1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Consum ulei Skoda Octavia 4

Discuție în 'Skoda Octavia IV' creată de Nastase Petrica Ciprian, 1 Ian 2021.

 1. j.tibi

  j.tibi Bronze Member

  Înscris:
  24 Sep 2019
  Mesaje:
  277
  Locație:
  Miercurea Ciuc
  @ovidiu.florea
  Salut!
  Tu consideri că este normal ca la un rulaj de 5.000 km cu o mașină nouă (și nu chiar ieftină) să mergi de 4 ori în service?
  Este din ce în ce mai evident că seriile noi de Skoda sunt făcute la economie maximă, dacă nu chiar la mișto, cum zice colegul Pintiliosul mai sus.
   
 2. ovidiu.florea 1st Gear Member

  Înscris:
  31 Iul 2014
  Mesaje:
  3
  Locație:
  BUCURESTI
  @j.tibi
  Salut! pai nu prea mai am ce sa fac :) Ma repet, autoturismul nu se poate returna in termen de 30 de zile.
  Probabil nu sunt testate suficient. Oricum tableta Panasonic nu este stabila in conexiune, iar motorul + cutia DSG, pana acum au functionat ok. Motorul de 150 de cp inteleg ca este un model nou?!
  In realitate, nu am fost singurul in service cu aceasta problema de consum de ulei si ma asteptam sa vad mai multe plangeri pe forum :)
   
 3. j.tibi

  j.tibi Bronze Member

  Înscris:
  24 Sep 2019
  Mesaje:
  277
  Locație:
  Miercurea Ciuc
  Ai dreptate, faptul e împlinit. Singurul lucru pe care îl poți face este să stai pe capul celor de la reprezentanță până se rezolvă toate problemele pe garanție, nu cu plată din partea ta. Baftă!
   
 4. Cristian Gabriel Carp

  Cristian Gabriel Carp 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Ian 2021
  Mesaje:
  17
  Salut din câte știu eu exista doua tipuri de consum la un motor,primul ar fi consumul tehnologic care dacă faci spre exemplu un schimb de ulei la un an de zile,sau la 10.000 kms ori in alte mărci și vârste de mașini la 15-25 sau chiar 30.000 kms nu ar trebui nici sa se vadă. Și al doilea ar fi consumul din cauza unei anomalii ale motorului ,cum spre exemplu in trecut am avut un Citroën xsara și îmi bea ulei adică un litru la 700 kms deci eu cu alte cuvinte nu aveam nevoie de schimburi de ulei făcând asta prin completare..... Dar Skoda are motor de vw ,adevărat? In cazul unui motor Diesel e un TDI,adevărat? Am un Seat arona cumpărat in Martie 2019 și i-am făcut schimbul de ulei ( primul) la reprezentanta 220€ ,numai filtru de ulei și ulei,nimic mai mult.la 29,500 dar ma mai uitam ocazional la ulei și nu am avut lipsa nimic. Am rămas masca sa văd ca Skoda întâmpina problema asta ținând cont ca Acu doua luni mi-am mai cumpărat și o Skoda Octavia 4 Ambition combi.deja am in jur de 3000 kms și motorul Marga destul de bine numai ca in comparație cu Seat e mai zgomotos,adică îți da un zgomot cum din arborele cu came.....Amândouă mașinile sunt cumparate in Spania cum trăiesc aici.
   
 5. Cristian Gabriel Carp

  Cristian Gabriel Carp 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Ian 2021
  Mesaje:
  17
  Am și eu aproape 3000 kms dar pana in prezent nu mi-a dat nici un aviz pentru lipsa sau completare ulei,dar mi se pare aiurea ca sa aibă consum chiar și 0,5 l la 1000 kms ,in afara de consumul tehnologic . Am suit niște poze de la joja de ulei și kms care ii am azi. Salutari și ne mai vedem prin zona.
   
 6. Cristian Gabriel Carp

  Cristian Gabriel Carp 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Ian 2021
  Mesaje:
  17
  Se pare ca nu ți-au pus cantitatea necesară de ulei la motor,5,4 sau 5,6 l cred.

  Pe alta parte se mai întâmpla din câte știu eu cu precădere la ateliere private ca in loc de 5,6 l sa îți pună 5 l și in majoritatea cazurilor nu înseamnă nimic dacă mașina funcționează corect. Dar cu doapele tehnologice eu nu pot înțelege rolul lor mai degrabă mi s-ar părea a fi o scuza .... mai politicoasa din partea concesionarului pentru un motor defectuos. Suna cam ceva de genul ,,pai știți domnule datorită doapelor ăstora aveți un consum care va face sa veniți regulat la atelier sa va facem o completare a uleiului” când realitatea este ca motorul este defectuos. Dacă am citit bine pe aici aceste doape sunt pentru a elimina uleiul răspunsul lui efa982. Nu știu,dar eu spun ca uleiul are rolul de a unge componentele motorului,nu văd pentru ce ar trebui eliminat,și in plus dacă e pus prea mult,motorul îl elimina prin ardere.Nu e indicat sa pui mai mult decât se cere dar .... se mai întâmpla trebuie sa fim conștienți .
   
  Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2021
 7. Rapid2014 Bronze Member

  Înscris:
  13 Aug 2014
  Mesaje:
  210
 8. Cristian Gabriel Carp

  Cristian Gabriel Carp 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Ian 2021
  Mesaje:
  17
  Numai atât ți-a spus ? Trebuia sa îți fi spus ca se folosește și ulei special start stop. E mult mai scump decât uleiul sintetic normal. Pe mine m-a costat un schimb de ulei la prima revizie plus filtrul și nimic mai mult 220€.Îmi permit sa spun ca asta am făcut-o la un Seat Arona la 30.000 kms pentru ca au și Skoda și Seat motoare Volkswagen.Respect.
   
 9. Cristian Gabriel Carp

  Cristian Gabriel Carp 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Ian 2021
  Mesaje:
  17
  Am promis sa revin cu date despre consumul de ulei. Am deja peste 7000 kms dar nu am probleme,joja îmi arată normal. Cine spunea ca la 690 de kms deja îl avertiza sa completeze uleiul,aici s-ar fi putut întâmpla doua lucruri,unul ar fi ca din fabrica nu a fost pus uleiul in cantitatea lui care cred ca ar fi undeva între 5 și 5,6 litri,și concesionarul nu are datoria de a completa uleiul,el doar pregătește mașina pentru a fi înmânată noului proprietar sau cea de-a doua varianta ca in realitate mașina sa aibă un defect și sa consume ulei. Exclus ceea ce se vorbește despre doapele tehnologice,așa ceva nu exista,asta e o scuza a concesionarului .
   
 10. Iana Cristian 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Iul 2021
  Mesaje:
  1
  Mie mi s-a aprins senzorul de la ulei la 2.600 km cu clasicul mesaj sa completezi maxim 1 l ulei. Am pus 0,5l de Shell 5W30.
  Pe langa consumul de ulei, tableta nu a pornit de vreo 5-6 ori de cand am luat masina.
   

Distribuie pagina asta

 1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
  Înlătură notificare