1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Pierdere antigel

Discuție în 'Skoda Superb' creată de ededward, 15 Iul 2017.

1. ededward 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Am o Skoda Superb (3U), motor 1.9 TDI, 115 CP, din 2008 (seamana cu Passat B5).
    Anul trecut am schimbat distributia si pompa de apa.
    Dupa cateva saptamani am inceput sa observ ca din vasul de expansiune dispare antigelul.
    Am schimbat busonul. Am schimbat vasul de expansiune. Pierderea de antigel persista.
    Pana acum am fost la multi mecanici si Service-uri. Nimeni nu i-a dat de capat.
    Multe pareri. Nimic concret.
    Pe scurt:
    - antigelul se pierde prin gaura de supraplin. Am pus o sticla la gaura si la viteze de peste 90 km/h se face presiune si umple sticla.
    - nu este spuma in ulei
    - nu face bule in vasul de expansiune
    - nu sunt urme la teava de esapament
    - la verificare s-a constatat ca pompa de apa este montata corect
    - acul pe bord urca de la 0 la 90 si ramane la 90 in timpul mersului.
    Unii au spus ca poate fi garnitura de chiuloasa si trebuie schimbata si rectificata chiuloasa. Altii insa neaga ca ar fi garnitura.
    Ce ar putea fi ?
    Apare aceasta problema pe tester ?

2. Phantom 1st Gear Member

Schimba din nou busonul de la vas, de preferat nu cu unul facut pe vapor.

3. STn 1st Gear Member

Cum s-a rezolvat problema?

4. StefanMart 1st Gear Member

Locație:
    Mioveni
    Salutare tuturor.
    Detin un Superb 3 an 2017 190 cp cod motor DFCA.
    De cateva zile ma confrunt cu problema pierderii de antigel.
    Am facut distributia si am schimbat un furtun pe sub masina cred ca de retur antigel.
    Am facut un drum Pitesti Bucuresti si mi s-a aprins martorul de lipsa lichid racire. Am tras pe dreapta. Vasul sec. Am desfacut busonul si a revenit antigelul pana sub minim. Am completat pana la maxim. M-am intors de la Bucuresti aceeasi problema. Am dus-o la mecaninic pentru verificari. Nimic scurs pe nicaieri. A aerisit-o cu laptopul si a mai completat un litru. Am tinut-o sub observatie tot pierde.
    Masina dimineata nu scoate fum laptos sau mai gros decat condensul. Miroase un pic a antigel pana incepe sa se incalzeasca si apoi nici un simptom. Uleiul nu este contaminat. Nici antigelul.
    Am citit toate forumurile de pe site din scoata in scoarta. Nu se comporta cu nimic descris pe nicaieri.
    Are putere. Trage. Nu se ingatuie.
    Pareri?

5. elonaM 1st Gear Member

Noroc,
    Aceiasi problema o am si eu tot cu un Superb 3 din 2016 190cp cod motor DFCA cam la 1000km trebuie sa completez. Cum ati rezolvat problema pana la urma? Multumesc, elonaM.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare