1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Octavia 2017 1.8 TSI consum ciudat la relanti

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de vvararu, 28 Noi 2017.

  1. vvararu 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Noi 2017
    Mesaje:
    3
    Masina are abia 1000 km parcursi, adica e aproape noua.
    Consumul instant la relanti cu motorul incalzit e ~0,8 0,9 l/h.
    Astazi am observat un comportament ciudat al calculatorului de bord. Consumul instant in relanti (o scoteam din viteza apropiindu-ma de semafor) se ridica la 4, 5 si chiar la 10-12. La un moment dat cobora inapoi la 0,9. Ciudatenia dura cateva zeci de secunde.

    A mai intalnit cineva asa ceva sau stie ce ar putea fi?
     
  2. JurasikMan

    JurasikMan Skoda Expert

    Înscris:
    21 Sep 2009
    Mesaje:
    1.843
    Locație:
    Brasov
    Consumul nu se masoara efectiv. In functie de graficul de amestec pe care este la un moment dat , calculatorul estimeaza consumul instantaneu. De aia poate sa existe un " lag " . Probabil ca si segmentii sunt noi si inca uu si-au format locul lor . Mai ai rabdare vreo 2-3000 km . Cnsuuml real il faci din buza in buza . Fa-i un plin si dupa 100 km alimenteaza iaras plinul.
     
  3. vvararu 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Noi 2017
    Mesaje:
    3
    Nu incercam sa masor consumul real prin cel instantaneu. Ce m-a ingrijorat a fost consumul instantaneu de 7-10 l in relanti. Pana ieri nu am vazut niciodata sa fie atata.
     
  4. Marian O 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Sep 2018
    Mesaje:
    4
    Salut,aceiași problema am văzut ca am ,si eu astăzi ,dar la o Octavia 1.5 luată de noua in luna mai 2019.Pana acum consumul instant la maxi-dot pornea de la 24 l si scădea pana la 9-10.Acum indica 40L si peurma scade cand 14 cand la 9L ,5L,iar 16L. Am stat astăzi de vorba la PBN cu un specialist service si spunea ca nu sunt probleme,sa-i fac plinul sa resetez km de la bord sa merg la drum lung si atunci sa văd ce consum am.Daca este mare atunci este o problema.Dar cand l-am întrebat de ce pana acum nu a făcut așa a schimbat vorba.
     
  5. NarcisPaslaru 2nd Gear Member

    Înscris:
    3 Dec 2018
    Mesaje:
    58
    Nu este nimic în neregulă cu consumul la acest motor.
    Situația la apropierea de semafor stă în felul următor. Consumul instant este de 2 feluri : in mers sau cuplat - într-o treaptă de viteză și respectiv pe loc la relanti.
    Cazul 1 se măsoară în litri /100km și în funcție de cât de tare apeși pedala din dreapta și de cât de repede se deplasează mașina se obține un consum instantaneu ce poate varia între 40 si 0 litri / 100km.
    Cazul 2 se poate observa la semafir dacă dezactivezi start/stop și stai la relanti și va fi între 0,6 și 1,4 litri / oră chiar scrie în bord l/h.

    Ce observați voi ciudat este cazul in care esti decuplat deci motorul merge la relanti cu un consum din cazul 2, dar ea încă se deplasează cu o viteză mică între 20 și 5km/h in functie de cât de mult înainte de semafor decuplezi. Acum computerul de bord face um calcul și zice 0.6 l / oră dacă merg cu 10 km pe oră înseamnă 6l/100km dacă merg cu 15km/h înseamnă 9l/100km.

    Și normal consumul raportat crește cu cât mergi mai încet.

    Ce vă sfătuiesc este să franati cu motorul cuplat și să scoateți din viteză cât mai târziu spre semafor. Consumul va fi mai mic infinitezimal mai mic.

    Numai bine!
     
    efa982 apreciază asta.
  6. ArySeth 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Ian 2022
    Mesaje:
    1
    Salut. A trecut mult timp de la postare dar daca nu te deranjeaza sa raspunzi, pana la urma s-a dovedit a fi o problema consumul ala? Cum s-a comportat masina in perioada urmatoare? Multumesc
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare