1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
  2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Problema pornire

Discuție în 'Skoda Octavia' creată de pirvulescu adrian marius, 30 Noi 2008.

  1. efa982

    efa982 Silver Member

    Înscris:
    18 Mar 2010
    Mesaje:
    378
    Locație:
    bucharest
    Al bundy are dreptate, electromotorul nu are turatia necesara din cauza amperajului scazut al bateriei si trebuie pusa o baterie cu un amperaj mai mare ( sau e posibil sa fie contactele oxidate)
    Ori sa se faca o resoftare si se modifica momentul deschiderii injectiei la o turatie joasa a electromotorului , dar la cineva care stie ce face
    Sau sa scoti senzorul de temperatura
    Sau electromotorul poate e de vina (perii, colectori si ce mai are prin el)

    bafta
     
  2. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    371
    Locație:
    Bucuresti
    Si mie de ce mi sa intamplat sa porneasca greu avand batera noua si cu amperaj mare,si senzorul de temperatura schimbat. ?
    Nu incerc sa contrazic pe nimeni, dar situatia in care m-am aflat eu nu era asemanatoare cu ceea ce se spune mai sus.
     
  3. efa982

    efa982 Silver Member

    Înscris:
    18 Mar 2010
    Mesaje:
    378
    Locație:
    bucharest
    @ cristeamandrei
    poate ai ceva pe la injectoare
    resoftare ai incercat?
     
  4. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    371
    Locație:
    Bucuresti
    efa982 eu mi-am rezolvat problema, discutam despre situatia asta cu colegii de mai sus.
    Multumesc
     
  5. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.299
    Locație:
    Bucuresti
    Problema apare doar la masinile 2004-2006 si rar la cele din 2007. Turatia la rece e mult mai mica, pe la 150 rpm. De ce ?
    CA asa au gandit-o inginerii de la VW.
    Iar cel care cpoie un soft de pe o masina si il scrie pe alta e mare "meserias".
     
  6. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    371
    Locație:
    Bucuresti
    Al bundy, meserias sau nu, la mine a fost facuta aceasta jmecherie si nu am mai avut probleme de mai bine de un an de cand a fost facuta.
     
  7. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    salve

    Cu aceasi problema m-am confruntat si eu la o alta masina adika pornire greoaie la cald, dimineata pornea la sfert dar dupa ce se incalzea pornea mai greu Nu vreti sa stiti citi bani mi-au papat electricieni mecanici si diagnoze grupa mare.contactele de la baterie erau oxidate si alternatorul nu mai incarca corect bateria Acum functioneaza impecabil:sign_ot:
     
  8. Skoda110cp 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Oct 2011
    Mesaje:
    1
    probleme la pornire cand vine frigul

    salut am o octavia 1.9 de 110cp si de la un timp a inceput sa porneasca greu cand este frig ,astept pareri cu ce ar putea avea, am verificat releul de la buji finca nu imi statea martorul in bord aprin prea mic am schimbat si sonda de temperatura.:rolleyes:

    Edit: ti-am mutat post-ul aici dar te rog sa folosesti functia "Cauta" data viitoare pentru a nu mai deschide aiurea topice cu acelasi titlu si pentru aceeasi problema !
     
    Ultima editare de un moderator: 27 Oct 2011
  9. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    371
    Locație:
    Bucuresti
    incearca sa gasesti pe cineva sa rescrie softul de pornire.
     
  10. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.299
    Locație:
    Bucuresti
    Ce treaba are pornirea la rece cu softul ?
     
  11. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    371
    Locație:
    Bucuresti
    Are aceiasi "treaba" pe care am avut-o eu, pornea greu la rece, am rescris softul si merge la sfert acum, crezi ca e suficient ????


    STIMA !!!!
     
  12. draganuta 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Mar 2011
    Mesaje:
    21
    Locație:
    Bucuresti
    Destul de ciudata treaba cu resoftarea si rezolvarea pornirii la rece? Ai folosit aceeasi versiune de SW (ca cea existenta pe ECU) pt. resoftare sau ultima versiune originala a uzinei?
     
  13. vmarius78 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Apr 2010
    Mesaje:
    2
    o2 19tdi 236miikm

    Salut...am si eu o2 si eu am probleme la pornire..pun contactul si daca nu se aprinde martorii de motor(check) si arcul de bujii pot sa dau la automat pana ma plictisesc si nu porneste desi are baterie si electromotorul invarte....daca pun contactul de mai multe ori si se aprinde check si arcul de bujii porneste sfert,imi fura cheia din mana sa zic asa..mentioneza ca 2 sapt nu am pornit-o si c
    in dimineata respectiva a pornit la a doua cheie dar senzorul de servo directie a stat aprins pana am pus masina in miscare..daca ave-ti vreo informatie sau se aseamana problema voastra cu a mea..astept idei sau daca rezolv am sa revin cu informatii..multumesc!
     
  14. tok'ra 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Mai 2009
    Mesaje:
    28
    Am patit asa ceva, cu pornirea, cu un A3 - a fost de la senzorul care citeste pozitia axului cu came.
    Chestia cu senzorul de la servodirectie apare daca masina mai ruleaza (si misti de volan) dupa ce ai oprit motorul dar nu ai scos cheia din contact - daca de exemplu ti se opreste masina in mers, cand o repornesti apare fenomenul respectiv.
     
  15. cipri4ph 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Iun 2010
    Mesaje:
    23
    Intradevar pare sa fie de la un senzor
    o diagnoza este necesara.. sa nu fie cazul sa incepi sa arunci cu bani prin service-uri pe diferite pareri.

    mult succes
     
  16. bogdanel

    bogdanel 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Iun 2012
    Mesaje:
    11
    salut..am si eu o problema la masina.....destul de urata....model skoda octavia 1.6 mpi an 2001 legat la pornire...Cand pornesc masina la rece se aude un sunet cum ar fi disel de la esapament...exact pe la mijloc la catalizator ...apoi cand se incalzeste nu se mai aude chiar asa pronuntat......sa fie oare catalizatorul?in bord este aprins martorul acela gen elicopter :(
     
  17. mariusn 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Mar 2012
    Mesaje:
    15
    Locație:
    BUCURESTI
    Salut,
    am octavia 1 din 2001 motor de 2.0 benzina AQY.
    ma tot chinui in ultima perioada sa aflu ce se intampla,
    masina pleaca greu cu motorul rece,am schimbat bujiile,am pus alta baterie,
    am duso la avia pt constatare si nimic,,nici ei nu stiu ce are,,
    ma poate ajuta cineva cu sfaturi sau un service bun..
    pe tester la avia nu apare nici un defect.
    multumesc pentru sfaturi,
     
  18. rzv_nappa 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Apr 2012
    Mesaje:
    4
    Salut. Am si eu o problema la pornire si sper sa ma puteti ajuta cu vreo informatie. Cand dau sa pornesc, invart cheia pana in capat si efectiv nu se intampla nimic, uneori porneste la 10-a cheie, alteori nici dupa 10 min, alteori din prima. Daca stiti despre ce e vb va rog sa-mi ziceti si mie, ma gandesc ca e vb de contact. P.S. Daca o imping porneste. Stima:wtf:
     
  19. lucian.1950

    lucian.1950 Gold Member

    Înscris:
    18 Noi 2009
    Mesaje:
    739
    Locație:
    Bucuresti
    Cind spui ca nu se intimpla nimic si te referi la faptul ca nu invirte si nici nu se aude cum arunca bendixul in fata ( se aude un tacanit ) , problema este fie in contact, fie o legatura slabita la borne sau la masa, fie carbunii de la electromotor sint dusi sau blocati in portperii... daca invirte si nu porneste problema se complica rau ...
     
  20. rzv_nappa 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Apr 2012
    Mesaje:
    4
    ms lucian...nu se aude nici un tacanit nimic. Si mai urat e ca nu patesc tot timpu asta..nu prea pot sa ma duc la un electrician si sa-i zic ca nu porneste si de fapt ea sa porneasca. Carbunii de la electromotor a fost schimbat de curand. Tind sa cred ca e de la contact. Ms
     

Distribuie pagina asta