1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Intrebari ...intrebari

Discuție în 'Skoda Rapid' creată de Rapid2014, 29 Iul 2016.

1. marinica91 1st Gear Member

Ma ajuta si pe mine cineva cu o parere, va rog?
    Am un model de skoda rapid 1.2 tsi de 105 cp si recent am o mica problema.
    Alimentez doar benzina de 99 sau 100 si cand apas mai repede acceleratia, simt socuri in masina.
    Ce sa fie oare?
    Ps.multumesc anticipat!

2. daniel4ro

daniel4ro 6th Gear Member

Posibil senzorul pedalei de acceleratie

3. Andreea0192 1st Gear Member

Buna ziua,

A mai schimbat cineva clapeta de acceleratie la o Skoda Rapid aflata in garanție?

4. adita777 1st Gear Member

Buna ziua,

Ma puteți ajuta cu un cod pentru bujii, motor CJZC.
    Mulțumesc.

5. Mihai Simon

Mihai Simon 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    04E905601B - codul ăsta îl am eu pe mașină, Rapid 1.2 TSI, 90CP, CJZC

6. adita777 1st Gear Member

Care este diferența dintre 04E905612C si 04E905601B, doar fabricantul?
    Ce recomandați între Bosch si NGK?

7. Rapid2014 Bronze Member

NKG - musai sa te asiguri ca sunt originale.

8. bogdan.ene 1st Gear Member

buna ziua vreau sa fac schimbul de ulei la skoda rapid 1.0 95 cp benzina, mi-a fost recomandat de service 0w20ESP X2. este bun?

9. DragoSH1 1st Gear Member

Salut, stie cineva unde este pozitionat claxonul la skoda rapid 2016??

Multumesc!

10. Mihai Simon

Mihai Simon 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Salutare.
    Am si eu doua intrebari legate de calculatorul de confort. Am vrut sa montez si sa activez ambient light pe Rapid-ul meu, dar am vazut ca nu am pin pe calculatorul de confort (6C0 937 087D):
    1. Se poate desface calculatorul, verifica circuitul, lipi pinul, apoi codare si etc sau trebuie schimbat?
    2. Daca iau alt calculator din dezmembrari (am vazut ca 6C0 937 089 ... are pinul respectiv), la ce ar trebui sa fiu atent? Ar trebui sa primesc si un cod de activare pentru el sau il recunoaste masina automat?
    V-as fi tare recunoscator daca m-ati putea ajuta!

Știu că e în spatele proiectorului de ceață, dar nu mai știu dacă cel din stânga sau cel din dreapta...

Ultima editare de un moderator: 27 Dec 2020
  11. Adi Sim

Adi Sim Bronze Member

Va salut, baieti!
    O rugaminte am la voi, trebuie sa schimb placutele de frana si sunt in dubii, nu stiu exact ce model sa iau. Sfaturile voastre sunt bine-venite.
    As prefera sa iau ceva mai moale, sa-mi protejeze discurile.
    Va multumesc.

12. MrFox

MrFox 2nd Gear Member

Locație:
    Husi
    Eu am luat ATE. Am schimbat și discurile (tot ATE) la 22k (știu, sunt nebun). Discurile vechi, originale, aveau niște șanțuri urâte. Iarna, mai ales, la prima frânare, făceau o huruială ciudată. Frânele sunt brici și discurile sunt „ca oglinda” acum.

Adi Sim apreciază asta.
  13. grig_sorin 6th Gear Member

Din ceea ce știu eu discurile originale ruginesc peste noapte, sau dacă este umezeala afara, de aceea aveai huruiala la prima frânare. Cele ca oglinda, care nu ruginesc sunt after market.
    Recomand și eu ate, din experienta cu alte mașini, la skoda cu 60 mii km nu le-am schimbat pana acum.

Adi Sim apreciază asta.
  14. Pintiliosul

Pintiliosul Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Folosesc discuri si placute ATE si daca masina sta nemiscata 2-3 zile si mai si ploua apare fenomenul de lipire a placutelor de discuri pe spate. Asta deoarece parchez masina intotdeauna cu frana de mana trasa. Nu e nimic anormal in asta.

Adi Sim apreciază asta.
  15. Rapid2014 Bronze Member

Si eu am probleme pe unul din discurile din spate: placuta nu "cade" complet pe disc, ci doar pe 1/4 din latimea lui (cea dinspre butuc). Asta de asta iarna. Mai mult, discul e si putin "neuniform".
    Insa cam toate discurile au facut deja o buza evidenta, la 20kkm. Avand in vedere ca am alta masina, la care am 65kkm si placutiele&discurile sunt cele orginale (nu Skoda), excludem "modul de condus agresiv" din ecuatie ;)

Pe de alta parte, am o intrebare legata de alt aspect: ati schimbat cureaua de accesorii? Dar filtrul de benzina (inca original si acesta)?
    Masina face 7 ani peste cateva luni si cei de la reprezentata NU au recomandat acest lucru - zielele urmatoare ajung la revizie si ar fi bine de punctat aceste chestiuni.

Adi Sim apreciază asta.
  16. Rapid2014 Bronze Member

Revin cu ceva raspunsuri la cele de mai sus. Poate intereseaza pe careva...

Situatia cu placuta/disc frana spate s-a verificat la revizie, e ok in sensul ca etrierul functioneaza corect iar culisele nu sunt blocate.
    Ce se intampla: chiar daca placuta (de o calitate indoielnica va asigur, chiar daca e cea originala) e lata pana spre exteriorul discului, in aceasta zona se uzeaza mai mult, astfel incat in timp nu calca complet pe disc. Din acest motiv, discul rugineste spre exterior, lasand o buza destul de lata. Lucru care l-am observat si la alte Rapid-uri...
    Rugina este mai abraziva, deci "musca" mai mult din placuta, lasand un canal. Iar procesul este repretitiv.
    Ca rezultat, placuta se uzeaza mi mult pe 5-7mm la exterior, discul prinde acolo rugina, iar aceasta impinge placuta in sus in partea aceasteia exterioara, deci impinge in disc in zona inferioara (la interiorul discului).

2 solutii: inlocuire disc & placute sau prelucrare disc. La care mai avem si o alternativa prezentata de mecanic: mers mai mult cu masina. De fapt aici este si cauza, masina a cam stat iarna asta, fiind folosita in general in weekend, deci rugina a avut ocazia sa "se prinda".
    Am sa aleg varianta 2, insa voi rectifica manual discul, insistand la exteriorul discului.

Privitor la cureaua de accesorii, pot spune ca sunt surprins cat de bine arata dupa 7 ani. Deci, nu se schimba. Si nici filtrul de benzina (ar trebui sa am de 4 ori mai multi km. ca sa imi pun problema).

Apropo, acesata revizie a fost facuta intr-un service oarecare (nu reprezentanta), rapid, la unpret decent. Uleiul: Liqui Moly Longlife3. Pare a fi cam grosut pt. un 5W30, vom vedea cum se manifesta.

Adi Sim apreciază asta.
  17. cristianvelicu 1st Gear Member

Salutare,

Am achizitionat de curand aceasta Skoda Rapid 1.6TDI 2018 cu seria de sasiu TMBAE6NH2J4519648
    si doresc sa ii aduc inbunatatiri:

Volan cu comenzi
    Monatare Cruise control
    Unitate centrala cu bluetooth / navi Apple car play.
    Alte functii ce le mai pot activa.

Va rog frumos daca doriti si daca sunt careva pritre voi care au trecut printr-un proces asemanator sa ma indrume si pe mine.

18. Radu C. 1st Gear Member

Salutare!
    In primul rând îți urez sa te bucuri de mașina și sa o conduci sănătos!
    Referitor la ce ai scris tu, nu știu ce sa zic. Cred ca sunt modificări care te vor costa ceva bănuți. Doar activarea Smartlink te costa vreo 900-1000 lei și aia e, practic, o licența. Ai întrebat la reprezentanta? Ce scor ți-au dat?

19. cristianvelicu 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Salut,

Multumesc frumos pentru raspuns, la Centru Procar din Resita de unde sunt eu au zis ca nu pot sa imi faca mai nimic si de aceea caut solutii pe forum.
    In ce priveste unitatea media nu cred ca voi merge pe varianta originala ci pe ceva AM android.
    Legat de tempomat am inteles pe forum ca trebuie sa fac o scanare cu VCDS sa verific daca modulul de confort suporta sa configurez tempomatul si apoi sa caut sa cumpar manetele cu tempomat, iar in ce priveste volanul cu comenzile pe el tot asa m-am gandit sa caut sa cumpar ca si manetele din dezmmembrari.

Ultima editare de un moderator: 20 Aug 2021
  20. StefaniaAlice

StefaniaAlice 1st Gear Member

Salutari!

Am tot citit despre activarea smartlink. Eu am o Skoda Rapid din 2018, iar pe unitate (nu sunt sigura ce versiune este) am butonul de APP, fara buton MENU, care vine cu urmatorul mesaj: “Smartlink – aceasta functie nu este activata. Adresati-va distribuitorului dumneavoastra”

Am intrebat la reprezentanta daca este posibila activarea si mi-au confirmat, dar pentru un pret de ~1.000 lei, desigur :D

Ce parere aveti, pot gasi si alta varianta in afara de reprezentanta? Din ce am mai intrebat (Bucuresti) nu au licente.

Alte detalii, poate utile:
    - Bluetooth: C190
    - Cod piesa aparat 5JA 035 871C
    - Hardware: 671
    - Software: 8395

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare