1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
  2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Instrument cluster Octavia 1

Discuție în 'Skoda Octavia' creată de cdamiean, 26 Mar 2009.

  1. cdamiean 1st Gear Member

    Înscris:
    26 Mar 2009
    Mesaje:
    3
    Buna,

    Indicatoarele analogige (turatie, viteza, combustibil, temperatura lichid racire)de cele mai multe ori nu functioneaza si daca se intampla pentru foarte scurt timp. Stie cineva care este problema? Am refacut toate lipiturile dar fara nici un rezultat. Dac scot fuzibilul 15 functioneaza doar ca ceasul si parametrii inregistrati(consum, km partiali) se reseteaza si luminile de avertizare nu funcioneaza.
    Stie cineva vreo solutie?

    Multumesc anticipat.
     
  2. stelypro 1st Gear Member

    Înscris:
    13 Mai 2009
    Mesaje:
    1
    si eu am avut aceeasi problema la a mea si a schimbat tot bordu
     
  3. crs

    crs 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Mar 2009
    Mesaje:
    4
    Locație:
    Bucuresti
    Din ce an e masina?
     
  4. Tuneru

    Tuneru 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Iul 2009
    Mesaje:
    24
    Locație:
    Rosiori de Vede
    ai facut o diagnoza cu VAS sau VAG-COM? sa afli exact care era problema...
     
  5. cdamiean 1st Gear Member

    Înscris:
    26 Mar 2009
    Mesaje:
    3
    Problema rezolvata: cateva lipituri reci refacute si cateva componente electronice substituite (condensatoare electrolitice si doua oscilatoare)
    Multumesc tuturor .
     
  6. giurgescu 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Apr 2009
    Mesaje:
    9
    Locație:
    ici-colo
    Am si eu o problema cu bordul, si o expun aici, poate-mi spune si mie cdamiean cum si prin cine si-a reparat bordul,si poate reusesc sa rezolv si eu problema aparuta!
    La mine functioneaza litrometru si ceasul de temperatura apa, turometrul si kilometri/ora, dar nu-mi indica nimic indicatoarele digitale, cel din stanga-jos, cu ceasul, si cel din dreapta-jos cu kilometrii totali parcursi, si kilometrii de la ultima resetare, acestea sint complet moarte! Indicatoarele centrale, becurile de usa deschisa, bujie incandescenta ect. functioneaza si ele! Banuiesc ca totul a plecat de la o gheata pe parbriz pe interior, acum citeva zile, cind am avut nevoie de masina, si am pus-o la soare sa se dezghete prin aceasta metoda! Dupa citeva ore de soare parbrizul s-a curatat, dar am constatat ca aceste indicatoare aratau extrem de ciudat, in sensul ca afisau segmente de cifre haotice pe ecranele lor, nu indica ceva inteligibil! Am pus caldura la maxim crezind ca poate prin aceasta sa se evapore apa ajunsa cumva prin bord. Nu am obtinut nici o inbunatatire, si atunci am scos siguranta 15, citeva minute, fara cheie in contact. Cind am pus la loc siguranta, ceasurile digitale nu au mai vrut sa afiseze absolut nimic!
    Daca la ceas/ora pot renunta, la kilomeraj nu cred ca voi putea, asa ca astept o sugestie de la cei mai experimentati!
     
    Ultima editare: 6 Feb 2010
  7. giurgescu 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Apr 2009
    Mesaje:
    9
    Locație:
    ici-colo
    Vad ca nimeni nu mai citeste acest tread, sau nimeni nu are o idee vis a vis de problema mea. Am fost nevoit sa fac un drum de 800 km, pe 12 febr., m-a deranja cel mai mult ca nu am avut kilometrajul functional, dar azi dupa 5-6 kilometrii prin oras, cind am oprit masina, a aparut afisajul in ambele displeiuri, aveam ceas, ora era aiurea, si se regla, am reglat ceasul la ora exacta, aveam si kilomerajul in functiune! Dar a fost doar pentru scurt timp. Cind am plecat dupa o ora de stationare, displayurile afisau segmente aiurea, nu se intelegea nimic! Asta ma face sa cred ca este vorba de o intrerupere de circuit, dar unde anume? Daca cineva are o idee, o sugestie, este binevenit!
    Mai am o intrebare, cum se dau ceasurile/bordul jos fara demontarea volanului?
    Multumesc anticipat!
     
  8. Ionut_SIG

    Ionut_SIG Silver Member

    Înscris:
    10 Noi 2008
    Mesaje:
    329
    Locație:
    Bacau
    Decat sa iti dam informatii eronate mai bine nu dam deloc, nu ti se pare corect?
     
  9. giurgescu 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Apr 2009
    Mesaje:
    9
    Locație:
    ici-colo
    Pentru cine mai citeste pe aici, si poate este interesat, la modelul meu de bord, ca sa demontezi bordul nu-i nevoie de dat jos decit masca bordului, prinsa in 3 suruburi, apoi bordul are si el 2 suruburi la partea de sus, si basculeaza in 2 cepi, la partea de jos, din care iese usor, vezi poza atasata. Volanul a fost reglat pe pozitia cea mai de jos si a ramas si cu aparatorile pentru zona de contact nedemontate.
    Eu am demontat si partea de sub volan unde vin comutatorul de lumini si cutia de sigurante, dar nu e nevoie a fi data jos.
    Am prins o zi calduta si am demontat, curatat, si montat la loc bordul! Acuma merge perfect, si sper sa ramina asa.
    Va tin la curent cu noutatile!
     
    Ultima editare: 1 Mar 2010
  10. Remus49 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2018
    Mesaje:
    2
    Salut



    Sunt nou pe acest forum .
    Sper ca prin postarea mea sa nu repet un subiect existent pe forum .

    Detin o skoda Octavia 1.6 glx an 2000 .De 2 zile indicatorul de bord turometru plus vitezometru nu imi mai i dica nimic .Nu se aude nici un zgomotcum se auzea la dacie daca era cablul eupt .Inducatoeul luminos de la avertizare nivel combustibil nici el nu merge iar acul de la nivel combustibil la fel nu imi merge .
    Ma puyeti ajuta cu un sfat?!
    Va multumesc
     
  11. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.285
    Locație:
    Bucuresti
    ceasuri defecte.
     
  12. Remus49 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Iun 2018
    Mesaje:
    2
    Si cum se poate schimba situatia fara sa schimb bordul?! Cat ar costa ceasurile cu manopera cu tot?!
     
  13. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.285
    Locație:
    Bucuresti
    Doar cu schimbare ceasuri.
     
  14. VVV

    VVV 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Feb 2019
    Mesaje:
    10
    Locație:
    Allunis. Prahova
    Salutare, am o skoda octavia 1 1.9TDI ASV 110CP 2001 și când pun contactul nu se aprinde check engine nici EPC am dat clusterul jos și am verificat ledurile, funcționează . Cine a întâmpinat aceasta problema și dorește sa mă ajute îi mulțumesc.
     
  15. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.285
    Locație:
    Bucuresti
    LA masinile din acea perioada martorul motor nu este activ.
     
  16. VVV

    VVV 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Feb 2019
    Mesaje:
    10
    Locație:
    Allunis. Prahova
    Mulțumesc
     

Distribuie pagina asta