1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Jurnal de bord Skoda Octavia 3, Elegance, 1.8TSI-180CP, DSG

Discuție în 'Jurnal de bord Skoda' creată de mman, 20 Iun 2013.

1. Harkonnen 2nd Gear Member

Mers Bucuresti-cabana Vidraru total 405 km viteza medie 65km/h 4 persoane 2 bagaje a iesit un consum de 6.5% cu 6 opriri si tempomat pe autostrada

2. mman

mman 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Doua luni de cand am masina, 5000km facuti chiar ieri. Consum scazut undeva la 7.6-7.5 (din nou, pentru un motor 1.8 benzina + DSG imi pare neasteptat de bine).

Nimic de reprosat poate doar consumul mare de lichid de parbriz :D (da, sunt eu obsedat si tot curat des si serios si in fata si in spate plus instalatia de spalare faruri).
    Regret ca nu am pus o priza de 220 in masina dar... se poate si ulterior.

Peste o saptamana si jumatate: Bucuresti - Ruse - Svilengrad - Thassos deci primul drum foarte lung..... revenim cu impresii :)

3. mman

mman 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Bucuresti - Ruse - Svilengrad - Kavala - Thassos - (plimbari pe insula) - retur: peste 1700km, 7.3 consum (in mod normal, foarte putin 'soprt', mai mult pentru test), confort fara nimic de reprosat.

Stabilitate ok pe serpentine in Pasul Shipka si pe insula (cel putin la stilul meu de condus).

4. mman

mman 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    11500km la aceasta ora, singurele probleme de raportat sunt la rotile de iarna care rup aderenta usor daca te infingi in masina mai ales de pe loc (dar e normal mai ales pe caldura asta). Nici o problema la franare insa.

Remarc si eu apa ce ramana acumulata in dreptul soferului dupa spalare, vedem daca la iarna apar probleme altfel nu mi se pare problematic si voi rezolva asta doar la prima revizie la 30.000 (ca doi ani sigur nu se vor aduna ;) )

Overall.... foarte foarte multumit.

5. apucizoli 1st Gear Member

Salut mman!

Poti detalia consumul la bijuteria ta? In oras / extraurban / mix? Am pus ochiul si eu pe un 1.8 tsi dar cu transmisia manuala si sunt foarte curios daca valorile din prospect au legatura cu realitate.

6. mman

mman 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut,

8.1 mixt imi arata acum.

In rest... tocmai am facut 19000km, am fost la verificarea de primavara, in afara de un filtru de habitaclu ce a trebuit curatat (deh, Bucuresti) si o completare de ulei (necesara de obicei cand masina iti vine cu minim de licihide in ea....) totul ok

7. warlock 1st Gear Member

cand costa 50-80RON...tu il cureti?

8. aureliandan 1st Gear Member

Salut,

vad ca nu ai mai scris de mult in jurnal :)
    ce-ti mai face masinuta, cum se comporta motorul 1.8 si DSG-ul.
    DSG-ul este cu 6 viteze sau 7?
    Ma bate si pe mine gandul la un motor asemanator + DSG + 4x4 .
    Acum am un 1.4 TSI, DSG7

Multumesc

9. mman

mman 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut,

Da, nu am mai scris, lipsa de timp, revenim :)

Asadar.... cum ieri am facut revizia de 4 ani + ITP, uite experienta la aproape final de garantie (expira in Iunie)

Per total, masina se comporta exemplar, are aproape 85.000 km

Problemute:
    - s-a ars un bec de la bi-xenon: schimbat in garantie
    - am inlocuit pompa de apa pe garantie: senzorul de temperatura antigel facea probleme vara trecuta (cadea la 0, mai urca putin, apoi iar cadea etc)
    - infotainmentul Bolero facea fite la frig si umezeala: blocaj display, comenzi date aiurea, mai pregnant iarna trecuta: l-am resoftat ieri, operatiune inclusa in garantie
    - climatronic: de doua ori iarna trecuta a oprit caldura pe partea dreapta a masinii, isi revenea dupa ce accesam setup-ul si schimbam temperatura sau modul de operare (de pe strong pe medium si invers). l-am resoftat ieri, operatiune inclusa in garantie
    - DSG (7+1): resoftata ieri, voi schimba ambreiajul, pe garantie, mai mult preventiv; simt putine pierdere de putere la trecerea din 1 in 2 si o mica intarziere la intrare din in 2 dinspre 3. Experienta DSG overall... exceptionala!
    - mica imperfectiune a sistemului de inchidere usa dreapta fata, reglat vara trecuta.
    - Rotile de 17 isi arata meritele: directie exacta, aderenta pe masura si datorita cauciucurilor. In 4 ani am spart si schimbat 3 anvelope de la gropile din Bucuresti, in rest uzura este foarte ok. Am facut geometria de doua ori, echilbrez rotile la fiecare schimbare (am jante separate pentru iarna dar oricum merita re-echilibrarea avand in vedere drumurile romanesti)

Una peste alta, sunt foarte, foarte multumit de masina, a fost alegerea perfecta ca dimensiuni, putere, confort vs. pret
    Ma astept sa mai fac inca pe atat cu ea, daca nu mai bine deci... multumit iar in momentul asta nu ma vad schimband marca, poate sa trecem la un Superb sau un Koudiaq dar... mai e pana acolo

Imi fac revizii si interventii la Brady. Am incercat alternative, nu mi-au placut, chiar m-au dezamagit

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare