1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Zgomot (vajait) la rotirea volanului

Discuție în 'Skoda Octavia III' creată de Fastman68, 10 Aug 2017.

  1. law 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Mar 2009
    Mesaje:
    3
    Am avut aceeași problema, însă am rezolvat-o azi, 195 lei tamponul Febi, cumpărat de la Autoeco și 150 lei manopera la un mecanic care lucrează la Skoda dar după program mai prestează.
    Într-adevăr nu se mai aude nimic.
    A durat cam 1 oră.
     
  2. mariusymy 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Oct 2019
    Mesaje:
    2
    NU CITA ULTIMUL MESAJ!
    Am fost la reprezentanța Skoda Bacău și au spus că se aude de la burduful de la planetară.
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Noi 2019
  3. law 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Mar 2009
    Mesaje:
    3
    Cum crezi,
     
  4. DanielC

    DanielC 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Dec 2018
    Mesaje:
    6
    Buna dimineata,
    Ieri am rezolvat si eu zgomotul...prin inlocuirea tamponului. Cel vechi avea un cauciuc care era rupt si avea un joc. Zgomotul a disparut.
    Cine este din Iasi si vrea mai multe detalii, pot da mai multe informatii.
    Numai bine
     
    Minodora apreciază asta.
  5. Fastman68 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Aug 2017
    Mesaje:
    10
    Salutare! Am creat postarea asta cu vâjâitul la viraj stanga in 2017 și am fost la două reprezentante Skoda, in Tg Jiu și Pitești. Văzând că au "supermeseriasi" care își dădeau cu presupusul am renunțat să mai caut rezolvarea. M-am obișnuit cu zgomotul dar văzând că sunteți mulți care aveți aceeași problema și ați și rezolvat-o, mă gândesc să o rezolve și eu. Dacă am înțeles bine codul piesei pentru 1,6 Diesel de 110 Cp este 5Q0 199 555 BG.
    Ce service-uri (exclus "geniile" de care v-am povestit mai sus) imi recomandații zona mea: Gorj, Dolj, Mehedinti și cam cât ar face toată treaba? Multumesc!
     
    cosminel24 apreciază asta.
  6. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Fastman68
    Operatiunea de inlocuire a tamponului este una relativ simpla. Cu nitica indemanare si cateva scule poti sa o faci singur sau cu un prieten intr-o parcare. Nu dureaza mai mult de o ora.
    Ca sa intelegi despre ce e vorba priveste filmuletul asta:
     
    Fastman68 și cosminel24 apreciază asta.
  7. Popescu Titu Vasile 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Aug 2018
    Mesaje:
    4
    Locație:
    Craiova
    Salut,referitor la unde sa il schimbi.Eu l-am schimbat la Craiova la Autec.Am fost multumit.OK baietii.A durat cam 2 ore cost undeva la 67o lei
     
  8. Fastman68 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Aug 2017
    Mesaje:
    10
    Mulțumesc!
     
  9. Fastman68 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Aug 2017
    Mesaje:
    10
    Mulțumesc!
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Feb 2020
  10. Dorutu 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Mar 2019
    Mesaje:
    20
    Dragi colegi, am rugămintea să-mi recomandați o reprezentanta sau un service de încredere în zona Vrancea sau județele limitrofe pentru a schimba acest tampon. Am sunat la Skoda Focșani și mi-au transmis faptul că piesa costa 500 lei iar manopera alți 450-500. Din comentariile voastre trag concluzia că sunt foarte scumpi.

    Și încă o întrebare, dacă schimb piesa într-un alt service obișnuit, având în vedere că se deconectează bateria, exista riscul ca după remontare sa îmi apară ceva erori prin bord sau sa nu funcționeze ceva pe partea de electronica, senzori, etc?
     
    Ultima editare de un moderator: 13 Feb 2020
  11. Tofan Cristian 1st Gear Member

    Înscris:
    21 Dec 2019
    Mesaje:
    10
    Salutare
    Am o problema la skoda octavia 3, 1.6 tdi, 110 CP, an 2015, cam de vreo luna si nu ii dau de cap.
    Cand ma opresc pe loc la semafor sau cand plec de pe loc , daca rotesc foarte putin de volan stanga sau dreapta se aude o trosnitura de undeva de sub bord, cam din partea dreapta. Daca doar franez fara sa rotesc putin de volan nu se aude. Se manifesta astfel doar dupa ce merg un pic in aglomeratie. Dimineata cand plec de pe loc nu se aude trosnitura, oricat as roti de volan, stanga-dreapta.
    Am fost la mecanic, a ridicat-o pe elevator , a tras de ea in toate directiile si culmea ca acolo nu s-a manifestat trosnitura. Mi-a zis ca nu se vede nimic uzat, nimic care sa bata
    Daca s-a lovit cineva de acesta problema il rog sa ma ajute ca nu as vrea sa ma apuc sa schimb o gramada de bucsi si brate si trosnitura sa ramana.(Sunt patit in a schimba o gramada de piese si tot nu s-a gasit defectul)
    Multumesc
     
  12. Marin ionut

    Marin ionut 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Feb 2020
    Mesaje:
    2
    Va salut baieti..
    Am cumparat si eu o skoda octavia 3 1.6 tdi manuala 2016 si am observat cand iau viraj doar la stanga se aude ca si cum atinge ceva doar in mers
    Din cate am citit pe acest forum se pare că este tamponul motor? Sau altceva?
    Cu stima ionut
     
  13. Dorutu 1st Gear Member

    Înscris:
    2 Mar 2019
    Mesaje:
    20
    Am schimbat și eu astăzi tamponul cu pricina la o Skoda Octavia 1.6 tdi 81 kw, 110 cp. Nu se mai aude vâjâitul ăla supărător in curbe la stânga și nici nu mai scârțâie când lansează pe puntea fata. Însă operațiunea nu e așa simpla, pe lângă baterie și soclul ei, mai trebuie scoase și compartimentul filtrului de aer și alte protecții, etc. La mine a durat cam de la 8:20 până pe la 10 și manopera a costat 100 lei cu tot cu resetatul computerului care afișa că trebuie făcută inspecția. Pentru cei din Focșani este vorba de service-ul d-lui Dragnea pe centură. La finalul operațiunii o sa va apăra ceva legat de senzorii ESP, ABS, etc in bord, însă se sting și se datorează faptului că a fost ridicata mașina....
     
    cosminel24 și Marin ionut apreciază asta.
  14. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Dorutu
    ESP si ABS stau aprinsi datorita faptului ca a fost deconectata bateria de pe masina!!! Nimic anormal. Dupa ce misti masina cu motorul pornit cca. 10 m. becurile de avertizare se sting singure.
     
  15. Marin ionut

    Marin ionut 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Feb 2020
    Mesaje:
    2
    Te salut
    Chiar asa sa faca de la un tampon ?
    Si eu am problema asta de 3 săptămâni si nu stiu cum sa fac mulți au zis rulmentu de la cutie ...cum ai zis si tu ca asa o sa zică

    Te salut cu respect
    Si eu am problema asta de 2 săptămâni..asa am luat masina!
    Deja ma enervează rau cum face in viraj stanga...
    Esti din bucuresti?
    Să-mi spui unde l-ai schimbat...

    Te salut
    Am aceeași problemă cum ai avut-o tu!
    Ai rezolvat pana la urma?
     
    cosminel24 apreciază asta.
  16. Schiopu Ciprian 1st Gear Member

    Înscris:
    31 Ian 2020
    Mesaje:
    1
    Salutare, am aceeași problema cu o Skoda Octavia 3. Poți sa îmi spui unde ai rezolvat problema și care a fostul costul înlocuirii în Iași?
     
    cosminel24 apreciază asta.
  17. DanielC

    DanielC 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Dec 2018
    Mesaje:
    6
    Salut.
    Tamponul a fost schimbat la Robycar. Costul aproximativ a fost de 450 ron(am facut mai multe la masina si nu mai retin),piesa si manopera.
     
  18. cosminel24 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Apr 2017
    Mesaje:
    26
    Bună seara. Felicitări lui Fastman68, pentru deschiderea acestui topic, și tuturor celor care au postat rezolvarea acestei probleme destul de indiscreta și tare ascunsa. Eu am un Golf 7 2016 110 cp cvm, am aceeași simptome ca cele expuse de voi, era sa cumpăr rulment stânga fata. Întrebare, acel suport de pe Octavia, se potrivește și pe G7? Sunt mașini în proporție de 80% cam la fel și vreau sa cumpăr acel tampon cutie viteza. va mulțumesc
     
    RhonTzu și Fastman68 apreciază asta.
  19. Andrei Radu 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Iul 2020
    Mesaje:
    2
    Salutare!
    Dețin si eu o Octavia 3 breack 1.6 105 cai din 2015 si am aceeași problema, scârțâitul la viraj stânga in mers si in afara de acest scârțâit tot in mers linie dreapta se mai aude un zgomot dreapta fata partea din spre cutie ca si cum ar fi un rulment ce are lipsa o bila. Cand am cumparat-o in 2019 nu avea aceasta problema.
    Va rog un sfat cine a mai avut aceasta problema, urmeaza sa plec in CO pana in Grecia si vreau sa ma asigur ca totul e ok. Multumesc!
     
  20. cosminel24 1st Gear Member

    Înscris:
    9 Apr 2017
    Mesaje:
    26
    Salut. cine a pus acest tampon pe origine, știe cineva ce producător scria pe tampon. pe acest cod cu BG la urma sunt mai mulți producători. care o fi mai bun? ma gândeam ca pe origine scrie un producător ceva. ms.
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare