1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

DPF Infundat+Consum Ulei Skoda Octavia III

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de Crx77, 2 Mar 2022.

1. Crx77 1st Gear Member

Salut,fac aceasta postare pentru ca incep sa raman fara variante.Detin o Skoda Octavia III varianta Scout,2.0 TDI DSG,cod motor CUNA.Masina are in prezent 230.000 KM si consumul excesiv de ulei(1L la 1000KM) a inceput sa si spuna cuvantul.In urma cu 3 saptamani mergeam pe autostrada si am avut un moment in care i am dat o inferioara,masina s a turat pana la vreo 4000 de ture si la schimbare a "agatat" si mi s a aprins martorul de bujii incandescente.In prima faza n am stiut de la ce iar ulterior am aflat ca masina intrase in limp mode.De atunci de fiecare data cand am turat masina mai mult intra in limp mode si din ce mai citisem eu pe forum uri turbina ar fi fost de vina.Am dus masina la mecanic i am zis sa mi dea turbina jos de pe masina sa ma duc s o reconditionez.Mecanicul s a uitat la turbina si a zis ca nu are nici cea mai mica problema si ca problema ar fi actuatorul,deoarece turbina incarca dar nu descarca.Am cumparat actuator si m am dus la AVD Turbo in Bucuresti sa l puna pe masina.Cand am ajuns acolo astazi,am facut o constatare si ce sa vezi,actuatorul nu avea nimic.Problema era filtrul de particule care este infundat pana peste cap si nu lasa masina sa respire.Ideea e in felul urmator,ca variante am ori sa tai filtrul si sa merg cu fum dupa mine,varianta pe care n o iau in considerare,sa iau alt filtru dar din nou sa ma astept sa se infunde,totusi varianta asta e destul de costisitoare si nu stiu cat de mult renteaza,ori sa fac motorul si sa nu mai consume ulei ca mai apoi ori sa curat filtrul ori sa l scot pentru ca daca n ar mai consuma ulei nu ar da fum.Ideea e ca din cate am inteles si aici e posibil sa fie implicate costuri mari.Voi ce ziceti sa fac?

2. Alexandru81 1st Gear Member

Incearca s cureti filtrul de particole sunt solutii de curatare dak nu merge alta varianta ti.l da jos si il curata sub presiune

3. Crx77 1st Gear Member

Filtrul a fost curatat in trecut.Am rezolvat problema cu consumul de ulei dar ramane de vazut cu filtrul.

Bobeiu apreciază asta.
  4. Florin G 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Salut ! Cum ai rezolvat consumul de ulei ?

Ultima editare de un moderator: 19 Aug 2022
  5. DanielBLACK 1st Gear Member

Cum ai rezolvat cu consumul de ulei?

6. Bobeiu 1st Gear Member

Locație:
    Costanta
    Cum sa rezolvat problema cu consumul de ulei

7. CiprianTm 1st Gear Member

Sunt si eu in aceeasi situatie doar ca eu am anulat DPF, insa in continuare consuma foarte mult ulei. Daca aflati cum s-a rezolvat, astept si eu un raspuns.

8. Bobeiu 1st Gear Member

Locație:
    Costanta
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Scrie.mi in privat?

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2023
  9. marius.marius88

marius.marius88 1st Gear Member

A aflat cineva cum s-a rezolvat problema consumului de ulei?

10. Gio gio

Gio gio 1st Gear Member

Ma intereseaza si pe mine cum s-a rezolvat problema

11. CiprianTm 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Si eu tot caut raspunsuri… Unii spun ca segmentare + schimbat pistoanele cu unele mai mari, altii spun ca doar inlocuirea motorului cu unul cu foarte putini km…. Eu caut motor momentan…

Ultima editare de un moderator: 30 Iul 2023
  12. Gio gio

Gio gio 1st Gear Member

Spunea cineva, dar nu mai tin minte unde am citit, ca ar fi bun motorul de tiguan. Acum nu stiu…

13. Jonathan211 1st Gear Member

Dintre cei care au avut probleme cu consumul mare de ulei? Puteți lăsa niște răspunsuri cum ați rezolvat această problema?

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare