

Salut,

Am o skoda fabia 1.9 SDI din 2006 si una din clapetele de la bancheta din spate s-a blocat si nu mai pot rabata bancheta. Bancheta nu este fractionara, este formata dintr-o singura bucata si are doua clapete laterale prin care se poate debloca.

Aveti idee cum as putea debloca bancheta/repara clapeta stricata?

Ultima editare de un moderator: 10 Feb 2014
  11. quebec 1st Gear Member

@micutzu666, am citit aceste topicuri si la modelul meu de fabia nu se aplica metoda descrisa mai sus, de aceea am si precizat ca bancheta esti dintr-o bucata. Iar pentru ca acum mi-ai sters topicul si ai inghesuit subiectul aici probabil nu va mai raspunde nimeni.

12. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    daaa,hai sa facem cate un post pentru fiecare..iti raspunde,ca l-ai adus la suprafata sa zic asa..l-am lipit,nu sters..

13. T. Carmen Skoda Expert

14. auto_geo 1st Gear Member

Sau asa:

Cosminlcg și petru iulian apreciază asta.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare