1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Problema Pompa de apa,spalare parbriz si luneta

Discuție în 'Skoda Fabia II' creată de zomwe, 20 Dec 2012.

1. zomwe 1st Gear Member

Salut!
    Am o problema cu sistemul de spalare a parbrizului si a lunetei.
    Apas sa spal parbrizul, se aude zgomotul de la pompa, dar nu arunca cu lichid.
    Am fost in service au reparat-o, dar s-a stricat iarasi si mi-au zis sa schimb pompa.
    Aveti idee de unde pot face rost de una? La ce pret?

2. felica 1st Gear Member

cauta la dezmembrari...sau poate ti.a inghetat apa si de asta nu iti arunca apa...

3. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Pompa este capsulata. Nu o repara nimeni . Daca au zis asta , te-au mintit. Daca se aude ca ar functiona , sau sunt furtunele scoase de pe circuit si lichidul se pierde pe undeva pe parcurs, sau ai un dop de gheata si cand va veni caldura sau vei baga masina la o spalatorie isi va da drumul.

4. T. Carmen Skoda Expert

1. Dezmembrari:
    http://www.dezmembrarigagu.ro/cerere-de-oferta-piese-auto-skoda/piese-sh-fabia+ii+(2007-)
    2. Nou:
    http://www.alexbeagroup.bizoo.ro/vanzare/2087999/Motoras-spalator-parbriz-Volkswagen-Golf-IV-V
    In lista apare si Fabia...banuiesc ca au si pentru Fabia 2.
    Este capsulata, dar asta nu inseamna ca acea carcasa a pompei nu poste fi fisurata, eu cred ca cei din service nu te-au mintit, in opinia mea... in lumea asta mai exista si oameni corecti.... au incercat o carpeala, care se pare ca nu a tinut. Poti sa verifici daca intr-adevar au mesterit ceva la pompa.

Ultima editare: 22 Dec 2012
  5. mbgd

mbgd Gold Member

Locație:
    bucuresti
    cum a aratat si carmen in poza,carcasa nu e fisurata dar apa imi curgea prin locul unde a scris cu galben in poza.acolo sunt 2 "camere"departite de o membrana de cauciuc.nu stiu de ce imi curgea lichidul pe acolo dar nu am putut repara nimic.doar am desfacut partea aceea cu plastic alb sa vad ce are in ea.nu se mai poate monta la loc si trb alta pompa.40 ron,noua

6. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Acolo este o supapa ... nu te supara, dar 40 roni ca sa mergi linistit, mai ales pe vremea asta ti se pare mult ?!

7. rianghel 1st Gear Member

Probleme pompa lichid parbriz

Buna seara!
    Sunt proaspatul proprietar al unei Skoda Fabia 2.
    Am si eu aceeasi problema cu pompa. Eu stiu sigur ca a inghetat lichidul pentru ca am uitat de schimbarea lui si nu am fost acasa in perioada de inghet, dar am mers mult cu masina si parca nu s-a dezghetat.
    Plus ca atunci cand pun contactul nu se aude nici un sunet.
    Am rugamintea sa ma ajutati sa gaesc un punct de plecare.
    Pe langa pompa nu este un motoras, ceva? Am vazut ca pompa nu e scumpa, dar nu stiu daca asta este singura problema.

Va multumesc :respekt:
    Radu.

8. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Pai pompa in sine este motorasul cu o mica turbina pe ax. Daca a inghetat, sa stii ca nu se dezgheata doar daca mergi cu masina ci numai daca o tii intr-un garaj incalzit... Daca a inghetat si ai dat comenzi pentru spalat este o mare probabilitate sa fi ars pompa care era blocata daca ai insistat cu comenzile. Solutii : dai roata jos, dai carenajul jos, scoti pompa din rezervor, verifici pompa daca se invirte, daca da tii masina la caldura pina se dezgheata conductele, daca nu cumperi o alta pompa...

9. catalin76 1st Gear Member

Locație:
    harsova
    Buna ziua.
    Am câteva întrebări,poate ma ajuta cineva....
    Nu mai functioneaza pompa de spălat parbrizul, pentru luneta functioneaza.Motorasul pompei este bun,pompa la fel e buna.
    Cand dau de maneta sa spăl parbrizul,la bornele pompei am o tensiune de 10,5V, pentru luneta am 11,9V (motorul oprit).
    Imi poate spune cineva cine face inversarea polarității pt pompa, se face direct din maneta, sau prin relele.Si daca prin relee, unde sunt acestea?
    Mașina e fabia2 din 2012 ,1,2 TSI.
    Multumesc frumos.

10. al bundy

al bundy Skoda Expert

Locație:
    Bucuresti
    centrala electrica face inversarea.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare