1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Problema - Consum Mare

Discuție în 'Skoda Superb' creată de yuraonu, 6 Iun 2011.

Taguri:
  1. yuraonu 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Salutare la toata lumea. Detin de cateva luni o skoda superb 1.9tdi 131. De ceva vreme masina a inceput sa consume ingrijorator de mult, in strict oras undeva la 12 - 12.5 si inafara + ceva prin oras undeva la vreo 10. Mentionez ca locuiesc intr`un oras mic....si nu e un trafic asa mare. Inca nu am apelat la nici un service cu problema asta dar acum 3 sapt am facut o diagnoza completa si ce a avut de schimbat, s-a schimbat. Nu stiu ce naiba poate sa fie... Daca aveti vreun sfat, cineva care a fost in situatia mea...pls.. help! Multumesc

2. talpaiute

talpaiute 5th Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    I-ai facut diagnoza computerizata?

3. yuraonu 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Da, i-am facut diagnoza computerizata. Am un prieten care lucreaza la cybernet si am fost la el atunci pt diagnoza.
    Am uitat sa precizez ca , nu folosesc clima , caci nu am freon, deci consumu este fara clima!

4. sco

sco 1st Gear Member

pe langa faptul ca mananca mult,trage la fel?ulei papa?

5. yuraonu 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Da, masina trage la fel de tare, iar ulei papa normal,putin. Zilele astea o duc la cybernet sa`i faca oamenii niste teste mai complexe....caci nu pot sta asa...consuma de parca as avea motor de 2.5

6. dragos_c 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Buna,
    Eu am un Superb ca al tau doar ca are cutie automata, si imi consuma in oras in jur de 11 iar in afara imi consuma daca merg pe la 120 km/h 6.5 iar daca sar calul in jur de 7.5 deci in oras nu consuma foarte mult.
    O zi buna!

7. g.ionut22 1st Gear Member

Salutare, sunt nou pe forum. Este a 6 masina pe care o schimb in decurs de 6 ani de cand am permis. Pe fiecare an cate o marca..am plecat de la golf 4, golf 5, passat 2003, audi a4 2002 toate motor de 1.9, iar acum sunt fericitul conducator al unei SKODA SUPERB 2006 1.9 tdi 131 cp AWX, care m-a nenorocit la cosum pe scurt. In oras ( bucuresti) imi arata CB 12-14, merg foarte frumos, la Audi imi sta gandul mereu, i l am vandut cumnatului meu si ma gandesc serios sa il iau inapoi, pastrand evident si Skoda pentru comfort. Am nevoie de cineva care sa mi spuna ce e in neregula cu consumul asta urias. Sunt un sportiv pe masina, iar audi imi manca mers frumos in B 5,5 iar alergat si foarte mare aglomeratie 6,7 cel mai mult. Multumesc anticipat.

8. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Nu cred ca exista masina diesel cu motor de 1.9, care sa manance in regim de Bucuresti 5.5 . Probabil ca era vorba despre alt fel de consum .
    Sigur , 12-14 , este un consum mare , insa trebuie sa verifici daca este real. Fa un plin , utilizeaz-o doar in bucuresti 100 de km si dupa aia fa iarasi plinul . Modul in care calculeaza computerul de bord este estimativ. Nu masoara efectiv cata motorina trece prin filtru. Face niste medii ale consumului instantaneu la care aplica niste grafice ...si scoate o cifra.
    Verifica fizic daca acesta este consumul real si dupa aceea incepe sa iti faci probleme. Conteaza mult si calitatea carburantului . Incearca sa schimbi furnizorul o perioada ca sa vezi daca sunt diferente.
    Ca sa ai un asemena consum real , trebuie ca socotitoarea ta sa functioneze pe un grafic de avarie , sau vreo sonda sa dea informatii eronate ( temperatura , senzor aer , etc ) .

9. g.ionut22 1st Gear Member

multumesc de informatie.

10. g.ionut22 1st Gear Member

Salut, revin din nou, la skoda superb am reusit sa i fac un consum in bucuresti, foarte aglomerat de 7-7,2 ceea ce e ok, mi as dori mai putin dar na :))), pe cand la audi..i l am vandut cumnatului meu, l am pus sa faca plinul, consum in bucuresti in aceeasi aglomeratie este incredibil :-O doar 5l/100 km. mi o doresc inapoi. :))

11. Catalindci Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Tu te uiti ce condumuri postezi? in BUCURESTI 5%? Serios? am si eu masina cu 1.9 si nu stau in bucuresti si in oras nu scot 5... E greu sa crezi ce zici tu cu consumu ala la audi pe o berlina totusi de 1.5tone...
    App poate la 3 noaptea cu motorul la 90 grade sa mergi cu a5-a la 60 fara sa calci frana...

12. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Eu m-am abtinut sa scriu ceva..no coment..:laugh:si eu am 1,9 axr si in oras vede 7 rar:)

Florea Maria Madalina apreciază asta.
  13. Catalindci Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Corect micutzu666, dar sa ii lasam sa viseze :) e gratis:)

Trimis de pe al meu P5_Quad folosind Tapatalk

14. enghin_36508 1st Gear Member

astea sunt consumuri ? minciuna ...

stati sa vedeti la mine.

skoda superb 2.8 v6

in oras consum 14-15 % benzina si niciodata mai putin de 17.5-18 % gaz - mersul e normal

in regim de exterior 9 % benzina si 11 % gaz - viteza de 100-110 .

daca sar calul ma arde rau in buzunar

15. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    daca te arde de ce ai ales 2,8?

16. Catalindci Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Ti.ai batut joc de V6-le ala...cu Gazul...corect micutzu666

17. g.ionut22 1st Gear Member

cine vrea sa se convinga de mersul meu, il invit la o plimbare oricand. Nu am de ce sa aberez, cand asta este consumul...plus ca am un stil mai aparte de condus. ;)

18. gti_mars

gti_mars 6th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut !
    Cata si Micu sunteti niste rai !
    Hai sa va dau niste consumuri Skoda 1.9 tdi break 1.5 tone :
    - Militari - Otopeni - Militari - 50 km - ora 15 la dus - ora 21 la intors - consum 5.5 - drum pe CENTURA , luni cand au fost 25 grade .
    - Militari - Dr Taberei - ora 8 - Monitorul Oficial - ora 14 - Militari - ora 20 - 15 km - consum 11.3 - drum bara la bara "in" Bucuresti in martie , cand era mai frig .
    Ionut precizeaza "unde" mergi in Bucuresti .

19. g.ionut22 1st Gear Member

soseaua giurgiului-obor. cam asta este drumul dimineata la 8 si dupaamiaza la 1-2 intoarcerea..

20. DAC

DAC 1st Gear Member

Salut ..SKODA SUPERB 1 , 2.0 140 cp este cea din avatar.
    La acest motor 2.0 consumul trebuie sa fie acesta numai si numai pe oraș pe timp de vară 9.3 l iar in regim de autostrada sau in exterior 5.2 l
    De ce va zic toate acestea pentru ca si eu am patit acelasi lucru masina consuma numai pe oras 12_ 13 litri .
    Mai pe scurt după ce se schimbă distributia se pune pe tester si reglează avansul ,mie acea valoare mi a gasit o la +2.5.....a setat o la -2.0 si acum masina consuma la fel cum a venit din fabrica.

Revin cu o precizare consumul la relanti trebuie să fie 0.4_0.5 pe ora cu consumatorii .
    Sper ca va m fost de folos

Ultima editare de un moderator: 9 Ian 2018
    Paun Ionut Marius apreciază asta.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare