1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Polish - sfat in legatura cu farurile Fabiei !!!

Discuție în 'Intretinere' creată de jamesul, 28 Apr 2009.

1. AndreiHTX

AndreiHTX Platinum Member

Locație:
    Bucuresti
    tocmai ca mie mi se pare ca faza scurta bate cam in jos...si e oarecum deranjant....
    si cum zice si daniel...nu m-as chinui...si 2 la mana nu-s suruburi etc de reglaj la xenon:P

2. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Maestre Daniel ,
    Eu personal , daca ar fi cazul , le-as regla in servis . Stiu si eu cum se face o treaba pe "jenunche " si cum se face una profesionala. M-am gandit ca omul ne intreaba pe noi, pentru ca nu tine neaparat sa dea bani pe invartitul unor suruburi. Ca sa nu invarta aiurea pe timp de zi si sa se cruceasca de rezultat pe timp de noapte, i-am sugerat ca, daca tot nu vrea sa viziteze un servis autorizat, macar sa purceada la savarsirea grozaviei pe timp de noapte, cand vede cu ochiu unde-i bate felinaru'. Ca daca il (de)regleaza ziua si il prinde noaptea cu (de)reglarea gata facuta," ireparabilul s-a produs" cum zicea una intr-o piesa de teatru, dupa ce a iesit (fecioara) cu unul de mana pe o usa ...si a reintrat bortzoasa (tot cu ala de mana) pe o alta usa, la un interval de 5 minute.
    Si un EDIT :
    Si mie-mi plac posturile tale ...aaaa .... dar in special cele in care le lauzi pe ale mele .:p

Ultima editare de un moderator: 20 Ian 2010
  3. patratzel1988

patratzel1988 Silver Member

Locație:
    Focsani
    ma fratilor, ne apucam de rotit surube si alte nebunii, dar la mine de exemplu, rotesc de dracia aia, imi ridica farul, dar in 5 secunde revine la formula initiala. Ce Dumnezeu sa ii mai fac? Am fost in 3 locuri la reglat, si la fel face, la Focsani este 15 lei reglatul cu un aparat pe care scrie BOSCH :) Le-ati desfacut, stie careva ce trebui sa fac?
    farul din stanga imi bate binisor, dar ala din dreapta mai are un pic si imi bate in proiector, sa este de lasat in jos.

4. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    patratel...da` ce are faru de mai are putin si-l bate pe proiector???

5. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    La Fabie nu stiu cum sunt farurile . La octavii , se regleaza oglinda . Farul ramane nemiscat. Se tine cont si de cursa sus-jos a sistemului de reglare electrica , pentru a nu depasi unghiul pe care cursa sistemului il poate acoperi.

6. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    la mine la octavia 1 se misca tot blocul de lumini....la tine la 2 se misca decat oglinda:meeting:

7. patratzel1988

Locație:
    Focsani
    Oglinda, am gresit eu, oglinda bate in jos tare, pot sa vad ramele si gropile exceptional de bine, dar daca m-ai scos noaptea pe un drum european,sunt un om mort. Imi bat foarte jos farurile. Vad in fata masini la 10 - 15 m, maxim.
    Cu farurile vechi era lumina ca de anul nou pe strada, acum, publicitate, trebuie sa stau cu lanterna agatata de oblinda din dreapta sa nu iau vreun biciclist pe parbriz si sa il dau jos cu stergatoarele.
    Intrebarea este urmatoarea : STIE CINEVA CE TREBUIE SA FAC SA NU MAI IMI COBOARE OGLINDA DUPA CE O REGLEZ?

8. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    pai ia vezi in cazul tau nu cumva e vreun suport ceva rupt sau slabit? ai observat cand incep sa se lase in jos farurile? daca e de la gropi e clara problema....corectati-ma daca gresesc..

9. patratzel1988

Locație:
    Focsani
    Nu e de la gropi,pur si simplu,ceva nu da voie oglinzii sa stea asa cum o fixezi.Farul in sine este fixat pe masina bine,nu misca,oglinda e problema.Ma gandesc ca ar putea avea niste distantiere ceve in ele ,de unde se pot regla niste puncte de maxim si minim,si ca acolo ar trebui sa umblu,cel putin asa spune logica mea.

10. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    nu prea stiu ce sa mai zic...ca ultim sfat consulta manualele vezi ce idei/ sfaturi gasesti acolo...manualele se gasesc cu functia search

11. marius vrajitoru

marius vrajitoru 4th Gear Member

Locație:
    timisoara
    faruri

Numai eu mai lipseam dupa acest thread, si eu mi-am bagat nasul sub capota la faruri si le-am reglat( am vazut la unul cu golf cum se face si am zis sa incerc si eu) ca mi se parea ca bate faza scurta prea jos si le-am dereglat total .Faza scurta imi bate aprope ca si lunga ceea ce ii deranjeaza pe ceilalti conducatori si le cer scuze daca se intalnesc cu mine in trafic, iara faza lunga imi bate foarte sus..Cum este normal ca farurile sa bata drept( II- ca un liniar) sau in ve(^-acuma asa imi bat, v) asta am observat pe timp de ceata cand am dat faza lunga. Stiti pe undeva in Timisoara unde se pot regla?

12. graby111 4th Gear Member

Locație:
    Mangalia
    tot cu faruri

acum ceva timp mi`am pus xenon pe fabie si dupa asta m`am dus la un amic sa`mi reglez farurile; stinga merge dar dreapta nu se misca nici stinga dreapta, nici sus jos, indiferent daca si cit invirt de suruburile de reglaj; ideea e daca stie cineva care e sistemul de reglare ca sa stiu si eu la ce sa ma uit cind s`o mai incalzi pe afara. multumesc

13. cgadalean

cgadalean Skoda Expert

Locație:
    Cluj-Napoca
    Daca reglajele mecanice nu functioneaza inseamna ca oglinda a cazut de pe filetul surubului de reglaj. :( sincer nici eu nu stiu cum se poate repara deci as apela la un mester.

14. burundy

burundy 1st Gear Member

Locație:
    rm.sarat
    faruri

salut am si eu o problema ,mi-am pierdut capacul d ela farul drept si se abureste la magazinele de piese am gasit numai cu far cu tot...

citat din regulament:

3. Mesajele:
    - Utilizeaza limba romana si te rugam sa faci tot efortul pentru a scrie corect si citet.

Ultima editare de un moderator: 16 Feb 2010
  15. ovidel

ovidel 3rd Gear Member

Locație:
    Tarnaveni
    in legatura cu reglajul farurilor si cu oglinda din far daca nu se misca nici in sus .nici in stg. sau dr. gasiti mai multe detalii aici http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=1988 daca nu merge link-ul la (Oglinzi fabia). Am patit-o si eu intr-o seara si l-am rezolvat c-am intr-o ora jumate, urmati sfaturi sau instructiunile daca credet ca este OK. Bafta

16. MARCOS 1st Gear Member

Bloc lumini

Salut. Stie cineva daca atunci cand nu mai merge faza scurta , dar becurile nu sunt arse si nici sigurantele nu au nimic , ce poate sa fie ? Bocul de lumini ? Pozitiile merg , faza lunga merge. Am intrebat pretul pt un bloc de lumini la un magazin si e 700 ron , pt Skoda Fabia. Poate sa fie defect doar capacul de la blocul de lumini ? Martorul pt faza scurta nu se aprinde.

17. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Ideea este ca exista un rind de sigurante pentru alimentarea becurilor si cel putin o siguranta pentru comanda . Pentru a merge farurile sint doua circuite :
    ==circuitul de forta , care inseamna : baterie - sigurante - relee - becuri
    ==circuitul de comanda , care inseamna : bateria - siguranta - bloc de lumini ( da comanda pentru faruri )- bloc semnalizare directie ( selecteaza faza scurta sau lunga )- relee ( alimenteaza efectiv becurile )
    Asa ca ai de verificat ceva , ca sa vezi cauza ... sfatul este sa verifici existenta tensiunii intii in circuitul de comanda si pe urma in circuitul de forta

18. AndreiHTX

Locație:
    Bucuresti
    sau se poate vreuna din prize sa nu se cupleze bine...asa am patit eu cu becul de ceata...m-am dus frumusel la mecanic mi-a dat cu un sprai la mufa si mergea becu` incearca sa elimini cele mai simple variante apoi uita-te sa schimbi tot blocul de lumini..

19. robertforum 1st Gear Member

da-mi si mie numarul

20. graby111 4th Gear Member

Locație:
    Mangalia
    faruri matuite

masina este din 2003 si la ora actuala mi s`au matuit geamurile de la faruri; momentan am rezolvat`o prin montarea de becuri xenon; dar nu este o rezolvare certa pentru ca farurile nu lumineaza extraordinar; stie cineva cu se poate rezolva? o polish`are cumva? am auzit ca in constanta exista un atelier unde se lustruiesc farurile; poate cineva din zona sa confirme asta? multumesc

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare