1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Despre cutia de viteze - probleme si nu numai

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de nebunu, 24 Iun 2010.

1. Universalis

Universalis Silver Member

2. Ionut02

Ionut02 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Am dat și mail la cei de la PBV, am și sunat și nici o informație utila, nu vor sa îmi spună ce cod are uleiul

3. Universalis

Universalis Silver Member

Ce tare, sa auzi si sa nu crezi. Iti dau PM cu nr de la reprezentanta din Piatra Neamt.
    Sau poate te ajuta un coleg binevoitor de pe forum.

4. Ionut02

Ionut02 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Cu ajutorul lui Universalis am reușit sa aflu codul pt schimb ulei cutie manuala 6 trepte de pe o2 rs 125kw cega, G 055512A2.

5. D.Alexandru 1st Gear Member

Locație:
    Medias
    Salutare,
    sunt nou pe forum,tocmai ce mi-am luat o skoda octavia scout (luna 11 an 2007) motor 2.0 TDI PD 103kw BMM.Mi-am dorit de mult masina asta si am avut norocul in sfirsit sa mi-o cumpar.
    As dori sa imi spuneti,va rog, codul de ulei original pentru cutie si pentru transmisia 4x4 ca vreau sa le schimb.Vreau pe original si vreau sa stiu cat imi trebuie si de unde gasesc pe net sa comand.
    Multumesc

am uitat sa mentionez,cutie viteze manuala in 6 trepte,scuze
    inca nu stiu ce model de cutie am .....

Ultima editare de un moderator: 6 Ian 2021
  6. Sebas7 1st Gear Member

Salut! Am un zgomot nou la relanti, ca si un greier, care dispare cand apas putin ambreiajul. Se aude si in mers in toate treptele si sunetul se intensifica odata cu turatia motorului. Sa ma pregatesc sa schimb kitul de ambreiaj + rulmentul de presiune?

7. SadiQ 1st Gear Member

Buna seara , incercand sa schimb uleiul la cutie , manuala 1.6 tdi Cayc Octavia 2 FL 2012 , au curs doar 700ml pe la busonul de scurgere, tot atat au intrat pe la cel de umplere. La manual scrie 1.9l. Daca cineva ate o explicatie astept cu interes

8. Geoov8 1st Gear Member

Merge pusa cutie de viteze in 6 trepte pe Skoda Octavia 2 face lift 2012 1.6 mpi? Daca da ce cod de cutie și ce mai trebuie schimbat ?

9. gygy 1st Gear Member

@SadiQ Cred ca ai schimbat uleiul partial,mai este un buson (grup/pinioane),asa este la Octavia2 1,9TDI

Ultima editare de un moderator: 29 Sep 2021
  10. SadiQ 1st Gear Member

Asa este , nu a gasit mecanicul acest buson. Decat cele doua de umplere si golire, cele vizibile usor. Am golit si umplut de cateva ori iar intre schimbri am tinut masina in mers suspendata in toate vitezele pt a-l amesteca. Consider ca l-am imbunatatit si atat. O poza ar fi excelenta. O solutie mai este pe la senzorul de la marsalier cu pompa cred.

11. Alexamdru 1st Gear Member

detin o skoda octavia 2 cu motoeul 1.9 tdi cod motor BJB cutia de viteza are 5 trepte si la viteze mari sta foarte turata. De aici mi a venit ideea sa ii pun o cutie cu 6 trepte. Principala problema e ca pe octavia 2 echipata cu motorul 1.9 tdi nu s a pus cutie in 6 trepte de viteza . A mai facut cineva conversie la 6 trepte pe 1.9 si imi poate oferi reteta exacta? cred ca principala problema o sa fie lungimea planetarelor
    Astept sfaturi si idei

Ultima editare de un moderator: 16 Mar 2025
  12. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut,
    Nu cred că merită banii și timpul pierdut. Am tradus aproximativ ce ar trebui schimbat, informații mai amănunțite în link. Deci, trebuie să schimbi cutia de viteze, demarorul, volanta, ambreiajul,planetarele și suporții cutiei de viteze, inclusiv consola, plus o căruță de șuruburi și adăugarea de suporturi pentru liniile de aer condiționat.

13. Alexamdru 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    multumesc pentru raspuns dar ma asteptam sa fie o idee mai in detaliu

Ultima editare de un moderator: 13 Apr 2025
  14. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Ai destule detalii în linkul postat mai sus, trebuie citit. Cea mai interesantă idee ar fi că există un kit de conversie fabricat de o firmă din Cehia pentru cutiile de 5 viteze care rezolvă problema prin adăugarea viezei a 6-a pentru aceste cutii, dar costă binișor (1750 euro + 80 eurto transport), plus că ai nevoie de un mecanic priceput.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare