1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Conversie calculator coloana 5Q0--->5Q1

Discuție în 'Alte modificari' creată de Dumitru Sabin, 20 Mai 2021.

  1. Dumitru Sabin

    Dumitru Sabin Silver Member

    Înscris:
    9 Oct 2019
    Mesaje:
    371
    Salutare.



    Probabil multi cand vad titlul se intreaba de ce as face asta...ei bine poate pentru ca le-am facut pe toate si doar asta lipsea.



    Dar...nu :). Motivul este ca am inlocuit volanul stock 2019 cu modelul 2021 in 3 spite cu padele si incalzire. Incalzire aveam si pe primul volan insa dupa inlocuire a aparut problema.



    Cumva coloana 5Q0 Valeo nu era compatibila cu volanul 2021 / la fiecare punere a contactului cand temperatura crestea peste 5gr aveam un scurt mesaj "eroare incalzire volan". 3 sec nu mai mult insa extrem de deranjant. M-am jucat prin codari impreuna cu un f. bun amic insa fara succes - cel mult am reusit sa mutam eroarea cand temperatura era cu "-".



    Evident dupa ce am studiat modelul 2021 am constatat ca a fost inlocuit modelul de coloana din 5Q0 in 5Q1.



    Ce inseamna asta?



    5Q0 - este vazut ca modul separat, se codeaza in gateway (are can H si can L)

    5Q1 - este vazut ca subsistem al BCMului - se "codeaza" in adaptarile BCM-ului



    f. important: nu toate BCM-urile suporta coloana 5Q1 (desi Karoq a beneficiat de BCM facelift) - minim necesar fiind un BCM cu H38 (ex: 5q0937084DH- Conti)



    In continuare nu va mai plictisesc cu explicatii. Am atasat schema completa de repinuire pt coloana 5Q0-5Q1 (ATENTIE!!! pt masina cu KESSY si INCALZIRE VOLAN - diferenta majora este mufa din coloana T14-->T16)



    Platforma MQB este comuna si pe VW si pe Skoda si pe Seat... cine are informatii suplimentare eu zic ca le poate pune in aceasta postare.



    In final problema mea s-a rezolvat ERROR FREE [​IMG]



    Succes tuturor!
     
  2. rkan22 1st Gear Member

    Înscris:
    31 Oct 2021
    Mesaje:
    1
    salut, funcționează cu un model non-kessy?
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare