1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Noul model 1.6TDI care inlocuieste 1.9TDI

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de newbie, 23 Mar 2010.

  1. flo30xxl 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Apr 2010
    Mesaje:
    12
    jurasic Man26 01 2010 03 21 pm

    felicitari pentru explicatiile din data mai sus mentionata .daca ar pricepe toti aceste lucruri ar fi ok .repetate de cate ori poti.Suntem pe aceeasi lungime de unda:)
     
  2. robby1485

    robby1485 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Feb 2010
    Mesaje:
    11
    Daniel CT sa bati usor te rog in decoratiunile de pe portiera sa vezi ca suna a gol,cred ca asta e una din chestiile care ma enerveaza cel mai tare si la skoda mea,nu sunt plasticele ca la ford intr-adevar dar nu se compara cu vw.
     
  3. daniel_ct 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Ian 2010
    Mesaje:
    67
    Locație:
    Constanta
    Printre altele am s-o fac, mersi de sfat. Pe mine mai putin ma intereseaza chestia asta. Mie imi place masina cum sta pe strada, in curbe, la drum lung e excelenta. Daca ma uit la asemenea chestii si stramb din nas, cum am strambat destul la Focus, poate nu alegeam Octavia. M-am uitata la Jetta, dar mai scumpa si nu are optionalele care le are Octavia. Poate daca mi-as permite mi-as lua un A4 sau chiar un A6...dar eu sunt mai modest si banii se castiga greu in ziua de azi, si Octavia e o masina super. Vin de pe o Corsa 1.2 care dupa 8 ani jumate nu mi-a dat nicio problema la motor sau altele. 1.6 tdi cr, e un motor super pana acum, pt mine, mi-au zis si 2 vecini care detin O1 si O2 fara FL cu 1.9 tdi. Inca nu am apucat sa facem schimb de masini pt un drive test, insa nu as da FL pe O2 nici decum. Poate peste 2-3 ani cand o sa apara O3 sau altceva as zice la fel ca ei, ca e mai frumoasa a mea. Dar orice schimbare la inceput ne face sa strambam din nas, cum am facut la orice generatie de Golf sau Astra. Masina asta sper sa o tin cat mai multi ani, dupa care visul meu e un Audi sau Passat CC. Pana atunci...sa auzim de bine!
     
  4. robby1485

    robby1485 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Feb 2010
    Mesaje:
    11
    Cred ca m-ai inteles gresit,nu am spus-o la modul ca skoda e naspa ,doamne fereste, doar ca are unele minusuri fata de vw,insa compenseaza prin optionalele care sunt in plus fata de vw la acelasi pret asa cum ai spus si tu,iar la faza cu asezatul la drum este super buna Skoda,eu cel putin am luat niste curbe cu viteze la care nici nu ma gandeam ca se pot lua,deci una pese alta Skoda este o alegere buna,aaa si felicitari pt noua skoditza , sa o stapanesti sanatos si fara evenimente,asta trebuia sa fie primul lucru pe care il fac (sa te felicit).
     
  5. daniel_ct 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Ian 2010
    Mesaje:
    67
    Locație:
    Constanta
    :beerchug: multumesc! Oricum nu am vrut sa dau de inteles ca e o marca naspa. Orice masina are +uri si -uri. Toate cele bune!
     
  6. cgadalean

    cgadalean Skoda Expert

    Înscris:
    7 Ian 2009
    Mesaje:
    1.216
    Locație:
    Cluj-Napoca
    Orice discutie in contradictoriu e binevenita atata timp cat este constructiva, nu trebuie sa negam faptul ca Skoda este marca low-cost a VW-ului. Desi prin finisajele nu chiar stralucite sau alte materiale prost alese este intr-adevar o masina care nu ne face de ras si ne ofera si comfortul dorit.
     
  7. daniel_ct 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Ian 2010
    Mesaje:
    67
    Locație:
    Constanta
    Da, intr-un fel asa e. Numai sa nu confundam termenul de "low-cost" pe care il are Renault cu Dacia :) Skoda e cu mult peste Dacia, iar VW oarecum se mandreste cu marca asta. Nu zic ca Renault nu o face cu Dacia cu vanzarile pe care le are, dar ca si calitate...alta clasa, alta mancare de peste, vorba aia. :)
     
  8. MiGo 1st Gear Member

    Înscris:
    17 Aug 2010
    Mesaje:
    1
    Octavia Facelift 1.6 TDI

    Salutare oameni buni,
    Caut si eu o masina de ceva vreme. Interesanduma pentru cineva de acest model si facand ceva cateva drumuri cu varianta 1.6 TDI am ramas placut surprins atat de comportamentul masiniii cat si de consum in si in afara orasului. Ma tenteaza si pe mine sa cumpar una cu 1.6 TDI clasa Drive. Prin programul rabla ajugi la un 12-13.000 Euro, si ai o masina spatioasa si economica noua...Asta pe langa optiunile mele de Golf 5 de afara SH, 1.9 TDI care cu drum si bataie de cap de inscriere ajungi la 11.000 E lejer...sper sa iasa treaba..daca mai are cineva varianta Octavia Facelift cu motorizare 1.6 diesel astept pareri si sugestii...
    Mersi
     
  9. Michael

    Michael 4th Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2010
    Mesaje:
    96
    Locație:
    Timisoara/Romania
    motorizarea 1.6 TDI CR face toti banii, nu am condus 1.9 TDI PD, dar dupa cateva benzinare, TDI-ul de 1.6 m-a cucerit cu cuplul ce-l ofera.
     
  10. Claudia76

    Claudia76 2nd Gear Member

    Înscris:
    13 Apr 2010
    Mesaje:
    37
    Locație:
    Targu Mures
    Timpul o sa ne zica daca este sau nu motorul 1,6 un motor fiabil si bun. Banuiesc ca si taxele au de a face ca producatorii construiesc motoare spre 1,5L sau chiar mai mic de 1,5L cu multi CP ...
    Totusi nu astept sa rezista 300-500 000Km nici una dintre ele dar nici producatorii de masini nu vrea ca sa putem folosi masinile noi asa de mult ca cele vechi...
     
  11. daniel_ct 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Ian 2010
    Mesaje:
    67
    Locație:
    Constanta
    Pana acum eu sunt super-arhi multumit de TDI-CR al meu. am 9000 km facuti in 4 luni... Mai am putin pana la prima revizie.... SUnt curios cat o sa-mi ia si ce vor schimba.
     
  12. justyn19k

    justyn19k 1st Gear Member

    Înscris:
    30 Apr 2010
    Mesaje:
    3
    Locație:
    iasi
    tine-ma si pe mine la crent

    Am o skoda nou-nouta de 5 zile si am 1500 km.
    nu ma satur sa nu merg cu ea.
    tine-ma si pe mine la curent cu cat te ajunge I-a revizie
     
  13. blade

    blade 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Sep 2010
    Mesaje:
    1
    Locație:
    Brasov
    si eu sunt fericitul posesor al unei skode octavia 2 FL 1.6 TDI CR si deocamdata sunt super multumit de ea...la cei 500 km ce i-am facut,astept sa ii fac full casco si dupaia ma avant mai mult cu ea !!!
     
  14. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    sal

    Frumoasa jucaria ,am si io o intrebare stiti careva daca ambreiajul e cu masa dubla??? la tdi??
     
  15. Michael

    Michael 4th Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2010
    Mesaje:
    96
    Locație:
    Timisoara/Romania
    din cate stiu doar transmisiile DSG sunt cu doua discuri si doua placi de presiune (probabil). cele manuale sunt simple, doar ca-s hidraulice.
     
  16. Alexandru Dragomir

    Alexandru Dragomir 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Sep 2010
    Mesaje:
    1
    Ajutooorrrrr!

    As dori daca se poate sa ma ajute si pe mine cu o problema care mi-a mancat zilele...
    Am o Skoda Octavia 2 din 2005 cutie DSG.
    De vreo 3 saptamani cand accelerez pe la 40 KM la ora imi tremura caroseria, tremuratul se opreste dupa 60 de KM la ora dar dupa 60 KM la ora se simte o bataie in podeaua la masina. Lucrurile astea se intampla doar in acceleratie, daca iau picioru dupa acceleratie nu se mai simte nici tremuratul nici bataia...
    Tin sa precizez ca am echilibrat rotile, am facut geometria si indreptat jantele. Fara succes.
    Are cineva idee de la ce poate fi?
    Va multumesc!
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Sep 2010
  17. hul1x 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2010
    Mesaje:
    12
    mda

    detin cu mare mandrie o skoda O 2 FL.eu sincer sunt multumit de ea dar are si ea mici probleme....care par putin deranjante...de genu are cutie de la masinile 1.9 ceea ce cred ca in timp vor aparea defectiuni la ea...si as vrea sa ca si intreb pe voi...pe la 1900 de turatii se aude un fel de clampanit fff incet..e normal sa se auda la motoarele diesel?in rest ea se infige cu toate k are putintei cp(105), consumul in orash 9 si afara imi ia si 5...astea 2 ar cam fi problemele care m`ar deranja:-??..astept raspuns la intrebarea cu zgomotul:D...va multumesc
     
  18. Michael

    Michael 4th Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2010
    Mesaje:
    96
    Locație:
    Timisoara/Romania
    salut,
    si la mine suna cam cum zici tu..vezi postarile mele din paginile de mai jos si-n cele ce urmeaza dupa ele:
    http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=2760&page=3
    http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=1059&page=6

    am fost cu ea la service, au ascultat-o, i-au pus testerul...verdictul a fost:
    "este un sunet normal de motor diesel"
    le-am spus ca motorul era cald, la rece sunetul e mai pronuntat...mi-au zis sa las intr-o seara masina la ei si adoua zi sa o ascultam la rece....inca nu am apucat sa fac asta.
     
  19. hul1x 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Iun 2010
    Mesaje:
    12
    re`

    da asa mi`au spus si mie k ar fi ceva normal din ce am citit se pare ca la toti s`ar intampla asa...in final m`am linistit...

    va doresc drum bun si motorina cat mai limpede
     
  20. daniel_ct 3rd Gear Member

    Înscris:
    24 Ian 2010
    Mesaje:
    67
    Locație:
    Constanta
    La mine se aude mai mult la rece si cand schimb mai brusc de la a 2a la a 3a. vreau sa zic ca de cand mi s-a facut update-ul la software, merge perfect dpdv al zgomotului, a disparut chiar si la rece, nu se mai aude nimic. Chiar daca plec imediat sau dupa 1 minut dimineata, tot frumos se aude motorul. Imi place tare mult si sunt f mandru de masina!
    Sper ca si voi sunteti la fel!
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare