1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Consum ulei TDI/190 CP

Discuție în 'Skoda Kodiaq' creată de NGCM51, 14 Dec 2019.

1. NGCM51 1st Gear Member

Salutare
    va rog sa ma indrumati cum sa fac mai bine. Am un Kodiaq din 2017, motorul diesel 190 CP, transmisie 4x4. In august am facut prima revizie cu schimb de ulei si ce o mai fi fost. De atunci am facut 2000 km in conditii de autostrada, am fost de cateva ori la Cta dar nu am mers mai tare de 140 km/h, marea majoritate am mers cu 110 km/h.
    Mi s-a aprins becul portocaliu de verificare al nivelului uleiului chiar in fata casei. Am verificat uleiul a doua zi si nivelul este putin sub minim. Am nevoie de masina si nici nu am curajul sa merg cu ea, la service nu raspunde pana luni , factura de revizie am aruncat-o, asa ca intreb ce ulei sa cumpar pentru completare si de ce crdeti ca a disparut peste 500 ml in doar 2000 km?
    Multumesc

2. T. Carmen Skoda Expert

Cod motor DFHA?

3. NGCM51 1st Gear Member

NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Nu stiu, unde scrie codul motorului?
    Stiu ca este de 2000 cmc, 190 CP, masina este din 2017

Ultima editare de un moderator: 14 Dec 2019
  4. T. Carmen Skoda Expert

5. NGCM51 1st Gear Member

Nu cita ultimul mesaj!
    Asta am vazut si eu ca scrie la pag 286, tot acolo mai scrie ca motorul mananca 0.5 l ulei/1000 km. Pai daca am facut revizia la 21000 trebuia sa manace 10 l, si nu mi s-a aprins becul. Ceva nu se leaga.
    Ok deci completez 0.5 l cu Castrol 5W30 VW507 (Titanium FTS) , ce fac daca in 1000 km ajung din nou la min, mai am voie sa completez cu inca 0.5 l sau trebuie sa schimb uleiul?

Sotia are un Superb de anul trecut, motor de 2000, 150 CP si pe motor are o eticheta pe care scrie ca are ulei Castrol 0W30, VW507, ACEA C3, daca o avea si Kodi meu acelasi ulei, nu va face spume daca pun eu 5W30

Ultima editare de un moderator: 14 Dec 2019
  6. T. Carmen Skoda Expert

Completezi, dupa care vei merge la Reprezentanta. Ei trebuie sa te lamureasca, deoarece masina este in garantie.
    Nu.

NGCM51 apreciază asta.
  7. Alexandru92 1st Gear Member

Buna seara.
    Am o nelamurire: la un Kodiaq 1.5 TSi din 2018 cod motor DADA, si cu filtru de particule, cu aprox 75k km, e vreo problema daca la revizie s-a pus ulei de motor Liquy Molly top tec 4200 5w30?? (Din ce am vazut pe bidon e compatibil cu norma VW 504/507 ceea ce scrie si in carte; dar am citit pe internet tot felul de pareri si nu știu ce sa mai cred... Mentionez ca masina am luat-o second iar fostul propietar zicea ca el completa cu Castrol 5w30 LL ca asa i-ar fi spus de la service.
    Oare ar trebui sa trec pe norma 0w20 sau merge si asa pana la următoarea revizie peste vreo 9k km??
    La urmatoarea revizie sa trec pe norma 0w20 508/509 sau sa raman pe 5w30??
    Merci!

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare