1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Mica bruscare când folosesc accelerația

Discuție în 'Skoda Superb' creată de Madalin08, 12 Noi 2024.

1. Madalin08 1st Gear Member

Bună ziua

Am luat și eu o Skoda superb 1.6 TDI break din 2012. Mașina foarte ok, apreciata de toată lumea. Merge stas

Menționez ca este prima mea mașină, am carnetul abia luat și am zis ca momentan e suficient pentru mine, sa mi fac treaba cu ea.

Toate bune și frumoase, singura mea nemulțumire fiind legata de faptul ca fie atunci când apăs pedala de accelerație, fie atunci când ridic piciorul de pe ea, întâmpin o mica smucire. Sunt cât se poate de finuț - sa zicem ca poate dacă ma concentrez foarte tare și ma chinui reușesc sa evit smuceala asta. Însă eu chiar dacă sunt șofer începător totuși am mai mers cu vreo 5 diselare înainte și nu întâmpinăm chestia asta.

Menționez faptul ca mecanicul a zis ca nu are nimic, a și condus o iar la el nu exista aceasta smuceala. Am dat o și pe la câțiva prieteni, la fel ei reușesc sa o conducă fără sa existe smuceala. Eu totuși sunt sigur ca ceva se întâmplă (în afara ca sunt încă bizon începător).

Cum folosesc pedalele?

Pai din ce am fost învățat și știu, doar prima viteza o începi cu accelerație și eliberezi ambreiaj, în special în rampa. De la viteza a doua încolo eliberez ambreiaj, aștept secunda aia sa cupleze, eliberez complet iar apoi apăs finuț pe accelerație.

Totuși, de ce smuceste oleaca atât atunci când apăs, cât și atunci când ridic complet piciorul de pe accelerație? Se întâmplă în special în primele 2-3 viteze.

E posibil sa fiu eu prost, nu excludem, dar nici nu ne naștem toți învățați.

Mulțumesc pentru timpul acordat și înțelegere.

Last edit: încă ceva ciudat. Unde o parchez eu trebuie sa urc puțin o rampa. O urc în rampa, o las pe liber ca să ma întorc din propria ei greutate sa nu mai folosesc marsalier ul, doar ca pare ca e blocata. Trebuie sa ma împing eu în bancheta puțin ca să o ia la vale. Cumva parca ceva o retine. Urmează zilele viitoare sa i schimb plăcuțele de frână și sufele alea de frână de mana. Doar una mai tine și foarte puțin.

Mulțumesc încă odată!

2. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut,
    Dacă alte persoane care ți-au condus mașina nu simt acea "smucire" înseamnă că problema este la tine - fără supărare :)
    Superb-ul mi se pare un pic cam mare, grea și mai dificil de condus pentru un începător. Încearcă să te mai acomodezi cu ea, vei vedea că după ce începi să simți mașina totul va fi în regulă.

Little Big apreciază asta.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare