1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Jurnal De Bord Skoda Octavia 1.2 Tsi

Discuție în 'Jurnal de bord Skoda' creată de irinel, 24 Mai 2010.

  1. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    16058 km la bord , masina merge si se comporta foarte bine.
    Am facut si un test de consum pentru ultimii km parcursi respectiv 1840km de la rosu, alimentat 106.95 litri pana la rosu iar cu comletare ,deci la doua rezervoare unul dupa celalalt- va las pe voi sa faceti media .
    ACESTI KM au fost facuti in concediu, plecare din Iasi spre Bacau-Piatra Neamt-Bacau-Brasov - Transfagarasanu(*)- A1 -Bucuresti -A2- Constanta-Neptun-retur Bucuresti -Buzau-Adjud-Bacau(aici am facut calculul final).
    mers 100-110km/h consum mediu 4.8%
    mers 130-150km/h consum 7- 8.2 %
    mers 170 km/h consum 9 -9.5%
    * La urcare pe Transfagarasanu placut surprins de agilitatea motorului masina fiind cu portbagaajul ful si doua persoane.
     
  2. AndreiHTX

    AndreiHTX Platinum Member

    Înscris:
    12 Oct 2009
    Mesaje:
    851
    Locație:
    Bucuresti
    mie aceste date nu mi se par concludente. cand pui in consum pui si consumul urban , extraurban, mixt.
    pui datele ce ti le ofera CB (o medie generala) intr-adevar la 100-110 km/h este un consum ok de 4,8% insa nu stiu cat si unde ai mers suficient cu 170 km/h sa scoti un consum 9 -9.5% poate asta arata instantul de pe c.b.
    opinia mea daca doreai sa arati niste date concludente spuneai direct consumul mediu, viteza medie si in cat timp au fost parcursi acesti 1840 km si atunci DA ar fi fost niste date mai mult decat folositoare! numai bine.


    si un edit:
    motorul meu de 2.0 benzina 8v aspirat pe autostrada mers constant intre 170 si 190 km.h cu clima, 4 persoane, xenon si portbagajul la 80% incarcat am o medie pe a 2 de la kilometrul 35 pana la 80 media de 10,8% (hai sa zicem 11,5 in cel mai rau caz asta fiind real ca stiim cu totii ca CB indica mai putin) acum... unde este motorul acela minune ce merge mai mult pe aer ? serios acum..
     
    Ultima editare: 17 Iul 2011
  3. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    ca sa il multumesc si pe colegul meu de forum ANDrei HTX, aplic urmatoarele:
    km sunt facuti in 2 satamani si am mers in urban , extraurban ,urcat munte si autostrada (concediu). Cu stima.... concluziile le trageti voi
     
  4. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    17500km -aceeasi senzatie de satisfactie in ce priveste masina. MOTORASUL este parca mai asezat si toarce la drum ca un motan. Consumul este in limitele afisate de producator.
     
  5. bogdanpiatra 4th Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2010
    Mesaje:
    97
    Intru din nou pe acest forum, desi am spus ca nu o s-o mai fac, tinand seama de unii moderatori de pe aici, dar nu ma pot abtine.
    Forumurile sunt facute in primul rand sa ne prezentam masinile cu bune dar si cu RELE.Domnul Irinel era disperat zilele trecute de zornait lant de distributie, ziicandu-mi pe mail ca i-a facut chiar si de 6 ori intr-o zi. Acum cauta sa puna metabond in ulei( NOTA BENE-masina noua), poate sa scape de acest zgomot. Unde este "senzatia de satisfactie ", unde "toarce motorul ca un motan"????

    DAR CAND ZDRANGANE CA O RABLA DE CE NU SPUI???

    FITI OBIECTIVI PRIETENI, ASTA INSEAMNA FORUM AUTO!!!! sa afle toata lumea si partea buna si cea rea!De la Irinel numai de bine!!! Cinstitule!!!
     
  6. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    dragul meu coleg de forum te rog sa postezi ce am trimis pe mail sa se vada ca nu sunt ipocrit .
    AM ZIS CA A FACUT DE VREO 6 ori dar nu intr-o zi . NU STIU CE AI INTELES TU. Intr-adevar am vrut sa bag Metabond dar am renuntat la aceasta idee. DoAR vroiam sa protejez suprafetele metalice , reducand astfel frictiunea . Asta ar fi fost o simpla rezolvare a problemei aparute la pornire " de vreo 6 ori" in mintea mea.
    Astazi am mai scos o pietricica din etrier si sa stii ca masina mea nu zdrangane ca o rabla . Chiar sunt foarte multumit de ea. Am spus acest lucru si in discutia cu tine .

    DA am oarece temeri in ce priveste viata motorului , vazand pe cei ca tine Bogdan "disperati de o rabla", care au avut ghinion si care au probleme foarte mari.
    DA am semnat acea petitie catre Porsche Romania pentru ca nu este corecta fata de clienti atitudinea producatorului.
    DA doresc ca producatrul sa vina cu o solutie care sa satisfaca cat mai multi clienti .

    Cred ca este suficient ce am sus aici , oricum nu trebuie sa fii invidios pe mine Bogdan .
     
    Ultima editare: 3 Sep 2011
  7. bogdanpiatra 4th Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2010
    Mesaje:
    97
    Ma, parca suntem copii!!!Invidios!!! Pe ce???

    Crezi ca a mea nu merge!! Merge! Dar uneori zdrangane lantul. Aleatoriu, depinde de cat de des pornesc cu motorul cald dupa cca 15 min de stationare. Merge putin mai prost ca a ta din cauza softului, asta-i alta treaba.

    Iar de faptul ca ai spus ca a facut de cca 6 ori intr-o zi, asa ai scris, n-ai spus.Lasa masina cu motorul cald si porneste-o dupa 10-15-20 min, sa vezi ca zdrangane, de mai multe ori intr-o zi.

    deci, am acelasi ghinion pe care il ai si tu. Dar spre deosebire de tine am curaj sa recunosc o scadere de calitate, sa recunosc anumite probleme care sunt la acest motor( pe care multumesc lui Dumnezeu inca nu le am), sa recunosc ca toti mecanicii din reprezentante si consilierii sunt nepasatori, indolenti, increzuti, etc, etc, etc.

    Si da, in aceste conditii vreau sa fiti obiectivi, nu sunt disperat de rabla, sunt nemultumit ca am luat o masina cu doar doi ani garantie, fiind recunoscuta ca fiabilitate, etc. vezi Skodele mai vechi ce renume au, si acum, softuri peste softuri, turbine cazute, usi9 dereglate, chedere care nu etanseaza, etc.

    deci las-o balta cu motorasul, cu laudele, si fii obiectiv. Nu tu spuneai pe forum ca"sa vedeti voi cum creste motorasul asta"??? E vorba ta, mot-a-mot??A crescut de s-a ........
     
  8. cgadalean

    cgadalean Skoda Expert

    Înscris:
    7 Ian 2009
    Mesaje:
    1.216
    Locație:
    Cluj-Napoca
    Baieti, acest jurnal de bord se transforma in altceva si nu vreau sa continuam asa. va rog sa ne oprim din off-topic si sa continuam discutiile pe un ton civilizat.

    Multumesc pentru intelegere

    Cristian G.
     
  9. overmont

    overmont 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Iun 2010
    Mesaje:
    21
    Locație:
    Boston Ville
    La aproape 13 000 km merg sa ii fac revizia de un an. Personal, Skoda aceasta nu mi-a facut probleme pana acum. Si sper sa fie asa mereu!
     
  10. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    18100km la bord am facut o vizita in service astazi cu programare.
    Am schimbat filtrul de benzina pe care de acum o sa il schimb la fiecare revizie pentru ca benzina la noi este " foarte buna" si surpriza pentru cei care ma cunosc am facut udate de soft.
    Hotararea am luat-o in ciuda celor spuse pe forum de colegii nostri si nu pentru ca as fi avut probleme cu masina .
    Impresii:
    1.mai mult zvac la turatii mai joase , comparativ cu softul original
    2.pornire la sfert, aici o sa fiu criticat de Bogdan" dar cred ca e o imbunatatire in acest sens
    3.Parca are un plus de forta motorul(ceva este schimbat in alimentarea lui)
    4.treapta I parca este mai eficienta....

    REVIN cu impresii >
     
  11. bogdanpiatra 4th Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2010
    Mesaje:
    97
    In primul rand detaliaza te rog care a fost motivul programarii in service???, Probleme cu masina, de ce ai schimat filtrul de benzina, unde se afla acest filtru, cat costa, ce tip de filtru ai pus???

    In al doilea rand, Dumnezeu sa te inteleaga. Tu, care erai EXTREM de multumit de masina, comportament ireprosabil, motoras care torcea ca un motan, etc si tu faci update de soft, un soft inca discutabil. DAR SUNT CONVINS CA LA TINE VA FUNCTIONA IREPROSABIL!

    La punctele 1,3,4 scrise de tine cred ca este PLACEBO. Am peste 3000 de km cu softul 9163 si cred ca nu se apropie de cel original, dar de , la tine totul este ireprosabil la skoda.Nu uita ca poate si noul filtru influienteaza comportamentul masinii ca si alimentare.
    punctul 2:"pornire la sfert, aici o sa fiu criticat de Bogdan" dar cred ca e o imbunatatire in acest sens"-ce sa inteleg ca inaiunte masina nu pornea foarte bine si ca acum porneste mai bine?? Daca la tine totul era la superlativ, cum mama ei de treaba masina porneste si mai bine ???la sfertul sfertului sfertului???
    daca mai ai ceva obiectivitate in tine(dupa cum spui esti inginer) confirma sau infirma urmatoarele:

    1. pornire mai greoaie dimineata, deci nu la sfert-confirmata de mine, marius_lox si holo de pe alte forumuri)
    2.zgomot in camera de detenta intre 2400-2800 rot/min, in treptele 3,4,5,6(confirmat de mine si de holo).

    PS: ai inregistrat pe stick softul vechi!!!! Ti-l cumpar eu, si nu sunt ironic, crede-ma!!!
     
  12. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    PORNIREA era ok si inainte doar ca acum parca e mai din scurt . E ceva modificat in asta. Ar trebui sa fii in locul meu casa iti dai seama .
    Repet pornea ok si inainte doar ca acum parca este mai bine. Filtrul acela este original de la skoda si costa 100 ron parca . A fost schimbat pentru ca am discutat cu un personaj de la skoda care ,afland ca nu am schimbat filtrul la revizie , mia recomandat schimbarea lui doar atat.
    In plus acel zgomot ca un ticait al pompei de benzina nu se mai aude la ralanti( sa nu interpretezi "zgomot "-ma refer la zgomot specific ).Posibil sa influenteze si schimbarea filtrului pornirea si toate dar sigur softul este mai bun.
    Da fratele meu cel drag merge ireprosabil si nu castig nimic spunand asta . Este Purul adevar. Crede-ma si sotia a ramas mirata ca am facut update chiar daca spuneam ca nu voi da voie nimanui sa atinga masina.
    IMI pare rau de cei cu probleme, dar asta mica merge uns.
    Cu resect

    PS - Schimbati filtrul de benzina la fiecare revizie caci benzina la noi este asa cum o stim cu totii.
     
    Ultima editare: 8 Sep 2011
  13. AndreiHTX

    AndreiHTX Platinum Member

    Înscris:
    12 Oct 2009
    Mesaje:
    851
    Locație:
    Bucuresti
    faza cu filtrul de benzina o confirm si eu... la ultima revizie a fost schimbat si urca in ture ceva mai sanatos acum..
     
  14. bogdanpiatra 4th Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2010
    Mesaje:
    97
    Sincer, eu nu prea te cred Irinel. Inseamna ca eu, marius-lox si holo suntem ......
    Despre zgomotul intre 2400-2800 nu spui nimic?? Ai sau n-ai??

    Ma rog, asta-i viata.
    PS: spune-mi si tu ceva nemultumiri la acesta masina.
    PS2; cand vii in Piatra Neamt da-mi un bip, te sun eu, si hai sa facem o proba cu masinile. Eu pe tine nu te mai cred.

    Sunt sigur ca daca faceai update-urile 7425, 8620 tot multumit erai.
    Cu stima.
     
  15. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    Nu am nici un zgomot suspect la masina la turatiile pe care le mentionezi.
    Sunt multumit de masina...
    Cu aceeasi stima
    PS. Bogdan te sfatuiesc cand iti mai cumperi masina sa te orientezi catre o marca premium .
     
  16. bogdanpiatra 4th Gear Member

    Înscris:
    11 Apr 2010
    Mesaje:
    97
    Cand vii in Piatra Neamt da-mi un bip, te sun eu, si hai sa facem o proba cu masinile.
     
  17. irinel

    irinel 4th Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2010
    Mesaje:
    100
    Locație:
    iasi
    Dupa mai multe zile de utilizare a masinii cu noul soft ma declar multumit.
    Masina se comprta foarte bine in continuare si am observat o chestie interesanta consumul la relanti este acum 0.6 in loc de 0.7 cum imi afisa in mod normal fara ac pornit.
     
  18. IliePop 2nd Gear Member

    Înscris:
    20 Oct 2011
    Mesaje:
    39
    e ceva normal sa difere consumul dupa resoftare.
     
  19. CristiV

    CristiV Bronze Member

    Înscris:
    29 Noi 2011
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    Ce s-a mai intamplat intre timp?
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare