1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Motorizare 1.0 115cp kamiq

Discuție în 'Skoda Kamiq' creată de Cristian04, 21 Noi 2020.

1. Cristian04 1st Gear Member

Buna ziua
    Ce părere aveți de motorizarea 1.0 115 cp de pe Kamiq ? Este o motorizare fiabilă? Masina se comporta decent la drum lung ?
    Multumesc !

2. Ianculescu Stefan

Ianculescu Stefan 2nd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Salut. Am motorizarea respectiva pe Scala. E perfect motorul pt oras si deplasarile cu familia din timpul liber. Consum mic spre foarte mic daca mergi cuminte, consum decent daca mergi normal (o mai calci, mai mergi constant, frana mai des, etc.). Motorul in sine e lansat de prin finalul lui 2015, cu diferite puteri. Pana acuma nu au fost probleme mai cu acest motor.

3. Cristian04 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ POSTAT!
    O sa intru in posesia ei săptămână viitoare....si ma sperie putin gândul că are doar 3 cilindri...sper ca totul sa fie bine....multumesc

Ultima editare de un moderator: 22 Noi 2020
  4. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Aceeași motorizare și la mine, pe Scala. Stai liniștit, ajung cei trei cilindri, vei fi surprins de ce poate motorul - bineînțeles, dacă nu ești obișnuit cu 200 cai putere ;)

5. Cristian04 1st Gear Member

Se mai face rodaj ? Imi puteti spune va rog cum ati procedat in primii 2000 km ?

Ultima editare de un moderator: 22 Noi 2020
  6. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Da, se face rodajul motorului, 1.500 km după spusele fabricantului, 5.000 km dacă vrei să fii sigur. Te rog citește în topicul Skoda Scala, vei găsi multe informații despre acest subiect.

Little Big apreciază asta.
  7. Anndreyul 1st Gear Member

La Skoda Kamiq Style, cu faruri Top LED si lumina ambientala de culoare alba, vine cu iluminare LED la interior?

8. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Te referi la plafoniere?

9. Anndreyul 1st Gear Member

10. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Pe Scala cu echiparea Style sunt becuri chioare clasice. Bănuiesc că și la Kamiq va fi la fel.

11. ciolan

ciolan 3rd Gear Member

La mine a venit cu leduri in plafoniere pe Style si lumina alba ambientala (am pachetul sport)

12. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Înseamnă că ledurile în plafoniere vin la pachet cu lumina ambientală.

13. Claudiu-CTO 1st Gear Member

Consum cam mare in oras, folosesc masina zilnic, la aproximativ 10-12km/zi in trafic (Bucuresti) consumul este 12l/100km.
    In afara orasului, consumul se invarte in jurul valorii de 7l/100km.
    Am trecut de perioada "rodajului", masina are 7600km, transmisia este DSG.
    Ce parere aveti de consum, cei care circula prin Bucuresti ?

14. Jay333

Jay333 1st Gear Member

Mi se pare un consum normal pentru Bucuresti. Eu am motor de 1.5, cutie manuala si consum afisat de masina intre 10 si 12 la mers moderat. Consumul calculat de sprimonitor se vede in poza atasata. Acolo sunt incluse si drumuri extraurbane.
    WhatsApp Image 2021-03-19 at 20.33.58.jpeg
    De la ultima alimentare am mers exclusiv in oras si masina imi afiseaza o medie de 10,5 litri/100 km.
    2021-03-19 at 20.37.27.jpeg
    Cum plinul acesta va fi, probabil, consumat exclusiv urban, la urmatoare alimentare voi avea o idee mai aproape de realitate pe unde ma situez cu consumul.

15. Jay333

Jay333 1st Gear Member

Am mai facut ceva km, am mai bagat ceva benzina
    WhatsApp Image 2021-05-13 at 17.41.20.jpeg WhatsApp Image 2021-05-13 at 17.42.39.jpeg

16. chefdejoaca 1st Gear Member

Si eu care credeam ca Fordul meu consuma mult. Am sarit din lac in put si voi regreta Fordul din plin, de la tinuta de drum, fiabilitate, consum.
    Asta e :(

17. chefdejoaca 1st Gear Member

Am intrebat dealerul daca merita sa pun modul de condus pe masina, cat ar economisi la eco. Raspunsul lui: irelevant, nu merita.

j.tibi apreciază asta.
  18. chefdejoaca 1st Gear Member

Am un mare stress cu motorul de 1.0 cu 110 cp. Masina asta e capabila sa duca pe drumurile noastre de munte, serpentine, depasiri - incarcata ?
    Sau sa schimb asap masina. Am dat avansul la ea, dar sincer nu am luat-o pt oras.

19. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Am motorizarea de 1.0 115cp pe Scala, care este un pic mai mare decât Kamiq și se comportă bine pe drumurile de munte, chiar și încărcată (vezi postările mai vechi pt. Scala). Singurul inconvenient legat de drumurile de munte la motorizărie acestea este lipsa frânei de motor, dar te poți obișnui :)

20. Jay333

Jay333 1st Gear Member

Daca stii ce ai sub talpa, te descurci in orice situatie cu orice masina. Daca vii de la 200cp+ la 115, sigur nu o sa-ti placa. Daca ai impresia ca 115cp sunt racheta, ai sa fii dezamagit.
    Ca idee, mie mi-a placut enorm un sandel cu motor de 1.2 aspirat care pe Transalpina cerea in unele viraje sa-i dau 1 ca sa poata urca. Dar am stiut ce poate masina, nu am avut asteptati mai mari de la ea decat ce putea si am fost incantat de ea cat am condus-o. La serviciu conduc un polo 1 l dsg (nu stiu exact ce putere) care se misca surprinzator de bine; totusi la un moment dat se simte ca e motor mic.
    Concluzia mea e ca doar tu poti sa stii ce iti trebuie de la masina. Eu am preferat motor mai mare unei cutii automate (desi tare m-ar fi gadilat sa nu mai mestec in mamaliga).

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare