1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

probleme majore cu directia

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de ciudi, 1 Dec 2009.

  1. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Un cap de planetara sau planetara intreaga?Ca as vrea sa vrea sa rezolv din prima, fara sa mai arunc si alti bani suplimentari pe geam.Fie ca dau 150 de lei pe un cap de planetara, fie ca dau 300 pe o planetara intreaga, tot acolo ajung.
     
  2. JurasikMan

    JurasikMan Skoda Expert

    Înscris:
    21 Sep 2009
    Mesaje:
    1.843
    Locație:
    Brasov
    De obicei se strica capul dinspre roata . Acolo este expus burduful la rupere si daca intra praf o macina pana face joc. Nu are rost sa schimbi toata planetara daca partea dinspre cutie este buna. La ridicare pe rampa se vede . Aproape sigur ai burduful rupt .
     
  3. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Perfect, odata cu capul de planetara ar trebui sa fac si directia cred, nu?

    O sa ajung la un service cat mai repede.
     
  4. JurasikMan

    JurasikMan Skoda Expert

    Înscris:
    21 Sep 2009
    Mesaje:
    1.843
    Locație:
    Brasov
    Nu neaparat. Planetara doar angreneaza roata , nu o pozitioneaza. Ea este o articulatie mobila. Trebuie sa verifici daca ai uzura ciudata pe anvelope. Daca ai , te uiti si la directie.
    Daca tot desface roata , este bine sa verifice jocurile din bucse , rulmenti , capete de bara .
     
  5. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Cauciucurile le-am schimbat recent si nu am observat nimic iesit din comun.Sper sa ajung la service cat mai repede, la prima utilizare a masinii mai exact, ca o perioada de 1-2 saptamani o sa stea in parcare.O sa postez dupa ce ajung la service si sa vad ce zic cei de acolo.

    Multumesc pentru ajutor!
     
  6. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Am fost acum cateva zile la service cu gandul de a schimba discurile de frana+placutele+constatarea pentru posibila problema la capul de planetara/planetara.Au pus baietii de acolo masina pe rampa, s-au uitat la discuri si placute, placutele sunt aproape noi, discurile mai duc si ele 1-2 ani din cele spuse de ei.Dupa s-au uitat la planetare,au tras de planetare, niciun joc, niciun zgomot.Burduful era in regula, totul era in regula.Au luat-o la un test 2 mecanici de acolo si mi-au spus ca totul e in regula.Au sesizat si ei zgomotul ala care apare cateodata la virajul stanga si mi-au spus ca e de la discul de frana(care are marginile ruginite) si din cauza ruginii, sunt unele zone in care are o forma usor diferita fata de cealalta si mai atinge cateodata placuta de frana.Tind sa-i cred, am stat tot timpul langa ei si au testat destul de serios tot ce de planetare si erau in regula.Pe langa asta, era si interesul lor sa imi ia banii, asa am platit doar 20 de lei pentru o constatare.Am ramas si cu discurile si placutele cumparate si pastrate pentru urmatoarea revizie, cand o sa le vina vremea.

    Sarbatori fericite tuturor!
     
    Ultima editare: 16 Apr 2017
  7. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Buna seara, la Fabia mea la un viraj stanga, nu neaparat bracare maxima, ci mai degraba intr-un anumit unghi, deoarece nu se aude chiar la fiecare viraj, se aude un huruit, cateodata chiar destul de puternic.Azi am schimbat amortizoare/flanse/rulmentii de la flanse/bucsele de la bara stabilizatoare si-un cap de planetara spre cutie.Mentionez ca cel dinspre roata e schimbat de asemenea.

    Am sesizat asta si i-am spus mecanicului, urmand sa ma duc dimineata sa vad ce spune, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept sau sa-mi formez o idee in mare.

    Multumesc anticipat!
     
  8. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Rulment roata dreapta e distrus se pare.
    Cauza poate fi uzura de rulaj (nr. mare de km. rulati).
    Sau e posibil sa se fi distrus din cauza ca a fost strans (la inlocuirea capului de planetara) cu roata pe sol (strangerea se face cu roata suspendata si frana actionata de o a doua persoana) sau nu a fost strans suficient si avand joc s-a deteriorat.
     
  9. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    La asta ma gandeam si eu dupa ce am mai citit pe net.Zgomotul se auzea si inainte de a schimba capul de planetara, pe care l-am schimbat preventiv daca tot a fost desfacut astazi totul acolo cu scopul de a schimba flansele/amortizoarele si rulmentii.Sa inteleg ca la viraj stanga e afectat rulmentul de la roata dreapta si invers?
     
  10. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Nu e obligatoriu asa. Partea dreapta e de obicei mai solicitata de denivelarile drumului.
     
    Razvanbc apreciază asta.
  11. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    A ramas sa merg maine dimineata la mecanic, din nou.Sper sa se confirme asta si sa-l schimb si pe asta, sa-mi iau de-o grija.

    Multumesc pentru sfat/parere!
     
  12. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Am fost de dimineata la mecanic si a tras si ascultat absolut totul.A zis ca rulmentil nu se aud huruind, nimic.
    Singura posibilitate mi-a zis ca ar fi să atingă discurile de frâna, deoarece ele s-au uzat, dar buza lor a rămas în afara.Le am pe alea cumpărate de ceva timp, asa ca o sa incerc sa le schimb cat mai curând.
    Este si asta o posibilitate întâlnită de cineva ?
     
  13. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Nu. Discurile de frana daca e sa faca galagie fac tot timpul (in fct. de turatia rotii vajaitul se ascute la viteza mai mare) nu numai in viraje si la un anumit unghi!
    Mai e posibil sa frece ceva (aparatoarea de noroi, cap de la un surub care a fost inlocuit cu unul ne-original si e mai inalt, etc.) in sarcina la virare se schimba geometria articulatiei putin. Dar in aceasta situatie nu huruie cum spui ci freaca.
     
  14. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    O sa incerc sa fac un video si sa-l postez pana diseară.Sper sa rezolv pana de sărbători, mai ales că am nevoie de masina.
    Multumesc inca odata!



    Asta este sunetul.Sper sa se inteleaga.
     
    Ultima editare de un moderator: 16 Dec 2017
  15. JurasikMan

    JurasikMan Skoda Expert

    Înscris:
    21 Sep 2009
    Mesaje:
    1.843
    Locație:
    Brasov
    Rulmentul se manifesta proportional cu viteza. Cu cat creste viteza , creste si nivelul huruitului . Nu conteaza cum virezi . Se poate sa ai uzura ciudata pe anvelope . Incearca sa pui alte anvelope si fa un tur .
     
  16. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Anvelopele sunt noi.
    Am pus mai sus un video.La viteza nu se aude absolut nimic.Doar la viteze mici, viraj stânga.

    Imi pare rau pentru post dublu, dar mentionez ca inainte sa schimb ieri toate astea, sunetul se auzea, dar nu la fel de tare/proeminent.Il auzeam doar la plecare de pe loc.Dupa ce am schimbat ce am mentionat mai sus, se aude si la viteze mici, prin giratorii mai strânse.

    FOLOSESTE EDIT!
     
    Ultima editare de un moderator: 16 Dec 2017
  17. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Zgomotul pare a fi de la servo dupa cum suna.
     
  18. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Servo? Lichidul e schimbat cu un an in urma si e la nivel, nicio eroare pe diagnoza, nicio fluctuatie in bord, iar pe loc se aude pompa cum invarte.Directia, de asemenea, merge foarte usor, fara probleme.Totusi, face asa doar la viraj stanga, iar zgomotul, inainte sa schimb ce am mentionat mai sus, era mult mai incet si mult mai rar.
     
  19. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Zgomotul e asemanator ca si atunci cand nivelul e scazut si ajungi la capat de cursa cu virarea. Cel putin asa il percep din inregistrare.
    Nu ai ceva element de plastic care ajunge pe vreo curea, pe paletele de la ventilator, sau pe cauciuc la roata ? Nu pare a fi zgomot de metal pe metal.
     
  20. Razvanbc 2nd Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2016
    Mesaje:
    46
    Pai daca era vorba de asa ceva, nu trebuia sa se auda si la viraj dreapta?

    Tot la asta ma gandeam si eu.Aseara a fost demontat tot pentru a schimba piesele respective si montate la loc, probabil cu o diferenta de cativa mm si atinge ceva pe undeva.Ideea e ca acum am observat si am uitat sa mentionez ca in masina, zgomotul se aude provenind oarecum din partea stanga spre roata, parca aproape de protectiile acelea de noroi.

    EDIT: Sa inteleg ca dupa sunet, ar fi exclus rulmentul?
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare