1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme pornire octavia 2

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Arion Alin, 24 Sep 2012.

  1. SadiQ 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Iun 2018
    Mesaje:
    15
    Eu stiu ca si de la EGR pot aparea probleme cu pornirea la cald...e doar parere pot fi multe cauze la ce se intampla la tine acolo. Mai este un senzor si pe vibrochen cu astfel de manifestari.
     
  2. Demirel Guler 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Dec 2019
    Mesaje:
    6
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Salut, unde este EGR ul la Skoda asta? e accesibil usor sa-l demontez si sa-l curat daca e cazul. se tot pomeneste de un senzor de temperatura, ce temperatura masoara acel senzor si unde este amplasat? Senzorul de pozitie al axei cu came l-am comandat si sper sa-l schimb azi, sa elimin si cauza asta, pe tester e singura eroare, alte erori nu-mi arata..
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Sep 2021
  3. SadiQ 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Iun 2018
    Mesaje:
    15
    EGR-ul este undeva in spate , greu de umblat la el daca nu esti mecanic , este cv mai mare pt ca are racitor , iar daca partea electrica nu functioneaza trebuie altul nou.
     
  4. Demirel Guler 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Dec 2019
    Mesaje:
    6
    Multumesc pentru raspuns, am schimbat azi senzorul de pozitie al axei cu came, deocamdata se comporta bine, porneste la sfert, dar inca nu am facut un drum lung sa se incalzeasca motorul maxim, totusi cred ca s a rezolvat problema, o sa vad mai exact zilele urmatoare.

    Nu sunt mecanic auto, mecanica industriala am facut. Daca am sculele potrivite, spatiu corespunzator (rampa sau elevator) si timp si răbdare, ma descurc cu chestii minore. Mai ajuta mult si youtube ul...
     
    Ultima editare de un moderator: 3 Sep 2021
  5. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Demirel Guler
    Problema este de notorietate deja, la orice motor indiferent de producator. Din cauza diferentelor mari de temperatura, in timp, la cald se intrerupe in interior senzorul. Se pot gasi multe informatii pe forum la o simpla cautare.
     
  6. CozmaAndrei 1st Gear Member

    Înscris:
    17 Sep 2021
    Mesaje:
    3
    Bună ziua. Am o problema la o skoda octavia 2 1.6 fsi. Am schimbat motorul și nu vrea în ruptul capului sa pornească. Motorul este pus la punct, compresie perfecta. Ce ar putea avea? Mecanicul la care am dus-o nu știe ce ar putea avea. Aveți cumva vreo idee?
     
  7. j.tibi

    j.tibi Silver Member

    Înscris:
    24 Sep 2019
    Mesaje:
    427
    Locație:
    Miercurea Ciuc
    @CozmaAndrei
    Sunt prea multe variabile în joc care pot influența pornirea - parte electrică, parte mecanică, alimentare etc. - deci nu cred că cineva de aici te poate ajuta. Cel care a schimbat motorul ar trebui să rezolve problema...
     
    Little Big apreciază asta.
  8. CozmaAndrei 1st Gear Member

    Înscris:
    17 Sep 2021
    Mesaje:
    3
    La automat se învârte dar nu o ia. Nici mecanicul nu își da seama de ce...
     
  9. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.628
    Locație:
    Bucuresti
    DAca ai eroare pe senzor axa came trebuie verificate firele de la el la ECU.
     
  10. CozmaAndrei 1st Gear Member

    Înscris:
    17 Sep 2021
    Mesaje:
    3
    Nu da nimic pe tester... 2 testere puse și nimic
     
  11. PH26ADD Junior Member

    Înscris:
    21 Sep 2021
    Mesaje:
    0
    Bună seara grup dețin o skoda octavia 2.0 diesel 140 cp, în momentul în care ajunge la temperatura de 90 grade se oprește motorul și nu mai pornește până se răcește????? Ce sfat îmi dați vă mulțumesc
     
  12. mitrea marian razvan 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Noi 2021
    Mesaje:
    2
    Locație:
    neamt
    Salutare,am o skoda octavia 2 TDI ,cod motor BLS din 2008,sunt foarte multumit de masina si mi se pare ca mi se potriveste la fix modului meu de a conduce dar din pacate in ultima perioada(de vreo 5 luni)a inceput sa imi faca probleme la pornire .Dupa ce am vizitat mai multi ,,doctori" ca numai mecanici nu ii pot numi +piese schimbate (bujii,pompa de alimentare,nenumarte filtre de motorina )problema a ramas aceeasi,si la cald si la rece masina porneste foarte greu, astept si accept orice sfat doar,doar sa reusesc sa rezolv problema.
     
  13. Little Big

    Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

    Înscris:
    10 Noi 2009
    Mesaje:
    2.308
    Locație:
    Bucharest
    O diagnoza ai facut?
     
  14. mitrea marian razvan 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Noi 2021
    Mesaje:
    2
    Locație:
    neamt
    Nu cita ultimul mesaj!
    da....nici o problema
     
    Ultima editare de un moderator: 24 Noi 2021
  15. Iulian123 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Ian 2022
    Mesaje:
    1
    Va salut! Am o problema cu o skoda octavia 2, 1.9, BLS. Am vrut sa pornesc masina intr o dimineata, pun contactul si nimic…nu se aprinde nimic in bord, cheia face cursa pana la capat fara sa se intample nimic, deschid capota, misc de aigurante si masina porneste…o perioada nu mi s a mai intamplat, dar in ultimul timp se intampla regulat, mi se opreste si in mers…pe test mi a dat eroare la terminal 30. Imi poate spune cineva daca a mai intampinat problema si cum a rezolvat o? Multumesc!
     
  16. Stirbu Adrian Junior Member

    Înscris:
    3 Apr 2022
    Mesaje:
    0
    Salutare am cumpărat recent o skoda 1.9 105 cp 2008 si pornește foarte greu dimineața dupa ce pornește trage foarte bine merge fără probleme.. In bord nu se aprind bujiile. Ce ar putea avea? Bănuiesc ca e o problemă comuna. Si mai sunt postări pe forum, dar nu am mai stat sa caut. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri si rezolvari
     
  17. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.628
    Locație:
    Bucuresti
    Testere, diagnoza, de aici trebuie sa incepi.
     
    Little Big apreciază asta.
  18. SadiQ 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Iun 2018
    Mesaje:
    15
    Pai daca nu se aprind bujiile inseamna ca nu sunt bune si trebuie schimbate. Sau verificate. Apoi sunt o sumedenie de motive...ordinea a spus-o f bn Al Bundy
     
  19. Denis Octavian 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Aug 2021
    Mesaje:
    2
    Salut, detin o Skoda Octavia II Facelift 1.4 TSI (122CP). Cand o pornesc la rece dupa cateva ore de stationare motorul se tureaza si da rateuri. Initial am mers cu masina si am pus-o pe tester.[​IMG]
    Acestea au fost primele erori, mecanicul mi-a recomandat sa fac schimbul de ulei iar daca problema persista sa schimbam bujiile. Am facut schimbul de ulei, problema a continuat asa ca am schimbat si bujiile. Din pacate problema nu a incetat asa ca am decis sa merg la alt service unde mi-au pus masina iar pe tester si mi-au schimbat senzorul ax cu came, dar degeaba caci problema nu a incetat nici dupa asta.
    S-a mai confruntat cineva cu problema asta si a gasit o rezolvare ?
     
  20. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Denis Octavian
    Demonteaza si curata clapeta de aer.
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare