1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Consum ulei/DPF.OFF

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de Bobeiu, 12 Feb 2023.

1. Bobeiu 1st Gear Member

Locație:
    Costanta
    Va salut, detin si eu skoda scout 2018 cutie automata 184 Cp cod motor CUNA in urma cu 2 luni am cumparat aceasta masina, ulterior am vazut ca are DPF-OF, consum foarte mare de ulei aproximativ 1l la 1000km ; turatia motorului la relanti nu scade niciodată sub 1000 rot/min. Va rog pareri de unde sa incep. Rog admini sa redirectionati postarea daca nu este unde trebuie. Sunt nou pe forum, multumesc

2. gobe 1st Gear Member

Salut,s-a rezolvat cu consumul de ulei ?

Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2023
    Puscasu2018 apreciază asta.
  3. Bobeiu 1st Gear Member

Locație:
    Costanta
  4. Blueskoda 1st Gear Member

Buna ziua,

Este firesc ca o mașină cu 190.000 km să consume ~ 3.000 km/0,5 L de ulei? Sau există vreo problemă cu acest tip de motor? Fara fum, fara scurgeri nicaieri!

A existat, de asemenea, schimb de ulei, distrbutie, un capac de supapă și o înlocuire a carcasei filtrului de ulei.

Ai vreo idee sau ar trebui să scap acum de mașină?

Skoda Octavia 3, 2014, 2.0 diesel, CKFC.

5. rodanny 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti/Ploiesti
    Va salut, Am skoda octavia 3 din 2016...si de anul trecut din vara-toamna a inceput sa pape ulei...Am tot fauct diverse teste de-a lungul acestor 8-9 luni si nimic concludent.Completez cam 0,5 l la 1500-2500 km.
    De curand mi s-a aprins becul pentru filtrul de particule, o data in aprilie si dupa 20-30km de mers supraturat 2200-2500 rpm s-a stins, a doua oara acum 3 saptamani....la fel mers cam 20 km cu 2220-2500 km si relanti in curte la tara vreo 10 minute s-a stins becul....
    Saptamana trecuta mi s-a aprins martorul de la motor si am avut eroare P2000 00 - NOx Absorber Efficiency Bank 1 Below Thresold. Am fost la un amic care are un tester pe telefon si l-a anulat. Nu s-a mai aprins...Insa ultimele 2 dati am completat 500ml de ulei la circa 1000 km....
    Cine ma poate ajuta cu sfat? Pe teava de esapament nu este ulei, este curata, nu scoate fum, nu gazeaza. de consumat consuma putin pe autostrata 4-4,8 ( la 120km /h) Am uitat sa zic motor 2000 cmc.De mers motorul merge rotund...Multumesc,

6. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Salut,
    Faptul că ștergi eroarea dată de filtrul de particule nu ți-a rezolvat problema.
    Consumul crescut de ulei și eroarea P2000 indică faptul că motorul tău arde ulei în camera de ardere, chiar dacă nu vezi fum, iar reziduurile blochează treptat filtrul de particule (DPF) și catalizatorul de NOx. Eroarea P2000 a apărut deoarece catalizatorul de NOx a fost „otrăvit” și acoperit de pelicula de ulei ars, pierzându-și eficiența chimică. Ștergerea erorii doar a ascuns simptomul, nu a rezolvat cauza.Turbina, segmenții de piston (segment raclor) sau simeringurile de supape sunt principalele suspecte. Nu amâna reparația, mergi la un service mai răsărit.

rodanny apreciază asta.
  7. rodanny 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti/Ploiesti
    In Bucuresti, unde imi poti recoamnda? dar nu la reprezentanta unde mai bine cumpar alta masina decat s ao repar :D
    Multumesc

Ultima editare de un moderator: 7 Iul 2026 la 12:48
  8. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    Din păcate sunt din provincie, singurul service din București cu care am avut contact este Avia Motors, de care am fost mulțumit, dar este reprezentanță. Poți însă merge la o reprezentanță, ceri o constatare, care nu este scumpă și apoi vezi oferta de preț. Skoda nu are prețuri exagerate în reprezentanțe (să vezi prețuri la Mazda, unde sunt eu acum...).

9. rodanny 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti/Ploiesti
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!

Nu stiu cat mai e acum o constatare, dar la Brady acum vreo 4 ani era si 1000 lei.....si sincer nu mi se pare putin....

Ultima editare de un moderator: 7 Iul 2026 la 12:48
  10. j.tibi

j.tibi Gold Member

Locație:
    Miercurea Ciuc
    La mine la țară, în reprezentanța Skoda o constatare costă între 100 lei- pentru problemele mai simple și 300 lei - pentru problemele mai compexe. Nu știu ce fac cei de la Brady pentru 1000 lei :keule:.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare