1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Plangere oficiala skoda octavia 1.2tsi

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de bogdanpiatra, 5 Aug 2011.

 1. bogdanpiatra 4th Gear Member

  Înscris:
  11 Apr 2010
  Mesaje:
  97
  Iata scrisoarea pe care am intocmit-o. Ce rugaminte am: cei care sustineti acesta scrisoare treceti-va datele de contact si datele masinii asa cum am inscris pe cei 3 care m-au sustinut si data trecuta. Mai puteti completa acesta scrisoare si cu alte mentiuni pe care le doreste fiecare.Apoi, toti o data, sa fixam sa zicem, miercurea viitoare, sau oricum mai vorbim pe forum, DAR IN ACEEASI ZI sa o trimitem cu numele si datele tuturor inscrise dar de pe adresa de mail la fiecare catre Porsche Romania si la adresa : Ing. Vladimír Kutnar | PST - Péče o zákazníka, Customer Care, Kundenbetreuung
  ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic
  Vladimir.Kutnar@skoda-auto.cz | www.skoda-auto.cz | www.skoda-auto.com
  Škoda - Simply clever.DECI TOTI ODATA DE PE ADRESELE DE MAIL A FIECARUIA, DAR CU TOTI SEMNATARII INSCRISI SA SE VADA CA SUNTEM UNITI. ALTFEL NU VOM FACE NIMIC.


  IATA SCRISOAREA:

  "Buna ziua

  Suntem un grup de posesori de Skoda Octavia 1.2 tsi achizitionate in anii 2010, 2011.Va aducem la cunostinta ca suntem foarte nemultumiti de produsele achizitionate, datorita functionarii defectuoase a motorului 1.2 TSI. Imediat dupa achizitionarea masinilor odata cu sosirea iernii motoarele au prezentat balbaieli la pornire, intreruperi in relanti si chiar oprirea motorului imediat dupa pornire. In urma reclamatiilor noastre si datorita studiilor continue si EXPERIMENTARILOR pe care le-ati facut pe aceste motoare ati resoftat motoarele noastre cu diverse softuri, care mai de care mai nereusite.In decursul unui an ati scos deja trei softuri pentru motorul 1.2 TSI cu numerele 7425, 8620, 9163 fara sa reusiti sa aduceti motorul la o functinare corespunzatoare.Nici macar ultimul soft 9163 nu a rezolvat problema pornirii la rece, motorul pornind prin tinerea cheii mai mult timp, fiind foarte greoi de utilizat atunci cand aerul conditionat este pornit suferind de o lipsa mare de putere si in toate situatiile motorul este foarte zgomotos mai ales intre turatiile 2400-2600 rot/min.
  La un mare numar de posesori apare un zgomot la pornire, un zornait al lantului de distributie, lucru pe care de altfel Skoda Cehia il recunoaste, sustinand ca a facut o “INOVATIE” pentru eliminarea acestui neajuns. Mentionam ca acest zgomot nu a aparut atata timp cat masina a fost noua, ci dupa un numar mai mare de kilometric( dupa cca 10000 km), deci nu poate fi considerat un zgomot normal, asa cum unele reprezentante il sustin sau cum altele precizeaza” " ZGOMOT DE LANT LA PORNIRE DATORITA INTINZATORULUI HIDRAULIC CARE NU INTINDE PANA LA O ANUMITA PRESIUNE A A ULEIULUI.DACA SE ACCENTUEAZA, RUGAM REVENIRE”.De altfel domnul Vladimir Kutnar, din partea Skoda Cehia precizeaza intr-o scrisoare trimisa unui utilizator ca” I am persuaded that this fault with engine chain won't repeat in the future, because an innovation on the chain has been implemented”. Cat trebuie ca acest zgomot al lantului de distributie sa se accetueze??? Pana la iesirea din GARANTIE???(de altfel cea mai scurta garantie de pe piata interna si internationala, de doar doi ani de zile. Pentru noi acesta garantie scurta de doar doi ani- in timp ce firme auto gen Dacia, Renault, Ford, Toyota, etc ofera 4-5 ani garantie-a fost tocmai simbolul fiabilitatii si nu al defectarilor dese si resoftarilor fara numar).
  Suntem ingrijorati de asemenea de caderea turbinelor cu care a fost inzestrat acest motor. Un numar tot mai mare de posesori in ultimul timp se confrunta cu acest lucru atat in Romania cat si in alte state in care marca Skoda este vanduta(Grecia, Rusia, etc) unde forumurile acestei marci sunt invadate de problemele aparute prin caderea turbinelor. Tinand cont de kilometrii pe care ii parcurgem zilnic, suntem extreme de ingrijorati ca unora dintre noi le va cadea turbina imediat dupa iesirea din garantie, o piesa de altfel care 100000 km nu ar trebui sa creeze probleme.
  In aceste conditii va rugam sa analizati si speram noi sa ne raspundeti afirmativ la urmatoarele cereri:
  1. Rezolvarea definitiva si performanta a softului masinii, resoftarea masinilor cu un soft testat corespunzator si care sa intruneasca toate datele tehnice (silentiozitate, pornire la cald si la rece, elasticitate, respectarea curbei de cuplu si a puterii motorului, respectarea gradului de poluare, respectarea datelor de consum de combustibil).
  2. Rechemarea in service a tuturor masinilor Octavia 1.2 tsi si montarea acelei inovatii de care se vorbeste de catre reprezentantul firmei producatoare pentru inlaturarea zgomotelor cauzate de lantul de distributie si posibilitatea defectarii acestuia.
  3. Verificarea turbinei motorului si schimbarea acesteia, atata timp cat se pare ca a fost schimbat producatorul sau calitatea acestora datorita uzurii premature a acestei piese.
  4. Datorita problemelor aparute si gestionarea defectuoasa a acestora de catre dumneavoastra( intr-un an de zile am pierdut timp in reprezentante pentru softarea de 3 ori a motorului cu softuri -7425, 8620, 9163-care nu ne-au multumit nici pe noi dar nici pe dumneavoastra(altfel nu ati fi scos atatea softuri in atat de putin timp) si datorita faptului ca ne consideram “niste cobai” prin experimentarile pe care le-ati facut cu acest motor pe timpul, banii si rabdarea noastra cu softurile, turbinele si lantul de distributie DORIM SA NE ACORDATI IN MOD GRATUIT INCA 3(TREI) ANI GARANTIE LA MOTOR SI CUTIA DE VITEZE PENTRU TOATE COMPONENTELE ACESTORA. Avand in vedere calitatea si fiabilitatea acestor masini, pe care suntem siguri ca nu o negati, acest lucru nu ar presupune nici o cheltuiala suplimentara din partea dumneavoastra, din contra ar fi dovada respectului si aprecierii foarte mari fata de clienti. In plus acest lucru ne-ar oblige ca inca timp de 3(trei) ani sa efectuam toate reviziile masinilor in reprezentantele firmei, lucru care ar fi benefic si pentru dumneavoastra.

  Mentionam ca am luat legatura cu o casa de avocatura pentru a ne sustine plangerea la nevoie si pe cale legala, de asemenea acesta scrisoare o vom adresa la nevoie si ANPC.

  Cu deosebit respect,
  • Biciusca Bogdan -Skoda 1.2 TSI, dealer Uniservice Piatra Neamt Graitaru 10/24/2010, VIN TMBCM61Z0A8043533, Telefon 0721289086.
  • Mitrofan Bogdan - Skoda 1.2 TSI , dealer Porsche Bucuresti, VIN TMBCM21Z7A8041965, Telefon:
  • Florian Chihalau -1.2 TSI Skoda dealer Brady 09.2010 VIN: TMBCM61Z1B8014575, Telefon:
  • Crihan Marius -1.2 TSI purchased from dealer Auto Moto Invest - dealer Skoda Bacau, Telefon:
   
 2. dstdan

  dstdan 1st Gear Member

  Înscris:
  9 Apr 2009
  Mesaje:
  7
  Masina mare / motor cc. mic

  Aveti perfecta dreptate...constructorul ar trebui sa-si faca probleme.
  Numai ca acesta a facut aceste versiuni ..motor cc mica- 1,2 cc. / putere mare pentru tarile cu taxe mari.... (asigurare, impozite locale, etc., taxe noxe) gen Romania in detrimentul fiabilitatii masinii (puterea este data de cresterea presiunii din turbosuflanta si un chiptuning executat prin resoftarea / remaparea masinii)- logic pica in primii 40.000 km sau mai repede - turbo, intercoolerul, cuzinetii, bielele.
  La sasiul masinii trebuia cel putin motor de 1,9 cc..
  Succes in cele intreprinse va urez.
   
 3. bogdanpiatra 4th Gear Member

  Înscris:
  11 Apr 2010
  Mesaje:
  97
  Nu mai postati aici altceva. Am deschis acest topic pentru inscrierea celor care au probleme si vor sa se ralieze in acest sens. Pentru restul exista topicul dedicat.
   
  Ultima editare de un moderator: 5 Aug 2011
 4. gilbertinos

  gilbertinos 1st Gear Member

  Înscris:
  16 Feb 2011
  Mesaje:
  13
  Locație:
  Bucuresti
  Eu zic ca logic ar fi sa mi se spuna toate astea la cumpararea masinii, restul inseamna pacalirea consumatorului.... sustin orice demers, desi masina mea (fabia 1,2 TSI, 86 cp) are doar 6000 de km, insa daca voi depista vreun defect de genul de mai sus, va asigur ca voi face mult mai mult decat o scrisoare....
   
 5. bogdanpiatra 4th Gear Member

  Înscris:
  11 Apr 2010
  Mesaje:
  97
  Nici un semnatar aici, Victore, nu te pui la scrisoare??


  PENTRU MODERATORI: daca voi bagati aceste probleme la OFF TOPIC, mutandu-l din versiunea SKODA OCTAVIA ce pot sa spun????Cine il gaseste aici???Bunica! Oricum , mersi de sustinere, probabil jignesc skoda!


  Probleme cre incep sa para in toata Europa la 1.2 tsi impreuna cu bancul zilei, turism romanesc si la multi ani! Buna treaba!
   
  Ultima editare: 8 Aug 2011
 6. cgadalean

  cgadalean Skoda Expert

  Înscris:
  7 Ian 2009
  Mesaje:
  1.216
  Locație:
  Cluj-Napoca
  @Bogdan: saptamana viitoare voi avea in fabrica la noi un reprezentant Skoda din Mlada Boleslav, si am sa ridic aceasta problema despre multimea de defecte aparute si ii voi cere cateva sfaturi. Este o persoana din dpt.Calitate in Skoda, si sper ca imi va putea indica persoanele care vor fi in masura sa ne dea cateva raspunsuri obiective.
   
 7. ohne_zucker Platinum Member

  Înscris:
  23 Sep 2009
  Mesaje:
  886
  Locație:
  Viena
  @Bogdanpiatra

  Desi nu eu ti-am mutat topicul aici, spune-ne, unde vrei sa il punem, degeaba facem critici si comentam aiurea daca initiativa ne lipseste.

  Uita-te pe aici, citeste si spune-ne parerea ta.
  Sunt de acord cu tine ca e aiurea sa stea aici topicul, dar gandeste-te ca nici la aria tehnica nu putem sa il tinem, pentru ca deja este unul, si in fond, la tine in topic este vorba pana la urma de o scrisoare si de "semnaturi", un fel de petitie sau nu stiu cum sa ii spun...

  Propune ceva si analizam, gasim noi o varianta.
   
 8. bogdanpiatra 4th Gear Member

  Înscris:
  11 Apr 2010
  Mesaje:
  97
  La sectiunea Skoda Octavia II unde de altfel l-am si pus si de unde a fost mutat. La urma urmei este incercarea rezolvarii unor probleme tehnice.Aici la "off topic" nu-l citeste nimeni


  Uitati adresele pe care trebuie sa trimiteti scrisoarea:

  In limba romana:
  skoda@porsche.ro
  iuliu.kolozsvari@porsche.ro
  radu.petrica@porsche.ro

  In limba engleza:

  info@skoda-info.cz
  vladimir.kutnar@skoda-auto.cz  Revin cu rugamintea pentru cei care nu mi-ati trimis adresele de mail sa mi le trimiteti, sa-mi fie mie mai usor, sa nu mai intru pe forumuri. Maine va trimit scrisorile si zic eu ca joi dimineata sa le dam drumul. FIECARE SEPARAT, NU CU CC, sa se vada ca fiecare in parte e interesat.Sa primim fiecare raspuns, sa vedem daca va fi acelasi.
   
  Ultima editare de un moderator: 15 Aug 2011
 9. Doragon

  Doragon Skoda Expert

  Înscris:
  21 Iul 2009
  Mesaje:
  1.334
  Locație:
  bucuresti
  daca tot esti tu ala destept spune-mi care este partea tehnica din ceea ce se discuta aici? in loc sa zici mersi ca nu ti-am sters topicul si ca ti-lam mutat aici tu critici incontinuu.
  ps. asta e parerea ta ca nu il citeste nimeni aici. daca nu il citea nimeni nu mai avei atatea reply-uri
   
 10. patratzel1988

  patratzel1988 Silver Member

  Înscris:
  21 Feb 2009
  Mesaje:
  440
  Locație:
  Focsani
  Doragon tata,inainte de a sari asa la atac,incearca sa iti controlezi putin limbajul.Stiu ca noi astia tinerii suntem mai impulsivi ,din cauza varstei,dar trebuie sa te comporti ca un om matur aici.
  Nu conteaza ce functie ai aici pe forum sau ce fel de sef esti,important este sa faci tot posibilul sa rezolvi problemele user-ilor,nu sa creezi discutii si noi controverse.
  Cu un asemenea limbaj si o astfel de atitudine,vei ramane tu si cu inca vreo 2-3 useri care si aceia la randul lor sunt ceva "sefi" pe aici.

  Parerea mea este ca acest thread nu isi are rosul aici.Totusi aici este OFFTOPIC,iar problemele cu acest motor de aspirator(1.2 TSI) nu sunt chiar izolate.O consider o problema majora ,si o pot compara cu problema casetei de directie de la Fabia,o problema des intalnita la posesorii de 1.2 TSI .
  Asa ca fa intr-un fel si muta de aici,fa un thread nou numit "petitie 1.2" sau "plangere oficiala skoda" pe undeva unde s-ar incadra mai bine decat la offtopic.

  Trebuie sa il intelegem si pe colegul bogdan,in momentul in care dai 12.000-18.000 pe o masina NOUA si iti face probleme dupa nici 2 ani,treaba e trista si frustranta.

  Am incredere in imaginatia ta, ca vei gasi o solutie mai buna de a incadra acest thread.
   
 11. AndreiHTX

  AndreiHTX Platinum Member

  Înscris:
  12 Oct 2009
  Mesaje:
  851
  Locație:
  Bucuresti
  are dreptate colegul Patratel... eu sunt de parere ca acest thread trebuie mutat la Octavia II si facut sticky deoarece e o treaba serioasa cu scrisorile..si pana la urma faci un bine mai multor posesori de 1,2...
   
 12. ohne_zucker Platinum Member

  Înscris:
  23 Sep 2009
  Mesaje:
  886
  Locație:
  Viena
  Cum vi se pare sa fie mutat la "Anunturi importante" sau la "Pareri, sugestii, observatii" ???
   
 13. bogdanpiatra 4th Gear Member

  Înscris:
  11 Apr 2010
  Mesaje:
  97
  SUNT DEZAMAGIT DE ATITUDINEA TA DE NABAB.

  E FORUMUL TAU, TINE-L PRIETENE. DACA NU AM FI NOI ACEST FORUM AR FI GOL. SI FORUMUL ESTE PENTRU PROBLEME PRIETENE, NU PENTRUN LAUDE SI OSANALE.DACA AI FI CITIT BINE EU INCA NU AM PROBLEME CU MASINA, DOAR CELE OBISNUITE, LEGATE DE SOFT. DAR PIER TIMP INCERCAND SA REZOLVAM O SITUATIE CARE POATE VA FI UTILA SI MIE SI ALTOR COLEGI.INCEPAND DE AZI NU MAI INTRU PE FORUMUL TAU. BAGATI-L IN .........PA


  SI PROBLEME RIDICATE DE ALTII NU LE MAI BAGATI LA OFF TOPIC, ADICA IN AFARA DISCUTIEI.
   
 14. Doragon

  Doragon Skoda Expert

  Înscris:
  21 Iul 2009
  Mesaje:
  1.334
  Locație:
  bucuresti
  scuze pentru iesirea mea dar am avut o zi foarte proasta, stiu nu e o scuza buna deloc dar....scuze tuturor. am mutat topicul aici dupa ce am citit mult mai atent tot ce s-a scris si in plus l-am facut sticky. asa e mai bine?
  ps. initial am zis sa il mut in "anunturi importante" dar cum acolo este activitate doar de 2 ori pe an am zis sa ramana aici.
   
  Ultima editare: 10 Aug 2011
 15. max 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Apr 2010
  Mesaje:
  5
  Expediat scrisorile! Sa speram ca vom primi si un raspuns
   
 16. maxmaia 1st Gear Member

  Înscris:
  11 Aug 2011
  Mesaje:
  2
  Va rog sa spuneti daca cineva a primit un raspuns pana acum la scrisorile/mailurile trimise.

  multumesc.
   
  Ultima editare de un moderator: 15 Aug 2011
 17. max 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Apr 2010
  Mesaje:
  5
  Unul din raspunsuri:
  Dear Mr. Diaconescu,
  your e-mail was forwarded to proper department to our colleagues who can answer to your e-mail.
  Please be patient.

  Thank you for understanding.
  Best regards
  Jiří Antoš
  info@skoda-info.cz
  Škoda Info-Line 800 600 000

  si... de la Iuliu Kolozsvari:

  I am out of the office until 08/17/2011.

  I will respond to your message when I return.
  In this time I have no acces to my mail box. In urgent cases please contact
  Adriana Miulescu


  Note: This is an automated response to your message "Plangere/reclamatie
  Skoda" sent on 11.8.11 6:27:05.

  This is the only notification you will receive while this person is away.
   
 18. fatvlad90

  fatvlad90 3rd Gear Member

  Înscris:
  28 Feb 2010
  Mesaje:
  65
  Locație:
  Bucuresti
  Colegul Patratel are dreptate...parerea mea este ca de la un timp,pe forum sunt unii copii care nici macar nu au permis de conducere sau vreun strop de cunostinte tehnice,insa se dau cu parerea,si mai rau sunt si tari in gura.In loc sa ne ajutam cu pareri si sugestii,stam sa avem orgolii copilaresti,dam bannuri aiurea,insa na ce sa zic "ale tineretii valuri...".De "apreciat" este insa finalitatea constructiva a discutiilor,din care unii useri renunta sa mai intre,useri care ar putea avea raspunsuri inteligente la problemele noastre.
   
 19. ohne_zucker Platinum Member

  Înscris:
  23 Sep 2009
  Mesaje:
  886
  Locație:
  Viena
  @fatvlad90 dar si pentru ceilalti.

  Eu zic sa cugetam mai mult inainte de a posta si sa nu ne mai acuzam unii pe altii.
  Post-ul tau de acum, de aici, deexemplu este offtopic, si daca ma leg de asta voi fi si eu acuzat de cine stie ce desi am dreptate.
  Si din cauza asta, ma obligi sa fiu si eu in continuare offtopic si uite asa poluam impreuna acest topic creeat pentru cu totul altceva.

  Daca te-ai ocupa de moderare cred ca ai reactiona la fel cand ai vedea un user nou care deschide "N" tipice aiurea si posteaza de 7 ori acelasi mesaj unde apuca, sau un user care pune anunturi unde are el chef, sa care posteaza intr-un topic in care se vorbeste de altceva decat ce intreaba el.

  De fiecare data am trimis PM-uri in astfel de situatii, am anuntat oamenii unde am mutat si ce am mutat si i-am avertizat, iar din cauza acestor mesaje pe care voi le vedeti spuneti ca moderatorii sunt agresivi.
  Crezi ca e mai ok sa le sterg pur si simplu postarile si sa ii banez? Pot sa fac si asta, insa prefer sa ii atentionez si sa incercam sa fim civilizati pe aici, dar oamenii nu suporta nici criticile, spun ca te-ai legat de ei si le-ai dat cu ceva in cap, desi sunt avertizati de mai multe ori, continua sa faca aceleasi greseli, vin cu o problema si nu citesc nimic aici, o posteaza pus si simplu unde au ei chef, si mai ales nimeni nu citeste regulamentul...si la final este moderatorul de vina.

  Toti critica, dar nu am vazut pe nimeni care sa isi schimbe comportamentul dupa ce i se atrage atentia.

  Ma bucur ca s-a gasit o rezolvare pentru acest topic care este foarte important!
   
  Ultima editare: 12 Aug 2011
 20. nifelheim 1st Gear Member

  Înscris:
  29 Noi 2010
  Mesaje:
  8
  bun.de pe celalalt forum au trimis 9 persoane.vad ca si de pe aici au mai trimis 3.suntem in grafic.am primit si eu un ooo insa trebuie s avedem primele reactii.ma astept ca astazi sa raspunda cei de la anpc.
   

Distribuie pagina asta