1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Jurnal: Skoda Octavia Elegance TDI 2004

Discuție în 'Jurnal de bord Skoda' creată de english dog, 5 Noi 2010.

1. english dog

english dog 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Salutare!
    Am deschis acest thread pentru a pastra un jurnal online cu eventualele reparatii sau upgrade-uri ce le voi face la masina.
    Pentru inceput vreau:
    -Un set de presuri interior pentru iarna,
    -Protectia la contra-aripa pe partea stanga spate e rupta la partea de jos si trebuie schimbata,
    -Un set de "mud-guards" pentru rotile fata (pe spate am),
    -Un set nou de lame la stergatoare,
    -Becuri cu LED pe pozitie,
    -Tavita pentru portbagaj care deja am comandat-o.
    Multa stima.

2. MMM

MMM Bronze Member

Locație:
    Bot'şăni
    Salut şi baftă!
    Ce sunt alea "presuri interior pentru iarna"?!:w00t:
    Vreau şi eu...

3. Black Daniel Guest

Covorase din cauciuc cu margine inalta, astfel incat apa, namolul si zapada de pe talpile incaltarilor sa nu se scurga in interior si sa ude mocheta.

4. MMM

MMM Bronze Member

Locație:
    Bot'şăni
    Aha!!! Păi aşa ceva era de vânzare chiar pe forum...

Ultima editare de un moderator: 6 Noi 2010
  5. english dog

Locație:
    Iasi
    Salut!
    Revin cu un update-am vopsit tamburii ,cu toate ca e piesa care se inlocuieste. Ai mei aveau vopseaua exfoliata si erau destui de ruginiti si era cam inestetic. I-am frecat cu o perie de sarma,degresati apoi vopsiti cu grund auto gri inchis.Am vrut sa fac si etrierii dar nu e cazul pentru ca arata impecabil. Din pacate am uiat sa fac o poza "before" asa ca le postez pe cele "after". :)
    O zi buna.

6. Doragon

Doragon Skoda Expert

Locație:
    bucuresti
    am vazut ca ai jante de aliaj...de ce nu ai vopsit tamburii si etrieri rosii?
    ps. a iesit bine dar in locul tau nu as fi vopsit si prezoanele;)

7. english dog

Locație:
    Iasi
    Stii cum e - fiecare cu gustul lui-mie nu-mi plac rosii,galbeni sau verde fistic pe o masina de 90 cp,iar la prezoane am capace din plastic pe fiecare si nu se vad.Oricum nu i-am vopsit intentionat ci nu am vrut sa intre vopsea pe filet din motive lesne de inteles.Multa stima.

8. english dog

Locație:
    Iasi
    Va salut din nou. Azi am montat "opinci" de iarna pe care le aveam de la masina anterioara -cost 60 lei cu tot cu echilibrat.
    De asemenea am observat ca 6 din ledurile de la stopul pe frana de pe luneta nu functioneaza asa ca am cumparat 8 leduri cu 2,9 lei perechea , dar din pacate nu m-am uitat pe cele vechi si am cumparat de 1,2 w cand ele sunt de 5 w si intensitatea luminii este mai slaba.Dupa ce le-am bagat inapoi in carcasa am observat ca 2 din ele tot nu merg si unul din ele s-a spart pentru ca am fortat si nu nimerisem gaura :p -asa ca mi-am bagat picioarele pentru ca incepuse sa ploua si o las pe maine.:icon_thumright:
    PS: Stie cineva daca panarama aia neagra de pe luneta se poate da jos sau e lipita?
    Mersi.

9. AndreiHTX

AndreiHTX Platinum Member

Locație:
    Bucuresti
    despre ce "panarma neagra " vorbesti??? folia aceea neagra cumva ce e pe luneta unde sta lampa supplimentara de frana?

10. english dog

Locație:
    Iasi
    :) Nu, este vorba de lampa suplimentara,cu tot cu sticla aia lunga rosie.Ieri eram cam distrat si m-am exprimat cam manelist. Imi da impresia ca e lipita de luneta.Am tras un pic de ea dar fara rezultat si nu am vrut sa fortez.Multumesc.

Ultima editare: 25 Noi 2010
  11. english dog

Locație:
    Iasi
    Am reusit sa scot lampa de pe luneta -se scoate mai intai suportul cu becuri,apoi se apasa simultan pe lamelele metalice din stanga/dreapta lampii si se trage pe directie cu geamul.
    Becurile sunt toate de 1,2 w nu cum am scris mai sus de 5. Scuze si o zi buna.

12. Tuneru

Tuneru 1st Gear Member

Locație:
    Rosiori de Vede
    cat te-a costat tavita pt portbagaj? si eu caut asa ceva
    nu crezi ca i-ar sta mai bine si ai avea frane mai eficiente cu discuri pe spate?

13. english dog

Locație:
    Iasi
    Salut. Tavita portbagaj -65 lei din bazar in Iasi pe comanda in 7 zile ,iar discuri pe spate deocamdata nu mai am "timp" , mai ales ca vin sarbatorile.

14. english dog

Locație:
    Iasi
    Craciun Fericit la toata lumea! A venit mosu' si la Skodoasa cu un set de presuri de iarna "originale" adica din alea care urmeaza conturul interiorului cumparate dupa catalog cu 85 lei. Multa sanatate.

15. english dog

Locație:
    Iasi
    Va salut! Vin cu un update-am achizitionat:
    -Toate filtrele Mann cam 180 lei si ulei 5 w 40 -urmeaza sa le schimb
    -Sorturi noroi pentru rotile din fata originale de la reprezentanta 90 lei de asemenea urmeaza sa le montez
    -Contraaripa dreapa spate tot de la Casa Auto -140 lei care am si montat-o;totodata am curatat si furtumasul de scurgere de la rezervor ca era infundat
    Poze:

16. english dog

Locație:
    Iasi
    ...furtunasul...:)

17. english dog

Locație:
    Iasi
    Va salut.Un nou update:

Skoda are acum 205.000 km si am schimbat:
    -Filtru aer,polen,motorina,ulei - toate Mann
    -Ulei 5w40 Havoline Ultra synthetic (inainte aveam 5w30)
    -Sorturi pt noroi pentru rotile fata originale 90 lei.

Ce m-a mirat este faptul ca in fata dupa plasticul ala era cam un faras de nisip umed care cu timpul duce la corodarea partii de jos a aripilor,asa ca am spalat,dupa ce s-a uscat am degresat,curatat si dat cu un pic de grund auto apoi am montat presurile care vin pe gaurile existente doar cea de sus necesita "drilling" :) .
    Acum e mult mai bine coltul pragului este protejat si nici portierele nu se mai stropesc.Revin cu imagini cand spal masina.:D
    Poze:

18. english dog

Locație:
    Iasi
    ...........

19. english dog

Locație:
    Iasi
  20. english dog

Locație:
    Iasi
    Update:
    -S-a rupt surubul in suportul care tine scutul in partea dreapta fata si l-am dat jos,l-am dat la un strungar care a reusit sa-l scoata insa acum sa vad unde gasesc surub de 11-poate pe la dezmembrari sau pe comanda daca voi gasi sa-l comand separat.
    -Am luat un nou set de "goarne" care sunt de kkt si am fost nevoit sa le dau jos din nou (tre' sa recunosc ca arata bine dar suna ca o Dacie veche :keule: ).Le-am schimbat dar nu le-am montat inca.
    -Sa nu uit..1000 de lei mai tarziu - am trecut-o pe numele meu si a primit un nou set de numere :racer:

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare