1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Despre anvelope/jante

Discuție în 'Cauciucuri / Roti' creată de k_cristi87, 27 Mai 2009.

Taguri:
  1. CristiG 1st Gear Member

Salutare! Momentan detin o skoda fabia 2, 1.6 benzina, am doua seturi de jante(aliaj+tabla) 185/60/r14, as vrea sa fac un upgrade la 205/45/r16 pentru jantele de aliaj de vara, am facut putin research si intrebat mai multe persoane si multa lumea mi-a spus sa nu, consum, cauciucuri mai scumpe, sincer astea nu ar fi problema, ma intereseaza doar sa nu pice cutia de directie, articulatii, ce jante si anvelope aveti si cum se comporta?

2. Little Big

Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

Locație:
    Bucharest
    Eu zic ca atâta timp cât sunt agreate de producator nu trebuie sa.ti faci griji.Pe de alta parte..talon de 45 la noi..e cam riscant..Poți merge dar simti de multe ori morcovul undeva.

CristiG apreciază asta.
  3. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    @CristiG Dacă dimensiunea de jante pe care o vrei nu este trecută în talon sau CIV, poți avea probleme la ITP sau chiar în cazul unui accident (doamne ferește).

4. CristiG 1st Gear Member

Le am trecute în CIV, ma interesa in mod special partea de caseta de direcție, acticulatii și cam cu cât la % mai repede se degradează.

5. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Nu se degradează nimic mai repede, forțele care acționează asupra direcției și articulațiilor sunt aceleași - depind de masa mașinii, condiții de drum etc. Nu vei vedea diferențe semnificative nici la consum, poate din contră, jantele mai mari pot asigura un rulaj mai lin la drum întins. Singura diferență, cum ai spus și tu, ar fi prețul anvelopelor, care sunt ceva mai scumpe decât cele de 14''.

6. silviu3107 1st Gear Member

Salut, scuze pentru inteebarea poate proasta pentru unii, am o skoda octavia 4 care vine cu ET 46 la jante, eu doresc sa achizitionez alte jante originale VW pe 17 care au ET 40, sunt probleme ceva daca difera ET sau este un ET minim si maxim pentru acest model? Multumesc

7. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Nu știu ce toleranță dă producătorul, nu prea vei găsi date despre așa ceva. Totuși, diferența în cazul tău ar fi de 6mm, deci jantele noi vor aduce roata cu 6 mm mai în interior, s-ar putea să atingă la etrieri etc., sau să afecteze ținuta de drum, mai ales la viraje. Optim ar trebui să alegi niște jante cu același ET, sau cu diferență foarte mică.
    https://www.euromaster.ro/blog/ce-inseamna-et-la-jante

8. silviu3107 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    si daca pun distantiere care sa o duca la aceeasi distanta ca cele originale sau putin mai in afara e vreo diferenta?

Ultima editare de un moderator: 9 Mar 2024
  9. j.tibi

j.tibi Silver Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Încearcă o jantă nouă pe mașină, dacă nu vezi nici un obstacol sau o apropiere prea mare de etriere sau alte elemente constructive este ok, iar dacă observi ceva folosește distanțiere de 6mm.
    Și încă ceva: vezi dacă dimensiunea jantei și anvelopei pe care vrei să o cumperi apare în cartea de identitate a mașinii, altfel poți avea probleme dacă vei fi oprit.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare