1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

priza bricheta

Discuție în 'Skoda Karoq' creată de rob3rtt, 26 Sep 2023.

1. rob3rtt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Priza de la bricheta activa si dupa oprirea motorului, respectiv parasirea interiorului si incuierea autoturismului. Este normal?

2. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Da, așa aveam și eu la Scala, se consideră normal :)

3. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Și eu la bătrână Octavia 1.

4. Robert*VRS

Robert*VRS 1st Gear Member

Cum se poate face să oprească alimentarea după scoaterea cheii din contact?

5. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Îți cumperi altă mașină.
    Scuze, n-am putut să mă abțin :)

6. Robert*VRS

IMG_0446.jpeg Mersi de răspuns, dar cum aș putea renunța la așa ceva?

7. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Probabil taxele ne vor determina sa renunțăm la ele..Maine poimâine baga la Euro 3 Euro 4..O sa ne bage și la gazele'date..poluează domne..

8. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    @Robert*VRS
    Am glumit când am spus să-ți schimbi mașina. Este foarte frumoasă (și bună), cred că nici eu nu aș renunța la ea.
    Din păcate, alimentarea permanentă a prizei de brichetă este o boală Skoda, cu o logică de neînțeles pentru mine. Am căutat și eu soluții legate de întreruperea curentului din priza de la brichetă, dar mi s-a părut prea complicat să fac o altă alimentare de la un circuit care nu este alimentat cu motorul oprit, deci m-am lăsat păgubaș și am învățat să deconectez manual camera de bord (asta era problema mea). După ce m-am obișnuit cu asta am vândut mașina (Skoda Scala), deoarece în 2 ani nu a reușit să mă convingă.

9. al bundy

al bundy Skoda Expert

Locație:
    Bucuresti
    se muta firul de alimentare in alt locas din panoul de sigurante

rob3rtt apreciază asta.
  10. Robert*VRS

@al bundy mulțumesc. Am reușit. ✌️

11. puitim

puitim 1st Gear Member

Se poate schimba alimentarea prizei la o sursă cu curent numai în prezența contactului și la un amperaj adecvat.

12. rob3rtt 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    ma/ne ajuti cu detalii?

13. ZSMarius 1st Gear Member

Salutare! Dupa ce am <papat> o baterie noua in 6 luni din cauza faptului ca am contact permanent pe prizele de 12 volti, iar eu nu am stiut asta, va rog sa ma ajutati cum sa fac schimbarea in tabloul de sigurante astfel incat sa am curent pe priza brichetei doar cu contactul pus. Din ce am citit priza brichetei este la pozitia 40, dar la care sa pun siguranta astfel incat sa am curent DOAR la contact, dar sa am si amperajul necesar egal cu cel de la bricheta masinii. Si cum se face asta?

14. al bundy

al bundy Skoda Expert

Locație:
    Bucuresti
    O muti cu un slot mai jos

j.tibi apreciază asta.
  15. ZSMarius 1st Gear Member

Am rezolvat-o in stil home made! La mine priza brichetei este alimentata de la soclul cu numarul 40, cu o siguranta de 20. Am cautat un soclu care are alimentare doar la contact si care este mai rar utilizat si am luat curent de la soclul cu numarul 48, stergator luneta, cu o siguranta de 15. Cred ca se intelege mai bine si din poze.

16. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Nu te supăra, dar cam arată a improvizație. Trebuia să asculți de sfatul lui @al bundy.

Little Big apreciază asta.
  17. ZSMarius 1st Gear Member

Nu ma supar, pentru ca este intr-adevar o improvizatie! Am dorit sa tin cont de sfatul lui @al bundy, dar cred ca nu l-am inteles bine, pentru ca nu am identificat cum as fi putut face asta, sa il mut cu un slot mai jos, deoarece, se vede in poze, chiar daca am locasuri nu am si lamelele. Si da, as fi putut face treaba mai bine dar ar fi trebuit sa lucrez pe spatele tabloului, dar era mai mult de munca si am fost lenes;).

18. Little Big

Locație:
    Bucharest
    Important e sa nu iei foc!

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare