1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Cloncanit / zgomot roata stanga

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Miu, 17 Noi 2020.

1. Miu

Miu 1st Gear Member

Salutare, intampin o problema mai ciudata. Pe drum pietruit (alias drum de tara, neasfaltat nu cu piatra cubica), dimineata cand este rece masina se aude un zgomot/cloncanit usor de la roata stanga, perceptibil doar cu radio oprit, motiv pentru care este greu sa il surprind in video, ca sa fiu mai inteles, initial am crezut ca joaca placuta de frana (se pare ca nu). Nu este un sunet constant, doar la pietre mai mari sau gropi usoare. Si da, stiu ca ar trebui sa merg in service .. am fost, in 2 chiar. Buba e ca, dupa cativa km de mers 4-5, zgomotul nu se mai aude, sau este foarte greu de perceput si in service, la test drive, miscat de roti etc etc nu au observat/auzit nimic. Singura buba ca, ziceau ei ca telescoapele ar fi cam pe duca desi nu credeau nici ei ca asta e sursa zgomotului. Am schimbat telescoape + flanse noi Kayaba, nimic schimbat.. Sa fie oare ceva cauciuc de la bucse care se intareste la frig peste noapte si formeaza joc ? Ultimul mecanic m-a sfatuit sa schimbam bucsele bara stabilizatoare. Masina in cauza: Octavia 2 fl 2012, 1.4 tsi, dsg.
    Mersi de sfaturi!

2. dragoselu12

dragoselu12 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Bieletele antiruliu sunt ok?

3. Miu

Miu 1st Gear Member

Salut, prima data am avut masina la un service specializat vag, acolo mi-au zis ca nu vad nimic doar telescoapele ca ar fi curse si au suspectat flansele desi nu au vazut nimic nici la test drive, am schimbat telescoapele si flansele. A doua oara la un mecanic cunoastinta cu statie itp, a miscat pe statie rotile in toate directiile in timp ce verifica, nu a observat nimic.. Ma gandesc ca trebuiau sa vada daca ar fi fost ceva la bieletele antiruliu. El mi-a zis de bucsele de la bara stabilizatoare sa le schimbam preventiv. Eventual o sa schimb astea si dupa schimb si bieletele antiruliu daca inca se aude. Inca un simptom ce l-am remarcat, tot la rece cand iau dreapta brusc si accelerez se aude un bocanit tot de pe stanga fata, doar la viraj dreapta stranse si doar la rece, de aceea cred ca sunt legate simptomele de aceeasi piesa. Pe loc cand iau stanga dreapta maxim de volan nu se aude nimic, la fel daca ma las pe masina sa fac joc in telescop ...

4. cristy2008 1st Gear Member

Salut, ce ai schimbat ca sa dispara zgomotul ?

5. Miu

Miu 1st Gear Member

Salut, nu am schimbat inca. Nu e asa deranjant dar un mecanic mi-a spus ca, duoa simptome ar fi bucsele de la bara stabilizatoare. o sa le schimb perioada urmatoare si revin cu feedback.

6. claus74tsg

claus74tsg 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Salut...asa aveam si eu un zgomot usur enervant la gropi mici.Dupa mai mulți mecanici,care mai de care cu idei de mi se ridica parul în cap(ca ar fi ceva la cutie) am găsit buba...suportul motor pe lângă cutia de viteze era rupt.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare