1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Interval inlocuire distributie 1.2 TSI 90cp

Discuție în 'Skoda Fabia III' creată de alexupb, 2 Mai 2026.

1. alexupb 1st Gear Member

Salutare!
    Detin de noua o Skoda Fabia 3 2015 cu motor 1.2 TSI 90cp, 149000km.
    Care este intervalul de inlocuire pentru kitul de distribuitie? Pe la service-uri si dealeri informatiile sunt contradictorii...

Am auzit ca la acest tip de motor, conform manualului service, la 240.000 km se face inspecție/verificare (nu este obligatorie inlocuirea), apoi din 30.000 în 30.000 km tot inspecție, fara limita de timp.
    Este adevarat?
    Stiti vre-un service care sa stie acest lucru si sa faca si verificarea corecta a curelei?
    Eu am intrebat la un service si au zis ca ei nu isi asuma responsabilitea verificarii - la kilometrajul si anii masinii, ei o schimba direct :)
    Ideea este ca nu as vrea sa schimb degeaba curea originala de fabrica - orice as lua ulterior, nu mai gasesc aceeasi calitate...

2. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Cei de la service au dreptate. Eu nu aș merge cu o curea de 11 ani vechime, chiar dacă nu are vreun defect vizibil deja materialul este uzat

Little Big apreciază asta.
  3. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Asta cu distribuția la o masina SH..Nu as sta la discuție.. inlocuit tot ce e necesar dupa cumpărare!

4. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Deci preferi sa stai cu aia originala decat sa înlocuiești si sa stai liniștit?

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare