1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Martori aprinsi in bord

Discuție în 'Skoda Roomster' creată de Iulian90, 22 Feb 2020.

 1. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  Buna ziua! De o săptămână am achiziționat o Skoda Roomster 1.9 tdi și a doua zi cand am pornit motorul la rece dimineața s.au aprins toti martori clipeau și țipau pe acolo și așa face in fiecare dimineața la rece după o opresc și o pornesc înapoi nu mai face nimic revine la normal ,am fost la 2 electricieni și niciunul nu mi.a dat un răspuns concret ,ați mai pățit așa ceva?
   
 2. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  269
  Bateria in ce stare e, nu e slaba? Invarte ok la rece?
  Daca nu e asta trebuie verificate/curatate mufele la ECU...e tot domeniul unui electrician.
  Numai sa nu fie ECU-ul in sine defect.
   
 3. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  NU CITA ULTIMUL MESAJ!
  Bateria e noua că era una de 60A și am pus una de 77A ambi electricieni au spus că e tensiunea in regula și pornește fata probleme foarte ușor la rece , ce e ăla ECU?
   
  Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2020
 4. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  269
  Utilizarea termenului ECU poate fi utilizată pentru a se referi la o unitate de control a motorului, însă ECU se referă și la o unitate de control electronic, care este o componentă a oricărui sistem mecatronic auto, nu doar pentru controlul unui motor.

  În industria auto, termenul ECU se referă adesea la o unitate de control al motorului (ECU) sau la un modul de control al motorului (ECM). Dacă această unitate controlează atât un motor cât și o transmisie, acesta este adesea descris ca un modul de control Powertrain (PCM).
   
 5. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  Mulțumesc pe explicație și rasouns, însă ar putea sa fie ECU.ul problema ,la un electrician mi.a zis că ar putea sa fie ceasurile de bord sau mufele la ceasurile de bord care nu comunica cu calculatorul și tot restul masini, după pararea dvs care ar fi ?
   
 6. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  269
  S-au mai intalnit defecte la ceasuri, lipituri reci la mufe chiar un coleg de aici scria ca a reparat ceasurile schimband condensatorii electrolitici si quarturi.
  Trebuie verificat.
   
 7. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  269
  O diagnoza cu VCDS ai facut? Sunt erori stocate?
   
 8. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  Da am făcut diagnoza la un electrician care mi.a zis că ar putea să fie ceasurile că toate erorile duc la ceasurile de bord ,nici el nu știa sigur a zis sa o mai las așa sa văd dacă mai face dar tot așa face cred că nu e ok sa facă așa o să mă mai duc și la alt electrician sa vad ce părerea da .
   
 9. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  269
  Da ceasurile jos, verifica lipiturile si refa-le, e manifestare de contact imperfect, la rece face iar la cald nu.
   
 10. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  Am înțeles , da exact așa face numai la rece, o să mă duc la un electrician sa le facă .Mulțumesc mult pt răspunsuri și explicație !
   
 11. Iulian90 1st Gear Member

  Înscris:
  22 Feb 2020
  Mesaje:
  6
  Buna seara ! Revin cu problema mea, am mai fost încă la 2 electricieni și mi.au zis că nu are masa și ca este un șurub cu cabluri sub volan ,știți cumva unde este c eu m.am uitat pe acolo și nu vad nimic ?
   

Distribuie pagina asta