1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Distributie

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de gilisor, 11 Oct 2017.

1. Pintiliosul

Pintiliosul Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Cureaua originala nu poate fi comparata cu nici o alta curea cumparata ulterior ptr. inlocuire. Asemeni ptr. toate piese si componentele masinii indiferent daca sunt cumparate pe original sau aftermarket.
    DAYCO pe curelele HT ofera 3 ani garantie si limita de km. cum spune producatorul masinii. ;) Stiu ei de ce.

Capture.JPG

2. virusul 1st Gear Member

Asta confirm si eu, lucrez la o firma care face pentru tot grupul WAG curelele cat si pentru Bosch, etc..., la cele de origine se cer alte materiale de catre client, ce se face cu acelasi cod dupa e puțin mai diferit si trebuie sa fie mai ieftin, oricum se testează la fel si cate 4 saptamani continua ruleaza la 2000 rpm cu intindere de 70 kg spre exemplu.

Ultima editare de un moderator: 4 Dec 2019
    CPR77 apreciază asta.
  3. kpa1gaspad

kpa1gaspad 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Salut! Corect. Dupa 60.000km eu am sesizat acel zgomot, si (deoarece nu toate service-urile isi scolesc tehnicienii) mi-au schimbat distributia la reprezentanta, in garantie… ! Evident zgomotul este tot acolo, si le multumesc pe aceasta cale celor de Skoda BM, urmatorul schimb il voi face la 270.000 km, si avand in vedere ca dupa 5 ani masina are 80.000 km, va mai trece ceva … :)
    Later edit: zgomotul este identic cu cel din filmul colegului de mai sus.

4. Pintiliosul

Pintiliosul Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    kpa1gaspad
    1. In Baia Mare nu mai exista de mult reprezentanta Skoda. Este doar un service autorizat multimarca din care face parte si Skoda. Eu nu as inlocui nici macar roata de rezerva acolo. ;) Si pot veni cu argumente clare inclusiv documente in acest sens, dar nu cred ca e cazul.
    2. Cureaua de accesorii si intinzatorul acesteia in ce stare se afla? Daca a fost inlocuita distributia, desi nu inteleg de ce daca nu a fost cazul, doar la verificare se poate observa usor starea componentelor ce fac obiectul kitului de distributie, trebuiau sa le verifice si pe acestea, inclusiv rola alternatorului.
    3. Acest gen de zgomote pot fi produse de te miri ce cauze. Poate fi un capac de plastic fisurat care se freaca de ceva, de ex. etc. Pentru depistarea sursei zgomotului se foloseste un furtun pvc pus la ureche iar cu celalalt capat se plimba in diferite zone ale motorului pana zgomotul devine mai pronuntat in zona cu probleme.

CPR77 și kpa1gaspad apreciază asta.
  5. Dan Burghelea

Dan Burghelea 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Salut! Am luat de curand Octavia 3, din 2017, cu 155000 km. La verificare generala, la reprezentanta, am intrebat in mod special de distributie si am fost surprins sa imi raspunda ca producatorul nu specifica cand sa fie schimbat kitul!!! Cica ei fac o verificare vizuala a kitului si schimba sau nu , in functie de ce constata...
    Stie cineva ce inseamna o astfel de verificare (costuri/timp)?! Sunt tentat sa merg la Avia Pantelimon, sa ii pun sa verifice tot kitul. Multumesc!

6. Ingolstadt85

Ingolstadt85 Silver Member

Locație:
    Bucuresti
    Lasa distributia in pace. O schimbi la 210.000 km !

Dan Burghelea apreciază asta.
  7. Dan Burghelea

Dan Burghelea 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Ingolstadt85 - multumesc pentru raspuns si pentru sfat. Asa ma gandeam si eu. Totusi, as sta cu ceva grija, daca nu fac o verificare a kitului de distributie :)

8. Ingolstadt85

Ingolstadt85 Silver Member

Locație:
    Bucuresti
    VERIFICARE da, dar nu inlocuire inainte de 210.000 km decat daca nu ai ce face cu banii si cu timpul.

9. VLAD GEORGE 1st Gear Member

salutare.

Sunt proaspat posesor a unei SKODA OCTAVIA 3 1.6 CLHA.Masina are 210000 km,si fostul proprietar mi-a spus ca trebuie schimbata distributia.

Imi puteti spunei,cei care ati schimbat deja,care a fost costul si ce ati schimbat mai precis?As cam vrea sa schimb tot ce se poate schimba dpdvd al curelelor si etc.

Multumesc pentru raspuns.

10. Daniel Arghir

Daniel Arghir 2nd Gear Member

2750 lei la reprezentanta Brady. tot kitul + curea accesorii . Am facut-o la 200.000. Am schimbat bieletele antiruliu fata singur la 204.000. Desi nu avea nici un zgomot( ciudat ), bieletele erau terminate. Placute fata/spate . Urmeaza in viitorul apropiat discurile si amortizoarele( au o mica scursura), si probabil bieletele spate. Cam atat in cei 205k pe care ii are masina.

11. Grosu Alin 1st Gear Member

Salut. Postez după mult timp dar am pățit și eu același lucru cu noua mea Skoda. Să nu îmi fac griji în legătură cu sunetul? Totuși e un sunet enervant și am impresia că motorul nu funcționează rotund.

12. Eldanyyel 1st Gear Member

Salutare! A rezolvat cineva peoblema aceasta cu zgomotul și diminuarea puterii? SO3 2.0

13. DON13

DON13 1st Gear Member

Salutare tuturor,

Sunt un membru nou și deținător de Octavia 3.
    Recent adusă din Germania, cum nu am avut încredere în cartea service am fost la reprezentată pentru curiozitatea mea.
    Eram curios de distribuție.
    În prezent mașina are 277mii km. Cartea service din mașină este reală și toate reviziile sunt făcute l-a reprezentată.
    Distribuția a fost schimbata la 207mii km și cei de la Skoda mi-au zis ca următoarea sa o fac în jurul a 410mii km.

Nu știu ce sa fac?
    Voi ce părere aveți. Este vorba de mașina din semnătura mea, 2.0TDi 150 cp Euro6 DSG
    Nu știu care este codul motor de aceea atașez poza cu briff.

Mulțumesc anticipat

Ultima editare de un moderator: 18 Noi 2022
  14. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Fa.o dacă tot ai luat.o.Plus revizia cu toate fluidele.Pentru linistea ta!

15. Adrian Florescu 1st Gear Member

Intrucat imi curge pompa de apa trebuie schmbata impreuna cu kitul de distributie. Octavia 3 , 2.0TDI 150CP
    Am primit cateva oferte , la Avia motors pompa+Kit distributie+manopera = 4.500 lei ,la reprezentanta Buzau 4.900. piese originale. La service-uri mai mici am primit oferta de aproximativ 2.500 lei cu piese aftermarkt (Contitech + pompa Hepu parca)

Observ diferenta foarte mare intre piesele originale (pompa apa 1.200 + Kit distributie 1.700) si cele aftermarkt (pompa apa 600 lei + Distributie Contitech 700) . Se merita diferenta aceasta de pret si sa merg in reprezentanta pentru piese originale si poate o manopera mai buna ? Sau daca aveti o recomandare pentru un service bun in Ploiesti sau Bucuresti as fii recunoscator

Masina are 86.000 Km luata de noua in 2018.

16. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Ce piese originale? Alea au tot denumiri..gen Continental..Graf..etc.Mergi la un service mai serios și fa.ti distribuția acolo!E jaf pe față la reprezentanta.

vayta și j.tibi apreciază asta.
  17. Alin Riosanu 1st Gear Member

Salut.Am o Octavia 3 model 2014,1.6 tdi,105cp,cod motor CLHA.Masina are acum 240k de km,a avut distributia schimbata in tara de origine Belgia la 180k km,acum ma pregatesc sa i schimb si eu kitul de distributie.Intre timp am aflat de pompa de ulei care are o curea,unii spun ca ar trebui schimbata,altii nu..Nu am gasit informatii pe net decat pt codurile de motor Cayc,unde clar se recomanda schimbarea o data cu schimbarea distributiei.Multumesc pt eventualele informații.

Ultima editare de un moderator: 15 Dec 2022
  18. Romeo1981 1st Gear Member

Salut! A mea face la fel, 142.000km. Ai aflat cauza?

19. Mavrodin Mihai 1st Gear Member

Face la fel .Am primit raspuns ca este zgomot specific.La urmatoarea distributie dau si baia jos sa schimb cureaua si semeringul.Asa ca lasa masina in pace cica este pompa de vacum din baia de ulei.

20. Caius D 1st Gear Member

Bună ziua! Sunt posesorul unei Skoda Octavia 3 Facelift, 2019, 1.5 TSI, motor DADA. Actualmente are 62 000 km parcurși. Mă poate ajuta cineva cu o informație legată de nr. kilometrilor la care trebuie schimbată distribuția pentru acest motor? Mulțumesc!

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare