1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Buton deschidere portbagaj

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de Tetel, 14 Ian 2010.

1. Tetel 5th Gear Member

Locație:
    Busteni
    Pfff, tocmai ce am aflat de la un amic ca nu mai poate deschide portbagajul din exterior, in momentul actual il deschide doar din interior, problema la mine este ca eu nu posed si aceasta varianta de deschidere mecanica din habitaclu si acum vad ca da semne de oboseala si la mine, intrebare, ce as putea face ca in momentul in care actionez acel buton de deasupra numarului de inmatriculare portbagajul sa se deschida din prima, nu ca acum cand tot felul de rateuri in sensul ca se aude un fel de motoras care insa nu-si face cursa pana la capat, da sa se deschida dar nu reuseste, trebuie sa mai apas de cateva ori. As putea dsface si curata ceva pe-acolo, astept cu nerabdare sfaturile dvs. Multumes anticipat.

2. soarec 4th Gear Member

Locație:
    iasi
    ma aliniez si eu cu aceeasi problema :) tre sa actionez butonul de 3-4 ori sa se deschida , daca stie cineva o solutie...asteptam

3. Ionut_SIG

Ionut_SIG Silver Member

Locație:
    Bacau
    In momentul cand actionati butonul de deasupra numarului de inmatriculare nu ridicati in sus ci din contra cand actionati cu degetele butonul, cu podul palmei sau cu degetul mare apasati usor haionul si o sa vedeti ca se va deschide din prima.

4. patratzel1988

patratzel1988 Silver Member

Locație:
    Focsani
    ce spune ionut spune bine,si inca o chestie,umblati la cele 2 tampoane de cauciuc ,care au rol de amortizor de soc.daca acele tampoane sunt scoase mai mult in spre exterior,haionul ramane in tensiune in momentul cand este inchis,si de aceea face figuri la deschidere.

5. Orhan-Fabia 1.4TDI

Orhan-Fabia 1.4TDI 5th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Ambele sfaturi sunt bune! Mai adaug sa se curete butonul de deschidere... este electric si este alcatuit din niste cleme, care mai oxideaza din cand in cand... si nu fac contact perfect!

6. Ionut_SIG

Ionut_SIG Silver Member

Locație:
    Bacau
    Da ai dreptate dar Tetel zicea asa "se aude un fel de motoras care insa nu-si face cursa pana la capat," asta inseamna ca, contactul e ok.

7. Ionut_SIG

Ionut_SIG Silver Member

Locație:
    Bacau
    Acele tampoane de care spunea patratzel sunt montate pe sistem filet si se pot regla in ambele sensuri la voi trebuie infiletate foarte putin si apoi probat, deoarece o infiletare pre tare duce la zgomote ale haionului foarte neplacute.

8. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
  9. Pippo

Pippo 5th Gear Member

Locație:
    Tarnaveni
    Ce tare :wtf::sign_omg:

10. patratzel1988

patratzel1988 Silver Member

Locație:
    Focsani
    =)) foarte tare....acum dai idei baietilor care vor "cashchetofoane' .;))

11. soarec 4th Gear Member

Locație:
    iasi
    E si asta o solutie pan la urma :)), am incercat infiletatul acelor tampoane(degeaba) , dar face o zdranganeala... eu le tin undeva la jumatate si tot imi zdrangane la inchiderea haionului ( la alte marci am vazut ca e mult mai silentios) singura solutie care functioneaza uneori e cea cu apasatul cu podul palmei cand actionez butonul.

12. Bughster

Bughster 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
  13. JurasikMan

JurasikMan Skoda Expert

Locație:
    Brasov
    Nu vroiam sa spun ca eu sunt autorul si am deschis-o la comanda :p , ca tot se potrivea cu topicul.

14. macy25

macy25 1st Gear Member

Locație:
    jud.SALAJ
    si a mea se deschide greu, aprox. la a 7- a apasare, maidemult l-am reglat, se poate regla pozitia motorasului, putin timp a functionat bine dar dupa un timp iarasi face pe nebunu

15. B98XAL 6th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Dupa ce am citi aspectele semnalate de voi, constat cu stupoare ca nu-mi mai mergea deschiderea haionului. Am analizat cum functioneza sistemul de deschidere si am constatat ca trebuie reglat ansamblul de inchidere de pe masina. Din cauza frigului cat si a uzuri motorasul nu mai face cursa pana la capat astfel incat nu mai actioneaza declansatorul, trebuie reglat in asa fel incat parghia sa fie mai aproape de cursa motorasului. Spor la treaba si sper ca am fost inteles.

16. Tetel 5th Gear Member

Locație:
    Busteni
    La mine deocamdata functioneaza daca tin apasat haionul, o sa incerc si cu reglarea tampoanelor d e cauciuc, multumesc mult de tot de sfaturi, o sa fac un studiu mai amanuntit si cu acea cursa a motorasului.

17. Andutzu1979

Andutzu1979 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Si cum se face acest reglaj. Ca deja ma enerveaza la maxim. Ma gandeam chiar sa schimb acel declansator.

18. B98XAL 6th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Andutzu1979 - Reglajul se face din cele 2 suruburi care tine ansamblu aflata pe partea fix caroserie nu pe haion. Problema nu este pe haion, problema este de la parghia motorasului care actioneaza declansatorul aflat pe haion. Reglezi parghia cat mai aproape de declansator astfel incat sa actioneze o cursa cat mai lunga si eficienta pe declansator. Nu se rezolva din tampoanele de reglaj, din ele doar reducem zdranganitul.

19. lucian.1950

lucian.1950 Gold Member

Locație:
    Bucuresti
    Nu va faceti probleme , ca masinile baietilor astia sint aranjate ... solutiile lor nu merg la masinile normale .
    Si acum revenind la problema cu deschisul , trebuie neaparat desfacut tot mecanismul , curatat , vazut unde este uzura mare pe pirghii ( sant sau capete tesite ... ) si daca nu se pot compensa acestea din reglaje sau cu pila , de cumparat altele . Cam asa va spune si postul dinaintea mea .

20. Tetel 5th Gear Member

Locație:
    Busteni
    Eeeeh,cum s-a facut simtita primavara si pe la noi prin zona cum al meu portbagaj refuza complet sa mai coopereze, este de-a dreptul exasperant,trebuie neaparat sa studiez problema pana de Paste deoarece am un frum de facut pe la rude si o sa am nevoie neaparat de portbagaj,cine mai are ceva de spus sa spuna.

Distribuie pagina asta

1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare