1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

zgomot la pornire, la relanti

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de raxel, 30 Iul 2014.

  1. raxel

    raxel 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Iul 2013
    Mesaje:
    15
    Locație:
    Bucuresti
    salutare. imi cer scuze daca exista alt post,eu nu l am gasit. problema mea : am o skoda octavia 2, motor 1.9 diesel,an 2008, de ceva timp, uneori cand o pornesc se aude o bataie puternica metalica la motor, cum apas ambreiajul, dispare. Daca ridic piciorul de pe ambreiaj iar apare. La apasare ambreiajului 1/4 din cursa se simte o vibratie in pedala de ambreiaj. mentionez ca nu face mereu, nu se aude nimic in mers , nu patineaza ambreiajul. multumesc anticipat
     
  2. JurasikMan

    JurasikMan Skoda Expert

    Înscris:
    21 Sep 2009
    Mesaje:
    1.843
    Locație:
    Brasov
    Daca atunci cand pleci de pe loc simti un dardait , este volantul bi-masic pe moarte . In mod normal , bataia in pedala inseamna volant intepenit . Nu mai revine la pozitia corecta , avand probabil arcurile rupte sau deplasate. Daca il schimbi , ai grija ca servisul sa aiba cheie de centrare , altfel ti-l strica si pe cel nou in 500-1000 km .
     
  3. raxel

    raxel 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Iul 2013
    Mesaje:
    15
    Locație:
    Bucuresti
    Nu se aude cand plec. Doar cand sta pe loc la relanti. Nu se aude si nu se simte nimik in mers. Doar cand o pornesc si e scoasa din viteza,uneori se aude o bataie metalica urata care dispare complet cand calc ambreiajul.
     
  4. lucian.1950

    lucian.1950 Gold Member

    Înscris:
    18 Noi 2009
    Mesaje:
    740
    Locație:
    Bucuresti
    Verifica daca ai al treilea tampon, cel de jos de la cutia de viteze in regula, vezi daca nu cumva atinge in scut pe dedesubt si daca nu e nici-una din cauzele astea e ceva in ambreiaj in zona rulmentului si a placii de presiune. Volanta se cam strica ultima din tot ansamblul...
     
  5. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    De vina este rulmentul de presiune si la mine face la fel,sta pe placa.Incerca sa apesi de mai multe ori pedala si vezi daca dispare
     
  6. raxel

    raxel 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Iul 2013
    Mesaje:
    15
    Locație:
    Bucuresti
    daca apas ambreiajul,da, dispare.

    rayn, ai schimbat rulmentul de presiune sau continui asa ?. ce riscuri exista daca nu il schimb?. la mine nu patineaza ambreiajul, bate doar cand vrea ea ...dar bate urat rau uneori. niciodata nu se aude in mers. masina are 150.000 km. muuultumesc ff mult.
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Aug 2014
  7. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    Nu, inca nu l-am schimbat dar urmeaza in aceasta toamna sper si cred ca o sa aleg SMF Valeo 4p.Oricum la km astia ar trebui sa te pregatesti de un schimb de ambreaiaj.Riscul este daca mai mergi asa sa te lase in mijlocul drumului.Cum stai cu schimbatul vitezelor? ai senzatia ca intra mai greu 1-a agata usor la schimbarea treptelor 1/2-2/3?,cu masina pe loc motor pornit intra usor 5-a sau te chinui?!
     
  8. raxel

    raxel 1st Gear Member

    Înscris:
    7 Iul 2013
    Mesaje:
    15
    Locație:
    Bucuresti
    rayn, intra perfect in viteza. nu patineaza ambreiajul. tocmain de asta ma gandeam daca are rost sa il schimb. alti isi dadeau cu parerea ca ar fi volanta... insa majoritatea au zis de rulment... cam cat ar costa schimbarea ambreiajului+manopera ? multumesc ff mult
     
  9. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    Daca intra perfect in viteza atunci nu te gindi sa-l schimbi.SMF-Valeo 1600 ron, DMF-LuK-1800 ron,DMF Sachs 2200 +/-.Manopera depinde de service 400-450ron.Completeaza locatia.
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare