1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Distributie

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de gilisor, 11 Oct 2017.

1. Marian Iovanel 1st Gear Member

Salut,

ma puteti ajuta va rog sa-mi spuneti la cat se schimba kit-ul de distributie la Octavia 1.2 TSI?
    Masina are acum 117000 km si nu a fost schimbat kit-ul niciodata.

Multumesc.

2. Pintiliosul

Pintiliosul Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Marian Iovanel
    Poti sa o inlocuiesti linistit, cat de repede la km. astia.

3. alunakis

alunakis 2nd Gear Member

@Marian Iovanel . Citește postarea mea #39 de mai sus, ai un atașament unde scrie despre schimbarea curelei de distributie la 1.2 si 1.4 TSI. Este din manualul de mentenanta Skoda Octavia, scris de cei la Skoda Cehia.

4. Marian Iovanel 1st Gear Member

Din câte vad în postarea ta se schimba la 240000 km și apoi la fiecare 30000 km? În condițiile în care am distribuție pe curea. Cod motor: CJZB.

5. alunakis

alunakis 2nd Gear Member

@Marian Iovanel
    În tabel scrie că la 240000 km se face prima verificare vizuală, apoi se verifică din 30000 in 30000 km. Eu nu am făcut decât să postez din manualul de mentenanță. Fiecare face schimbarea când dorește și de câte ori dorește. Eu unul merg pe mâna celor de la Skoda, e alegerea mea.

6. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    TSI-urile au fost si pe lant ( pana in 2013 ) si pe curea ..de atunci incoace . Perioada de schimb este diferita. Paradoxal , la cele pe curea este mai lunga , dar asta pentru ca au fost descoperite probleme de intindere a lantului dupa un numar de km si exista posibilitatea ca lantul sa sara de pe pinioane . LA cele pe curea este o regula de aur. Schimbul este in functie de zona geografica , de numarul de ani si de rulaj. Fiind un cauciuc ( cu proprietati speciale ....dar tot un cauciuc pana la urma ) , ciclurile inghet-dezghet afecteaza integritatea structurala . tot aici putem incadra si cantitatile medii de praf si impuritati ale aerului care sunt extrem de abrazive in timp , deci tocesc fizic cureaua .
    De aceea este importanta zona geografica si tipul de clima . Intr-o zona ca a noastra , eu nu as lasa o curea de distributie mai mult de 4 ani . Avem si ierni geroase si veri toride , asa ca impactul este mult mai mare decat intr-o tara ca Germania( de exemplu ) , unde diferentele de temperatura dintre iarna si vara sunt mult mai moderate .
    Rulajele conteaza in sensul ca , pe langa cureaua aia , mai exista si niste role care functioneaza pe rulmenti . Indiferent de masina , ca-i Mercedes sau Daewoo , rulmentii ( si abbsolut tot ce se invarteste ) au o durata limitata de viata .
    Timpul este si el un reper ....chiar daca masina nu are km multi si este tinuta la garaj cu microclimat controlat ....orice cauciuc crapa in timp
    Intre aceste repere exista combinatii ....de unde si teoria ca nu poti schimba distributia la un TSI in Romania la fel cum ai schimba in Canada sau in Australia . Dar producatorul nu specifica asta in manualele universale . Probabil ca o face local , in zonele unde vinde .

7. Ingolstadt85

Ingolstadt85 Silver Member

Locație:
    Bucuresti
    Te contrazic total ! Producatorul indica numar de KM pentru inlocuirea kit-urilor de distributie la masinile cu distributie pe curea, termen care difera de la masina \ model la an de fabricatie ( cele mai noi au termen de pana la 210.000 km ! Nimic de ani, chestia cu anii este o mare aberatie. La masina mea ( tot grupul VAG , dar nu Skoda ), am interval de 120.000 km. Avand in vedere ca in peste 7 ani am facut doar 50.000 din cei 120.000 nici gand sa schimb distributia. Si ghici ce, cureaua arata ca noua. Mai uita-te si in cartea de service a masinii la intervalele de schimb date de producator inainte de a abera cu texte de service de cartier. La service te pune sa schimbi distributia la 60.000 km sau 4 ani la orice marca \ model de masina. Trebuie sa faca si ei bani de pe urma fraierilor, nu ?

P. S - Se vede ca nu stii nimic despre compozitia curelelor de distributie, ele fiind facute din KEVLAR si insertii de fibra de sticla in mare proportie, care nu imbatranesc in timp !

Arata-mi in manualul de service al oricarei masini din grupul vag cele indicate de tine mai sus, mentionate de PRODUCATOR, ca le mananc ! Sunt doar aberatii !

Tomita73 și efa982 apreciază asta.
  8. Ingolstadt85

Locație:
    Bucuresti
    Te uiti in manualul de service si faci ce scrie acolo ! Ai acolo un nr de km dat de producator cand trebuie schimbata distributia ! Respecti ce scrie acolo cu strictete, nu legende urbane de cartier sau de forum !

Vali I apreciază asta.
  9. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Da ? Pai daca nu imbatranesc in timp ....de ce se mai schimba ? Sa le lase pana mergi cu masina la REMAT ! Poate ca mai nou nu se mai specifica elementul " timp " in ecuatia asta pentru ca masinile cam fac kilometri aferenti unui schimb in 3-4 ani ( unele fac 150.000 km in doi ani ) . Tu sa nu schimbi cureaua aia pana cand nu faci cei 120.000 km ( adica , daca pastrezi proportia , inca odata si jumatate din cat ai rulat pana acum ) . Tine-o pana face masina 12 ani .

10. Ingolstadt85

Locație:
    Bucuresti
    N-ai inteles nimic. CURELELE IMBATRANESC LA KM NU IN TIMP ! De aceea producatorul indica un interval de km pentru schimb, NU DE TIMP ! Documenteaza-te inainte de a continua sa fabulezi. Stiu oameni care au tinut-o si peste 10 ani pana au facut nr de km MENTIONATI DE PRODUCATOR in manualul de service si nu au patit nimic. Te crezi mai destept decat inginerii care au construit aceste masini ??
    Legendele tale urbane sunt luate de multi in calcul si uite asa fac unii bani pe seama fraierilor. Cine stie, cunoaste si respecta ce spune PRODUCATORUL nu ce spune unul si altul !

efa982 apreciază asta.
  11. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Ba am inteles , dar tu ai o problema de comportament . Ai specificat cat de putin mergi tu cu masina in multi ani . Facand un calcul simplu , tu nu vei avea nevoie sa schimbi niciodata cureaua de distributie , pentru ca atunci cand vei face rulajul necesar , masina va fi asa de batrana ca nu o vor primi nici la REMAT fara spaga. Deci ....tu sa nu o schimbi niciodata . Bafta multa ! Fraieri sunt aia care merg 5 ani cu un ulei , pentru ca producatorii le spun ca se schimba la 30.000 km si ca uleiul este Long Life .

ccristianbcg apreciază asta.
  12. Marian Iovanel 1st Gear Member

Eu zic sa nu ne mai certam pe o simpla discuție. Vreau sa va povestesc ceva ce am pățit. Intamplator lucrez în domeniul automatice și produc o galerie de admisie care se montează pe motorul de 1.5 TSI 150HP de la VW. Cu aceasta ocazie am făcut o vizita în fabrica din Gyor de la Audi, unde produc și motoare pentru tot grupul. Am văzut întregul proces de asamblare al motorului 1.4 TSI și în momentul când ajuns la stația de lucru în care se montează cureaua de distribuție, i-am întrebat pe inginerii de acolo la câți km se schimba. Ghiciți care a fost răspunsul lor: "teoretic niciodată, practic nu știm sigur 100%". Asta a fost răspunsul inginerilor de la Audi Ungaria.

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2019
    Costelgal și efa982 apreciază asta.
  13. Ingolstadt85

Locație:
    Bucuresti
    N-are nici o legatura uleiul cu distributia. Uleiul isi pierde in timp proprietatile, de aceea trebuie schimbat la 1 an chiar daca masina face 1 km in acest interval, distributia se uzeaza DOAR cand motorul merge, de accea are interval de schimb doar de km si nu de timp ! Nu ai tu de unde sa stii cat \ cand voi merge eu cu masina in viitor si cati km voi face ! Se pare ca te crezi mai destept decat inginerii germani care au creat aceste motoare \ masini ! Sunt multi ca tine, mai ales in service-urile de cartier ! Legendele voastre urbane dupa care se iau multi ... sunt satul ! RESPECTATI CE SPUNE PRODUCATORUL, NU CE CREDE UNUL SI ALTUL ! TU NICI MACAR NU AI HABAR DIN CE ESTE COMPUSA O CUREA DE DISTRIBUTIE, DAR TE DAI MARE EXPERT SI CUNOSCATOR PE FORUM !

14. Ingolstadt85

Locație:
    Bucuresti
    Intreaba daca ai ocazia un inginer de la o fabrica din Germania. Consulta si manualul de service si vezi ce scrie acolo.

15. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Parca sunteti la clasa I.Daca aveti ceva personal de impartit va rog sa va balacariti in privat!Fiecare are argumente mai bune sau nu..Cine i mai destept cedeaza,zice o vorba!

16. alunakis

alunakis 2nd Gear Member

Ingolstadt85 apreciază asta.
  17. Pintiliosul

Locație:
    Baia Mare
    Curelele de generatie noua au structura f. mult diferita. De asta sunt si mult mai rezistente. Depinde f. mult si de producatorul curelei. Nu toti ofera aceeasi calitate!
    Ex.: DAYCO
    https://www.daycoaftermarket.com/ro/produs/curele-de-distributie-ht/

Asta e si motivul ptr. care personal am folosit DAYCO.
    Se pot vedea clar detaliile ...

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2019
    CPR77 și Ingolstadt85 apreciază asta.
  18. alunakis

alunakis 2nd Gear Member

Lăsând la o parte longevitatea curelei, problema ar fi cât de rezistente sunt rolele, întindere, ghidaj. O rolă blocată termină cureaua, indiferent din material e făcută. Din ce am citit până acum pe tema distribuției, nu s-a pomenit de defecțiune role. Dar...

Ingolstadt85 apreciază asta.
  19. Pintiliosul

Locație:
    Baia Mare
    Asta e motivul ptr. care se inlocuieste tot kitul de distributie, nu numai cureaua. Personal rolele au fost cele mai uzate cand am inlocuit toata distributia, intinzatorul, pompa si cureaua mai mergeau mult si bine.
    Dar sa nu uitam ca tot la 30.000km. rulati e recomandata verificarea distributiei!!! Si aici nu vorbim numai de curea, dar sincer nu o face nimeni ptr. ca implica costuri relativ mari ptr. o operatie de verificare completa.

20. Marian Iovanel 1st Gear Member

Am sa vad daca pot sa obtin ceva informatii de la fabrica de motoare din Salzgitter (Germania) - cealalta fabrica in care livram piesa pentru motorul de 1.5 TSI.
    Cred ca asta este motivul pentru care au trecut doar verificare la 240 000 si apoi la fiecare 30000.Practic ei nu stiu sigur cat rezista.

efa982 apreciază asta.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare